AK Partili Çalık: “Kuluncak’a yatırımlarımız sürüyor”
Gündem, 20 Ağustos 2021 23:25AK Partili Çalık: “Kuluncak’a yatırımlarımız sürüyor”

“5,7 kilometrelik yolun ihalesi 26 Ağustos’ta yapılacak”
AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Özur Çalık, 27,6 kilometrelik Kuluncak-Hekimhan bağlantı yolunun yarım kalan 5,7 kilometrelik kısmının tamamlanması için yapım ihalesinin 26 Ağustos’ta gerçekleştirileceğini açıkladı.
Milletvekili Çalık, beraberinde Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Mahmut Boyraz, AK Parti Kuluncak İlçe Başkanı Ahmet Boyraz, MHP Kuluncak İlçe Başkanı Mustafa Kılıç ile birlikte ilçe merkezindeki esnafları tek tek işyerlerinde ziyaret ederek, sohbet edip, sorun ve taleplerini dinledi.
Kuluncak Kaymakamı Alparslan Sözen’i ziyaret ederek ilçedeki yatırım ve prjoe talepleri konusunda istiarede bulunan Çalık, daha sonra Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Boyraz, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Boyraz, MHP İlçe Başkanı Mustafa Kılıç ile birlikte ilçedeki mahalle muhtarları ve STK temsilcileri ile istişare toplantısı düzenledi.
DOĞALGAZ MÜJDESİ VERDİ
Muhtarların sorun ve taleplerini dinleyen ve sorularını cevaplandıran Çalık, istiare toplantısında yaptığı konuşmada Hekimhan-Kuluncak Karayolu’nun kalan 5,7 kilometrelik kısmının 26 Ağustos’ta ihale edileceğini açıkladı. Çalık şöyle konuştu: “Kuluncak-Hekimhan arası yol 27,6 kilometre uzunluğunda ve 2019 yılı sonunda 21,9 kilometresi tamamlanmıştı. Geri kalan 5,7 kilometresi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ile yaptığımız görüşmeler sonucunda yolun tamamlanması için 26 Ağustos 2021 tarihinde ihale düzenlenecek. Kuluncak ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun.”
“KULUNCAK GENÇLİK MERKEZİNİN İHALESİ YAPILDI”
Çalık, ilçede yapımı devam eden Karaçayır Göleti’nin yaklaşık maliyetinin 22 milyon TL olduğunu ve yüzde 50 oranında fiziki gerçekleşmesinin tamamlandığını aktararak, göletin gövde ikmalinin 2022 yılında tamamlanmış olacağını belirtti. Çalık, Alvar, Kızılhisar ve Karıncalık Göletlerinin ise planlama aşamasında ve incelemelerinin devam ettiği bilgisini paylaştı. Çalık, Kuluncak ilçesine içerisinde mini havuzu, kütüphanesi, sosyal alan, dinlenme odaları, konferans salonu, okuma salonları bulunan bir Gençlik Merkezi’nin de kazandırılacağını ve ihalesinin tamamlandığını kaydetti. Milletvekili Çalık, Kuluncak ilçesinin doğalgaza kavuşturulması için başlatılan girişimlerin devam ettiğini belirterek, “2022 yılı yatırım programına teklifi yapıldı” dedi. Kuluncak’a eğitim alanında da önemli yatırımların yapıldığını kaydeden Çalık, “İlçemize Celal Yenitürk İlkokulu, İlisuluk Şehit Yalçın Gürbüz İlkokulu, İmam Hatip Ortaokulu, Çok Programlı Lise yaptık. Şimdide 8 derslikli anaokulu yapacağız, bunu da yatırım programına aldırdık” diye konuştu. Çalık, ilçeye 10 yataklı Entegre Devlet Hastanesi’ni kazandırdıklarını ve 10 daireli lojman yaptıklarını da sözlerine ekledi.
“İLÇE MERKEZİNDE YENİ BİR MEKÂN OLUŞTURUYORUZ”
Çalık beraberdeki partililerle birlikte Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz’i ziyaret ettikten sonra ilçe merkezindeki Bahçelievler Mahallesinde yapımı devam eden afet ve deprem konutlarının inşaat alanında incelemelerde bulundu Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, “İlçemizde konut yapılacak olan toplam 56 ailemiz var. Konutlarımızın hepsi Bahçelievler bölgesinde yapılacak. Sayın Milletvekilimiz Öznur Çalık’ın da katkıları oldu, teşekkür ediyoruz” dedi. Milletvekili Öznur Çalık ise Bahçelievler Mahallesinde 56 konutun yapılacağını belirterek, şuanda 32 adet konutun devam ettiğini, kalan kısmının da başlaması için girişimlerin sürdüğünü belirtti. Çalık, beraberindekiler ile birlikte sel afetinden etkilenen Sultanlı Mahallesinde incelemelerde bulundu.
Gündem, 20 Ağustos 2021 23:25
Yorumlar (0)

