“GÜRKAN, YOĞUN BİR ÇALIŞMA ÖRNEĞİ GÖSTERİLİYOR”
Malatya, 07 Haziran 2023 17:34Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Malatya Şubesinin Organize Sanayi Bölgesinde bulunan lojistik merkezini ziyaret etti.

İHH MALATYA ŞUBESİNİ ZİYARET EDEN BAŞKAN GÜRKAN,
“ŞEHRİMİZİ YERİNDE DÖNÜŞTÜREREK, TEKRAR AYAĞA KALDIRMA GAYRETİ VE ÇABASI İÇERİSİNDEYİZ”
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Malatya Şubesinin Organize Sanayi Bölgesinde bulunan lojistik merkezini ziyaret etti. Ziyareti esnasında açıklamalarda bulunan Başkan Gürkan, “Sivil toplum örgütlerimizle, vakıflarımızla, derneklerimizle ve meslek kuruluşlarımızla birlikte ortak akılla şehrimizi yerinde dönüştürerek, tekrar ayağa kaldırma gayreti ve çabası içerisindeyiz” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnsani Yardım Vakfının (İHH) lojistik merkezini ziyaret ederek, burada incelemelerde bulundu. İHH’nın depremin ilk gününden bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi ile birlikte koordineli bir şekilde çalıştığını ifade eden Başkan Gürkan, sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışarak, ortak akılla hareket ettiklerini belirtti.
DERİN, “İHTİYACI OLAN AİLELERİMİZE ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ”
6 Şubat depreminden sonra 220 bin vatandaşa ulaştıklarını söyleyen İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Malatya Şubesi Başkanı Ömer Derin, “6 Şubat depreminden hemen sonra hem arama kurtarmada hem de yardım faaliyetlerinde desteğini yakinen hissettiğimiz ve ne zaman yardıma ihtiyacımız olduğunda bizlere yardım eden Selahattin Başkana depomuz ziyaret ettiği için teşekkür ederiz. 6 Şubat’tan bu güne kadar bilfiil yardıma ihtiyacı olan ailelerimize ulaşmaya çalışıyoruz. İlk 10 gün arama kurtarma çalışmaları devam etti. İlk günden itibaren de yardım faaliyetlerimiz devam etti. Bu depomuzda yaklaşık 214 yardım TIR’ı giriş çıkış yaptı. Yaklaşık 220 bin kişiye dokunabildik. Tabii bunları yaparken Şehrül eminlerimizin bize destek vermesi, rehberlik etmesi, yardım etmesi bizleri rahatlatan unsurlardı. Bu vesileyle üstün gayreti ve bize yol göstermesi nedeniyle de Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.
“GÜRKAN, YOĞUN BİR ÇALIŞMA ÖRNEĞİ GÖSTERİLİYOR”
İHH İnsani Yardım Vakfını deprem süresinde yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik eden Başkan Gürkan, “Hakikaten İHH, 6 Şubat’tan bu yana bizimle beraber yakın çalışma mesaisi içerisinde oldular. Özellikle arama kurtarma faaliyetlerinde akabinde çadırlara yerleştirme, vatandaşımızın başka illere transferleri, vatandaşların geçici konteynerlere geçmesi noktasında ve kalıcı konutlarının yerlerinin tespiti noktasında sivil toplum örgütlerimiz ile birlikte ortak akılla hareket ettik. Lisanslı depolarımızın yanında Organize Sanayi Bölgesinde de lojistik depolarımız vardı ve İHH’nın deposu da buradaydı. Gönüllü kardeşlerimiz ile birlikte Ömer kardeşimiz hakikaten 6 Şubat’tan bu yana gece gündüz demeden durmadan bütün arkadaşlarımızla yoğun bir çalışma içeresinde çalıştılar. Bu anlamda İHH İnsani Yardım Vakfımızı gönülden tebrik ediyorum. Gerek arama-kurtarma çalışmalarında gösterdikleri çabadan gerekse de vatandaşlarımızın yaralarını sarma noktasında güzel örnekler sergilediler. Biz her konuda destek veriyoruz. Önemli olan vatandaşlarımızın depremden mütevellit yaralarının bir an evvel sarılmasıdır. Bizlerde vatandaşlarımızı önce çadır kentlere, sonra konteyner kentlere ve daha sonraki süreçte de inşallah kalıcı konutlara yerleştirilmesini sağlayacağız. Sivil toplum örgütlerimizle, vakıflarımızla, derneklerimizle ve meslek kuruluşlarımızla birlikte ortak akılla şehrimizi yerinde dönüştürerek, tekrar ayağa kaldırma gayreti ve çabası içerisindeyiz. Deprem süresi boyunca sivil inisiyatif alan, sivil toplum hüviyetinde amaçlarına uygun çalışan bütün sivil toplum örgütlerimizi kutluyorum. İHH’yı da tebrik ediyorum. Gerçekten bu süreçte gece gündüz demeden canı gönülden haftanın 7 günü 24 saati yoğun bir çalışma içerisinde oldular. Hala çalışmalarına devam ediyorlar. Belediye olarak AFAD olarak ve diğer sosyal yardımlaşma fonlarıyla beraber sahanın her tarafında aç ve açıkta kimsenin kalmaması noktasında yoğun bir çalışma örneği gösteriliyor. Ben Ömer Bey’in şahında bütün İnsani Yardım Vakfının gönüllülerine teşekkür ediyorum” dedi.
Malatya, 07 Haziran 2023 17:34
Yorumlar (0)

