İmalatçı Esnafımız Şeker Sorunu Yaşıyor
Gündem, 25 Şubat 2022 06:24Fırıncılar Odası Başkanı Büyükelçi, “İmalatçı Esnafımız Şeker Sorunu Yaşıyor”

Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, oda üyesi tatlı imalatı yapan esnafların piyasada şeker bulmakta zorlandığını açıklayarak, tüm milletvekillerini esnafın sorununa çözüm bulmaya davet etti.
Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi,” Sayın milletvekilimizin dün yapmış olduğu talihsiz açıklamaya cevap vermek zorunda kaldık. Esnafımız zor durumda. Tatlıcı ve unlu mamulü imalatı yapan esnaflar odamızın üyesidir. Bu esnaflarımız piyasadan şeker bulamıyor. Sayın milletvekilimiz kalkıp bir şirketin savunmasını yapacağına, tüm Malatya’nın savunmasını keşke yapsaydı. Sayın milletvekilimiz diyorki, ‘Oda başkanları da anlamadan alkış çalışıyor.’ Sayın milletvekilimize şunu soruyorum; biz anlamadan alkış çalmışsak 20 yıldır sizi de alkışlıyoruz, sizi de mi anlamadan alkışlamışız? Sayın milletvekilimizin bu talihsiz açıklamasını kınıyorum” diye konutu.
Esnafların piyasadan şuanda 450 TL’den şeker bulabildiklerini aktaran Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Büyükelçi, “Benim imalatçı esnafım şu anda piyasadan şeker bulamıyor. Malatya Şeker Fabrikasına peşin para ödeyen bazı esnafımız ne şekerini alabiliyor, ne de parasını alabiliyor. Biz esnaf olarak şekeri nerede bulalım? Sayın milletvekilimizi tatlı ve şekerli mamuller imalatını yapan imalatçı esnafımıza şeker bulmaya davet ediyorum. İmalatçı esnaf şekeri 5 kilo 5 kilo alamaz. Malatya’da şekeri kullanan yaklaşık 300 tane imalatçı esnafımız var, yanlarında binlerce işçi var, her birinin yanında 5-10 kişi çalışıyor. Sayın Milletvekilimiz bir şirkete çare olmak yerine 300 tane esnafa nasıl çare olacaklarının hesabını yapmalı. Malatya’mızın tüm sayın milletvekillerini göreve davet ediyorum, imalat yapan esnafımızın şeker sorununa çözüm bulunuz. İmalatçı esnafımız bu konuda büyük sıkıntı yaşıyor. ” ifadelerini kaydetti.
Büyükelçi, “Esnafımız Malatya Şeker Fabrikasından şeker alabilmek için kapasite raporları aldılar. Çünkü Malatya Şeker Fabrikası kapasite raporu istiyordu. En küçük esnafımız bile kapasite raporu almak için en az 3 bin TL masraf etti. Yazık, günah değil mi? Esnafımızın bu zararını kim karşılayacak? İmalatçı esnafımız çok büyük bir sıkıntı içinde. Sayın Malatya milletvekillerinden çözüm ve destek bekliyoruz.” dedi.
Gündem, 25 Şubat 2022 06:24
Yorumlar (0)

Yeşilyurt İlçesi Kiltepe Mahallesi'nde İş Kazası

Yazar Hayati İnanç Battalgazili Gençlerle Buluşuyor

BAŞKAN GEÇİT, “EMNİYET MENSUPLARIMIZA MİNNETTARIZ”

Başkan Şengönül, Ezgi Kardeşimizin İsteğini Geri Çevirmedi

Darende Aşağı Ulupınar'da Trafik Kazası

BAŞKAN ER BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDE GENEL DURUM HAKKINDA BİLGİLENDİRMELERDE BULUNDU

Fendoğlu Malatya’da Kayısı Üreticisine Acil Destek Şart”

Sıtmapınarı Alt Geçidinde Kaza

İlimizde Kariyer Fuarı Hazırlıkları İstişare Toplantısıyla Değerlendirildi

YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ’NDE ENCÜMEN VE İHTİSAS KOMİSYON ÜYELERİ BELLİ OLDU

BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Yeşilyurt İlçemiz Çavuşoğlu Mahallesinde Hırsızlık Olayı

Battalgazi İlçemiz Cevherizade Mahallesinde Hırsızlık Olayı

Akçadağ İlçemiz Doğu Mahallesinde Trafik Kazası

Battalgazi İlçesin'de İntar Vakası

YEŞİLYURT KENT KONSEYİ’NDEN ANNELERE ÖZEL ATÖLYE: “PUSULAMIZ AİLE” SEMİNERLERİ BAŞLIYOR!

BATTALGAZİ’DE BAYRAM TATİLİ HİZMETLE GEÇTİ

Yılın ilk çeyreğinde Malatya’dan 97 milyon dolar ihracat

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN GENÇLİK MERKEZİ VE SPOR SAHALARI

Malatya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Tekerlekli Basketbol Takımı 1. Lige Yükseldi

MAGİNDER, AVUKATLAR GÜNÜ'NDE HUKUK MÜCADELESİNİN KAHRAMANLARINI UNUTMADI KARDEMİR: "6 ŞUBAT KAHRAMANI

Malatya Büyükşehir Belediyespor Ampute Futbol Takımı

Keskin’den Milletvekillerine Çağrı, “KAYISI ÜRETİCİSİNE SAHİP ÇIKIN”

Başkan Karademir: "Zarar büyük"

GEÇMİŞ OLSUN MALATYA

Battalgazi İlçemiz Cevherizade Mahallesi'nde İntar

Battalgazi İlçesi Çamurlu Mahallesi'nde İş Kazası

İstiklal Mahallesinde Şüpheli Ölüm’

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

MAGİNDER’den Samanköy Konteyner Kentte Bayram Sevinci

İş İnsanı Cihangir Solak'da Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı.

Anahtar Partisi Malatya İl Başkanı Erdoğan Zelyurt Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı

İş İnsanı Mahmut Boyraz Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Burhan Kılıç’tan Ramazan Bayramı Mesajı

İş İnsanı Erdal Üstün'de Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı

İş İnsanı Mustafa Kılınç Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı

İş İnsanı Mustafa Kırteke Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı.

Celal Artan 'da Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı

Gibilik...
