Fendoğlu, “Derdimiz Malatya, gündemimiz deprem”
Malatya, 13 Haziran 2023 12:30Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, “MHP Malatya Milletvekili olarak tüm hemşehrilerimin ve Malatyalıların emrindeyim” diyerek, vatandaşlara depremden beri gitmedikleri evlerine geçmiş dönemlerin ortalaması alınarak elektrik faturası gönderilmesine tepki gösterdi. Fendoğlu, “Geçmişe dönük ortalamayı alıp fatura yazarak vatandaşı mağdur edemezsiniz” dedi.
Fendoğlu, “Derdimiz Malatya, gündemimiz deprem”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, “MHP Malatya Milletvekili olarak tüm hemşehrilerimin ve Malatyalıların emrindeyim” diyerek, vatandaşlara depremden beri gitmedikleri evlerine geçmiş dönemlerin ortalaması alınarak elektrik faturası gönderilmesine tepki gösterdi. Fendoğlu, “Geçmişe dönük ortalamayı alıp fatura yazarak vatandaşı mağdur edemezsiniz” dedi.
MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin göstermiş olduğu hedef doğrultusunda siyaset yapmaya devam edeceklerini belirterek, “Deprem sürecinde bugüne kadar bütün olumsuzlukları Malatyalılarla birlikte yaşadık. 7 düvelin bir araya gelip de Cumhur İttifakını yıkma çabasına rağmen Cumhur İttifakı gerek TBMM’de ve gereksede Cumhurbaşkanlığı seçiminde fark atarak tekrar devam etmesi bu olumsuz şartlarda bizleri mutlu etmiştir. Oy veren bütün Malatyalı hemşehrilerime, karşılıksız destek veren basınımızın güzide temsilcilerine, Milliyetçi-Ülkücü hareketin tüm temsilcilerine teşekkür ediyorum.” dedi.
-
Kuluncak, Darende bölgesinde sel baskınlarından dolayı mağdur olan vatandaşlarımızın sorun ve sıkıntılarını yakından takip ettiğini belirten Fendoğlu, “Milliyetçi Hareket Partisi, tarihinde ilk defa Malatya’da 2 dönem üst üste milletvekili çıkartmıştır. Bundan sonraki süreçte ise bu oy potansiyelini koruyup, daha da iyi çalışıp bir sonraki dönemde vekil ve vekiller çıkartmaya hep birlikte çalışacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Derdimiz Malatya, gündemimiz deprem. Ben milletvekilliği sürecimi Malatya ve Malatyalılarla ilgili olarak geçireceğimi ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.
Depremden sonra ilk defa gönderilen elektrik faturaları konusunda vatandaşlardan gelen sorun ve şikayetler olduğunu belirten MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu şunları söyledi, “Depremden dolayı vatandaşlarımızdan gelen çok sayıda sorun ve talep bulunuyor. Bu sorunları yerelde çözülmesi gerekenleri yerelde, genelde çözülmesi gerekenleri de bakanlıklar nezdinde çözmeye ve çözüm bulmaya çalışıyorum. En son Malatya’nın gündeminde elektrik fatura olayı var. Yüklü miktarda elektrik faturaları geliyor. 127 gündür evine gitmeyen, evinde oturmayan vatandaşımıza elektrik faturası geliyor. Evlerde elektrik tüketimi olmadığı halde neye göre bunu faturalandırmışlar, bunu çok merak ediyorum. Yetkililere sesleniyorum, geçmişe dönük olarak 4 veya 5 aylık ortalamasını mı aldınız? Yaptığınız şey yanlış. Bunu en kısa sürede vatandaşımızı mağdur etmeden iptal edin. Elemanlarınızı gönderin, son sayaç neyse onu faturaya yansıtın. Geçmişe dönük ortalamayı alıp fatura yazamazsınız. Vatandaşlarımız, evi hasarlı olanlar mutlaka hasar belgeleri ile birlikte itiraz etsinler, faturalarını ödemesinler ve düşürsünler. Evinde oturmayan ve 127 günden beri dışarıda kalan vatandaşlarımız da gidip itiraz edip saatlerini okutsunlar. Elektrik saatlerini okuttuktan sonra çıkan bakiyeyi ödesinler. Böyle cebren geçmişe dönük olarak oturulan yerde fatura yazılması yanlıştır.”
Esnaflara konteyner verilmesi konusunda da sıkıntılar olduğunu aktaran Fendoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü, “Esnaflarımızın ciddi sıkıntıları var. Esnaflarımızın konteyner sıkıntısı var. Şehrimizin muhtelif yerlerine konan konteynerler var. Yolların kenarına bırakılmış olan konteynerler var, esnaflarımız oralarda ne iş yapacak? O konteynerler aylardır bomboş duruyor. Maliyeye kayıtlı, mesleki odalarımıza üye esnaflarımıza hukuki anlamda sıkıntı olmayacak noktalara, gösterdiği yere konteyner konulmalı. Eğer imkanlar el veriyorsa esnafımızın yıkılmış olan yerlerine konteyner konulmalı. Konteynerler esnafın iş yapabileceği noktalara konulmalı. Yoksa konteynerleri yan yana dizmenin bir anlamı yoktur. Başvuran maliyeye kayıtlı tüm esnaflarımıza gösterebilecekleri sorunsuz noktalara konulmalı. Hedefimiz 1 yıl içinde konutlarımız ve işyerlerimizi yapmaktır. İşyerleri ile ilgili olarak projenin hazırlandığını biliyorum. Biz bütün esnaflarımızın yerinde dönüşümünü sağlamaktır. Malatya’nın Bakırcılar Çarşısı, Mısır Çarşısı, Yoğurtçular Çarşısı, Ayakkabıcılar Çarşısı yerinde kalmalı. Malatya Çarşısının eski ruhunu yansıtacak bir projenin hazırlanacağını umut ediyorum.”
