MALATYA’DA “MİLLİ TEKNOLOJİ SERGİSİ” TÖRENLE AÇILDI
Eğitim, 11 Aralık 2025 21:51
Malatya Valiliği koordinasyonunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve DHMİ iş birliğinde Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası dolayısıyla Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Milli Teknoloji Sergisi” törenle açıldı.
Maarif Kongre Salonu’nda gerçekleştirilen sergi, iki gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak olup yaklaşık 5 bin öğrencinin etkinliği ziyaret etmesi beklenmektedir.
12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası çerçevesinde Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Malatya Havalimanı Müdürlüğü iş birliğinde hazırlanan teknoloji ve üretim sergisi, 11-12 Aralık 2025 tarihlerinde Maarif Kongre Salonu’nda açık olacaktır.
Açılış programına; Malatya Valisi Seddar Yavuz, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Aydın Kılıç, İl Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Albay Burhan Gökçen, AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan, mülki idare amirleri, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, DHMİ Müdürü Serdar Akyüz, kamu kurumlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Açılışta konuşan Vali Seddar Yavuz, şunları ifade etti:
“İlimizde düzenlenen Milli Teknoloji Hamlesi Sergisi vesilesiyle, özellikle son yıllarda ortaya koyduğumuz teknolojik atılımlarımızın tamamen bize ait özgün ve yenilikçi ürünlerle somutlaştığını bir kez daha görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. TÜBİTAK ve TEKNOFEST gibi ulusal yarışmalarda derece elde eden evlatlarımızın geliştirdiği projelerin burada sergilenmesi, teknoloji ekosistemimizin canlılığını ve dinamizmini ortaya koymaktadır.
Çocuklarımızın bilim ve teknolojiyle buluşması, ülkemizin geleceği açısından fevkalade önemlidir. Dünya hızla dijitalleşirken, Milli Teknoloji Hamlesi’ne yapılacak her yatırım bağımsızlığımıza ve refahımıza yapılan yatırımdır. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle iş birliği içinde yürüttüğümüz bu etkinlikte; Havalimanı Müdürümüz ve eşinin hazırladığı maketlerin yanı sıra öğrencilerimizin projeleri de ziyaretçilerimizin ilgisine sunulmuştur.”
Vali Yavuz, konuşmasının devamında Türkiye’nin savunma sanayinde elde ettiği ilerlemelere dikkat çekerek, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yürütülen çalışmalar sayesinde savunma sanayimizin yaklaşık yüzde 80’i yerli ve millî hâle gelmiştir. Gençlerimizin bu alanlara yönelmesiyle yerli üretim oranlarımız daha da artacaktır.” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Yavuz ve beraberindeki heyet sergi alanını gezerek öğrencilerin hazırladığı projeleri inceledi, genç mucitlerle sohbet etti. Sergide robotik sistemlerden yapay zekâ uygulamalarına, tarım teknolojilerinden çevre dostu enerji çözümlerine kadar birçok yenilikçi ürün yer aldı.
Eğitim, 11 Aralık 2025 21:51
Yorumlar (0)
Müzik artık ‘evrensel’ değil.
İletişim Sorunlarına Çözüm Aranan Konferans Yoğun Katılımla Gerçekleşti.
Yeşilyurt Belediyesi Çiftçinin Yanında: 300 Bin Sebze Fidesi Desteği.
Malatya’nın İçmesuyu Altyapısına Dev Yatırım
Başkan Er Muhtarlarla Bir Araya Geldi: Sorunlar Masaya Yatırıldı.
Akçadağ Esnafı Soruyor: Oda Başkanlığı Koltuk İçin mi, Esnaf İçin mi?.
MAGİNDER’den İnekpınarı İçin Çağrı: “Bu Doğal Değer Turizme Kazandırılsın”
Malatya’yı Dolu Vurdu, Ziraat Odaları Derin Uykuda!.
İMKON ve TOBB Toplantısında İnşaat Sektörünün Yol Haritası Çizildi.
Battalgazi’de Sahada Siyasetin Adı: Alper Gürsoy Vatandaşın Nabzını Tutuyor.
Baş Ağrılarına Karşı Etkili Önlem: Yaşam Tarzınızı Gözden Geçirin.
Yeşilyurt’ta Nefes Kesen Mücadele: Ayak Tenisi Turnuvası Başladı
Baharda Gözlerinizi Ovuşturmak Kalıcı Hasara Yol Açabilir!.
İZDO Türk Sanat Müziği Korosu Ayakta Alkışlandı.
Su Deposu Seçiminde Kritik Uyarı: WRAS ve TSE Yoksa Tehlike Var.
Malatya’da Örnek Dayanışma: Büyükşehir Belediyesi ile Başsavcılık Güçlerini Birleştirdi.
Battalgazi’de Fikirler Yarıştı, Kazanan Gençlik Oldu.
Akçadağ’ın Değerli İsmi Mustafa Evin Hayatını Kaybetti.
Yeşilyurtspor’dan Gurur Veren Başarı: Play-Off’ta Bir Üst Tur Bileti Malatya’nın!.
Akçadağ’da Teşkilat Tartışması: Unvan Çok, Sahada Görünürlük Az İddiası.
Battalgazi’de Göztepe Mahallesi’ne Yeni Taziye Evi Kazandırıldı
Başkan Er, Dolu Felaketinin Vurduğu İlçelerde İncelemelerde Bulundu.
Yeşilyurt’ta Silahlı Yaralama Olayının Şüphelisi Kısa Sürede Yakalandı.
MONİLYA HASTALIĞI SONRASI ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER.
Battalgazi’de Aileler Kıyasıya Yarıştı, Renkli Görüntüler Oluştu.
Yeşilyurt’ta Futbol Şöleni: Mini Dünya Kupası Başladı
Malatya’da Korkutan Deprem: Battalgazi Merkezli Sarsıntı Kentte Hissedildi.
Başkan Taşkın, Taziye Merkezinde Hizmet Kalitesini Değerlendirdi.
Narkotik Operasyonunda Yakalanan 5 Şüpheli Tutuklandı.
Malatya’da Dolu Yağışı Sonrası Yetkililerden Basın Açıklaması.
MALATYA SATRANÇ EMEKTARLAR İL BİRİNCİLİĞİ TAMAMLANDI.
Arapgir Derbisinde Kazanan Çıkmadı: 2-2.
Hekimhan Girmana Belediyespor BAL Ligi’ne Yükseldi.
Malatya U-15 Gençler Futbol Ligi’nde Şampiyon Fenerspor Oldu.
Malatya’da Dolu Felaketi: Kayısı Bahçelerinde Büyük Hasar, Üretici Endişeli.
Sağlığa Sessiz Kahramanlar: Eczane Teknisyenlerinin Anlamlı Günü.
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 5 Şüpheli Gözaltında.
Akçadağ’da Ağlayan Gelinler Açtı, Doğaseverler Bölgeye Akın Etti.
Yeşilyurt’ta Huzur Uygulaması: 310 Kişi ve 94 Araç Sorgulandı.