Mahmut Aslantaş Vefat Etti

Kadir Özkan Keskin’e Erşah Demirci Operasyonunda Büyük Darbe

Antalya’da Çete Operasyonu: Erşah Demirci Yapılanmasına Büyük Darbe

Başkan Geçit, “57 Km. Yol Yatırımıyla Kırsalın Çehresi Değişiyor”

Battalgazi Belediyesi’nden Aile Bağını Güçlendirecek Puzzle Yarışması

HASANBEY-TEMELLİ KAVŞAĞI GEÇİCİ OLARAK TRAFİĞE KATAPILACAKTIR!

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ AĞUSTOS AYI TOPLANTILARI SONA ERDİ

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÜRETİCİLERE CAN SUYU

TRAC, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ni Anıyor: “Deprem Öldürmez, Hazırlıksızlık Öldürür”

MELEKBABA SAKİNLERİ, YEŞİLYURT AİLE ŞENLİKLERİNDE DOYASIYA EĞLENDİ

Battalgazi Belediyesi’nden Ailelerin Yükünü Alacak Kırtasiye Desteği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINA ÖZEL AYAK TENİSİ TURNUVASI

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Ordu Şehir Hastanesi’ni de Mimsan Isıtacak

Spor Yaparken Sağlığınızdan Olmayın!

Malatya İl Yaşlı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Dünyanın İlk Hastanesi Geleceğin Hekimlerini Ağırlıyor

Okullar Açılmadan Çocukların Göz Muayenelerini Yaptırın!

Ekonomist Hikmet Baydar: Halka Arz Süreçlerinde Nelere Dikkat Edilmeli?

THBB Başkanı Yavuz Işık, 17 Ağustos depreminin 26. yıl dönümünde açıklamalarda bulundu!

Başoğlu Kablo IDEF 2025’e Türkiye’nin Savunma Sanayisine Milli Çözümleriyle Güç Kattı!

Kalıcı Makyajda Türkiye’nin Yükselen Standardı: Doğal Görünüm, Güvenlik ve Şeffaflık

Turgut Özal Bulvarı Üzerinde Trafik Kazası

Malatya’da Eğitime 593 Bin Avro Katkı

MAHARETLİ ELLER, EN GÜZEL ANALI-KIZLI YEMEĞİNİ YAPMAK İÇİN YARIŞTI

Çavuşoğlu Mahallesin'de Zincirleme Kaza

Battalgazi’de Parklar Yenilendi, Yeşil Alanlar Genişletildi

AK Parti Milletvekili Babacan’dan İletişim Başkanlığına Ziyaret

AK PARTİ’MİZ 24 YAŞINDA: MİLLETİN İRADESİYLE YÜKSELEN, TÜRKİYE YÜZYILI’NA YÜRÜYEN KADRO

Battalgazi İlçsi Solmaz Caddesin'de Trafik Kazası

Turgut Özal Bulvarın'da Trafik Kazası

KADINLARIN EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİ ‘KURS MERKEZLERİ-YILSONU’ SERGİSİNDE BEĞENİYE SUNULDU

Battalgazi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Hayvanlarla Rehabilitasyon Başladı

İl Başkanı Bakan’dan AK Parti’nin kuruluş yıl dönümü mesajı

Çavuşoğlu Mahallesinde Kavga

Akçadağ İlçesin'de Ölümlü Trafik Kazası

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLAR İÇİN EĞLENCE DOLU YAZ ATÖLYELERİ

Orman Yangınlarında Bir Depo, Binlerce Hektarı Kurtarabilir

BAŞKAN GEÇİT, “BANAZI, KONAK VE HORATA’NIN GELİŞİMİ YEŞİLYURT İÇİN ÖNEMLİ”
