Büyükşehir’de Karla Mücadele Toplantısı Gerçekleştirildi
Gündem, 17 Aralık 2021 01:12Malatya Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmalarının planlı ve koordineli bir şekilde yapılması için koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.
Altyapı Koordinasyon Merkezi’nde (AYKOME) Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay Başkanlığında yapılan toplantıya merkez ilçe belediyeler ile ilgili daire başkanları katıldı.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda karla mücadelede alınacak önlemler, ilçe belediyelerinin ve ilgili kurumların yapacağı çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantı öncesi kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, karla mücadele konusunda Malatya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere bütün birimlerin, vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için 7/24 esasına göre çalışacağını ifade etti.
Genel Sekreter Yardımcısı Okyay, Malatya Büyükşehir Belediye’sinin ilgili birimleri ile özellikle yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı ile birlikte tekrar ekiplerin son durumunu belirlemek, meteorolojinin kısa ve uzun vadeli verilerinden yararlanarak, kırsal mahallelerde ve merkezde de alınması gereken tedbirlerle ilgili paydaş yetkililerle bir araya geldiklerini söyledi.
Okyay, “Büyükşehir Belediyesi olarak ilgili kurumlar, paydaş Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyeleri ile hem Malatya Büyükşehir Belediyesi daire başkanlıklarımız ve hem de MASKİ Genel Müdürlüğümüz olarak karla mücadelede kendi sorumluluk sahalarımızda yapılacak iş ve işlemlerle ilgili bir araya geldik. Sorumluluk sahalarımızda yapılması gerek iş ve işlemlerle ilgili eksiklerimizi, yapmamız gereken görevleri ve değerlendirmeye almamız gereken konuları konuşmak üzere bir araya geldik. İlgili paydaşlarımızla birlikte sorumluluk alanlarımızda sahadaki personel sayısı ve iş makinaları ve ekipmanlarla konusunda istişare edeceğiz. Bizler herhangi bir kar yağışına karşın bütün ekiplerimizle birlikte sahada hazırlıklı durumdayız. Hepimiz sahada olacağız. Vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırmak adına gerekli çalışmalar hızlı bir şekilde yapılacak. Vatandaşlarımızı işlerine ulaşmaları ve öğrencilerimizi okullarına ulaşmaları açısından onları mağdur etmeden her türlü çözüm ve hazırlığımız var. Öncelikle kırsaldaki hastalarımızın 112 üzerinden gelecek taleplere hızlıca ulaşacağız. Gece gündüz demeden yoğun bir şekilde sahada olacağız. Şu an karla mücadele ile ilgili hem Büyükşehir Belediyesi hem de paydaşlarımızın yaptığı çalışmalar doğrultusunda personel, araç ve ekipman olarak hazırız. Biz hazırlıklıyız, vatandaşlarımız rahat olsun” şeklinde konuştu.
Gündem, 17 Aralık 2021 01:12
Yorumlar (0)
Gazeteciyi Hedef Göstermek Kolay, Gerçeklerle Yüzleşmek Zor.
Unutulmayan Katliam, Bitmeyen Acı: Srebrenitsa'dan Gazze'ye.
Başkan Er'den AFAD Koordinasyon Toplantısında Önemli Değerlendirmeler.
Malatya TOHM Sporcusu Salih Yusuf Yazıcı Avrupa Şampiyonu Oldu.
Başharik Mahallesi'nde Otomobil Kanala Uçtu: 1 Kişi Yaralandı.
Birlik ve Beraberliğin Buluşma Noktası: 14. Geleneksel MİDİDER Pilav Şenliği.
Kuyulu Mahallesi'ndeki Çalışmaları Başkan Geçit Yerinde Denetledi.
Battalgazi'de Çocuklardan Yetişkinlere Yaz Etkinlikleri Sürüyor.
Avrupa Parlamentosu'nun Kararına TİMBİR'den Kınama.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Vizyon Projelerle Geleceği İnşa Ediyor.
Yeni Çarşıda Kümelenme Tartışması: Sadıkoğlu'ndan Yeniden Değerlendirme Talebi.
Akçadağ'da Tır Devrildi: Sürücü Kazayı Yara Almadan Atlattı.
Sağlık ve Sosyal Destekte Vatandaş Önceliği.
Başkan Geçit: "Yeşilyurt'u Daha Güçlü ve Yaşanabilir Bir İlçe Haline Getiriyoruz.
ATABAY Genç Sporcularla Birlikte Doğa Sporlarında Yeni Başarı Hikayeleri Yazıyor.
Malatya'nın Destek Kapsamına Alınmamasına Ağbaba'dan Sert Eleştiri.
Battalgazi'de Asfalt Seferberliği: Yol Yenileme Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor
Başlık: Malatya Voleybol Camiasından ASKF Başkanı Kahraman Fırat'a Hayırlı Olsun Ziyareti.
Toplum Destekli Polislerden Boğulma Vakalarına Karşı Bilgilendirme Çalışması.
Elazığ Caddesi'nde Maddi Hasarlı Trafik Kazası.
Pütürge'de Yangın Felaketi: 2 Ev, Meyve Bahçeleri ve Ormanlık Alan Zarar Gördü.
Darende'de Acı Olay: Kayısı Bahçesinde Traktörle Çalışırken Hayatını Kaybetti.
Akçadağ'da Araç Yangını Korkuttu.
CHP'den Malatya Kamuoyuna Dikkat Çeken Açıklama.
Doğanşehir'de Odunluk Yangını Kısa Sürede Kontrol Altına Alındı.
Tekstil Fabrikasının Atık Deposunda Çıkan Yangın Kısa Sürede Söndürüldü.
Havalimanı Yolunda Korkutan Kaza: Sürücü Ağır Yaralandı.
Büyükşehir'in Mobil Konkasör Hamlesi Maliyetleri Düşürüyor.
Battalgazi'nin Hikâyesi 60 Saniyelik Videolarla Anlatılacak.
Malatya'da Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 202 Kiloluk Sentetik Madde Üretilebilecek Hammadde Ele Geçirildi.
Kuluncak İlk Kültür Festivali İçin Hazır: Hedef Tanıtım, Birlik ve Dayanışma.
İşletmelerin En Büyük Gündemi: Yüksek Kira ve Tahliye Endişesi.
CHP Malatya İl Yönetiminden Üç İlçeye Görevden Alma Kararı.
Büyükşehir, Kırsal Ulaşımda Standartları Yükseltiyor.
Şehit Yakınları ile Gaziler Sanat Eserlerini Sergiledi.
Malatya'da Huzur Operasyonu: 273 Ekip Sahadaydı.
FETÖ'den Aranan 3 Firari Hükümlü Güvenlik Güçlerince Yakalandı.
Parçikanlılar Sarıçiçek Yaylası'nda Birlik ve Kardeşlik İçin Buluştu.
Salih Karcıoğlu 2. Uluslararası Resim Sergisine Yoğun İlgi.