TSO heyeti Vali Seddar Yavuz ile bir araya geldi

Yeşilyurt İlçemiz Çavuşoğlu Mahallesi'nde İş Kazası

Kernek Mahallesi'nde Şüpheli Ölüm

Astigmat tedavisinde lazer dönemi

Galatasaray Divan Kurulu’nda Kadın Futbolu Vurgusu: “Görünmez Değil, Merkezde Olmalı”

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN GENÇLERE YÖNELİK FARKINDALIK PANELİ!

Battalgazi Belediyesi’nden 29 Ekim’e Özel Futsal Turnuvası

BAŞKAN GEÇİT, “ANA ARI YETİŞTİRME” KURSUNU TAMAMLAYAN KURSİYERLERİ AĞIRLADI

BAŞKAN GEÇİT, MAHALLELERİ GEZEREK TALEPLERİ DİNLİYOR, ÇÖZÜM ÜRETİYOR

Sadıkoğlu: “Artan maliyetler istihdamı ve ihracatı olumsuz etkiliyor”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAKAN ERSOY, ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ AÇILIŞINDA BATTALGAZİ BELEDİYESİ SERAMİK STANDINI ZİYARET ETTİ

16 SAATLİK PLANLI SU KESİNTİSİ

Başkan Sami Er himayesinde Gazze’ye yardım kampanyası başlatıldı.

KLASİK MERCEDES TUTKUNLARI SANAT SOKAĞI’NDA BULUŞTU

ÖZAL MAHALLESİ’NE 25 KİLOMETRE İÇME SUYU HATTI

ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ VE “ARSLANTEPE’NİN IŞIĞINDA” SERGİSİ AÇILDI

MALATYA MENEKŞE SPOR KULÜBÜ

BAYAN VOLEYBOL NİCER HOTEL DEPLASMANDA HAKKARİ MAEMTAL TAKIMINI 3-0 KAZANDI...

MALATYA U18 FUTBOL LİGİ 3. HAFTA KARŞILAŞMALARI OYNANDI..

Paşaköşkü Mahallesi Üzerinde Zincirleme Trafik Kazası

Battalgazi İlçesiz Dabakhane Mahallesi'nde İş Kazası

MİSK'in Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Yeni Başkanı Belli Oldu

YILMAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

NEREDEN BULDUN VOHOP!!?

Okullarda Trafik Tedbirleri ve Okul Servis Araçlarının Denetimi

"Sonbahar, Leke Tedavisi İçin En Doğru Zaman”

Enocta Günü’nde Kurumsal Gelişimin Geleceği: Enocta Yetenek Zekası Platformu Tanıtıldı

Marble Systems Tureks, İtalya Cersaie ve Marmomac Fuarlarında İlgi Odağı Oldu

Battalgazi ilçesi Paşaköşkü Mahalesi’nde Zincirleme Trafik Kazası

BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI İLK OTURUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sadıkoğlu: “İsrail insanlık düşmanı yüzünü bir kez daha göstermiştir”

Büyükşehir Belediyesi Aile ve Okul İş Birliğiyle Eğitim Seminerleri Başlattı.

4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ’NDE

HACIYUSUFLAR’A 1.780 METRE KANALİZASYON HATTI

MABESEM’DE YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI

YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTILARINA BAŞLADI