Çadırda kalan vatandaşların konteynerlere taşınması konusunda da bir çalışma ve girişimlerde bulunduklarını aktaran MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, “Konut yapım çalışmaları sürüyor. Kış ayı gelmeden çadırlarda kalan vatandaşlarımızın hiçbir ayırım yapılmadan hepsinin konteynerlere konulmasını istiyoruz. Şu anda 23 bin 800 konteyner bulunuyor. Yeterli mi, yetersiz. Önümüz kış. Konut yapımı sürüyor, ancak yetişememesi durumuna hazırlıklı olmak için hak sahipliği kapsamı genişletilerek çadırda kalan herkese yetecek şekilde konteyner verilmeli. Bunun içinde Malatya’ya ihtiyacı kadar konteyner getirilmesi için çalışma ve girişimlerde bulunacağız. Bütün vatandaşlarımızı çadırdan kurtarmak şuanda öncelikli hedefimizdir.” İfadelerini kaydetti.
Fendoğlu, “MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçelinin göstermiş olduğu hedefler doğrultusunda, MHP Malatya Milletvekili olarak, bütün hemşehrilerimin ve Malatyalıların emrinde olmaya devam edeceğim. Her hafta Malatya’da olacağım.” Dedi.
Malatya, 13 Haziran 2023 12:30
Yorumlar (0)
İş İnsanı Mustafa Kılınç’tan 8 Mart Mesajı: Deprem Bölgesindeki Kadınların Mücadelesi Takdire Şayan
Kernek Mahallesi’nde Şüpheli Ölüm: Yaşlı Adam Evinde Hayatını Kaybetmiş Halde Bulundu
HİMYAÇ Başkanı Budan’dan 8 Mart Çağrısı: “Kadınlar Güvende Yaşamak İstiyor
Başkan Hasan Ulutaş Sahurda Gençlerle Buluştu: Akçadağ’ın Geleceği Konuşuldu
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 5 Şüpheli Gözaltında
Afetlere Hazırlık Güçleniyor: YAKUT Ekibine AFAD Eğitimi
Kadınlar Günü’nde Duygulandıran Ziyaret: Şehit Yarbay Songül Yakut’un Annesi Yalnız Bırakılmadı
Büyükşehir’in Düzenlediği Voleybol Ligi’nde Kupayı Millî Eğitim Müdürlüğü Kaldırdı
Malatyalılar İlahi Sanatçısı Fadıl Aydın ile Manevi Bir Gece Yaşadı
Başkan Er’den Kadınların Gücüne Vurgu
Kadınlar Günü mü, Vicdan Günü mü?
Kadınlar Günü’nde Mesaj: “Kadınların Gücü Toplumun Gücüdür
Gökhan Gök’ten Yeni Seçilen Oda Başkanlarına Tebrik Ziyareti
Vali Seddar Yavuz: “Kadınlarımız Toplumun En Güçlü Teminatıdır”
Malatya’da Narkotik ve Asayiş Operasyonu: Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi
Vali Yavuz: “Kadınlarımız Toplumun En Değerli Gücüdür
Malatya’da Ayrıştırma Tesisi İçin Önemli Adım: Başkan Er Fransız Heyetle Sahada
Başkan Er’den Malatya’nın Geleceğine Yönelik Büyük Yatırım Girişimi
Yavuz Selim Mahallesi’nde Sorunlar Masada: Başkan Geçit’ten Kalıcı Çözüm Sözü
Yeşilyurt’ta Bıçaklı Kavga: 6 Kişi Gözaltında
Ramazan Yardımlarında Fotoğraf Tartışması: Ağbaba Sahada, Diğer Vekiller Nerede?
Kuluncak’ta Ramazan Kültürü Okullarda Anlatılıyor
Bakanlık harekete geçti: ‘İyileştiren Hastane’ tedavi süresini kısaltıyor
Ramazan’ın Bereketi Battalgazi’de Yetim Çocuklarla Paylaşıldı
Kayısı Üreticilerine Uyarı: İlkbahar İlaçlama Dönemi Başladı
Topsöğüt’te Taziye Evi İçin İlk Adım Atıldı
Toplum Destekli Polislikten Öğrencilere ve Vatandaşlara Bilgilendirme Çalışması
Battalgazi’de Tek Taraflı Trafik Kazası: Bir Kişi Yaralandı
Malatya’da İftar Sofraları Gösteri Alanına mı Döndü?
Yeniden Refah Partisi Malatya’da Ramazan Sofrasında Kritik Mesajlar Verdi
Malatya’da “Üst Düzey” Tartışması: Alkışı Kendi Çalanlar Sahneye Çıkmış!
Spor Köyü Atletizm Pisti İnşaatına Başlandı “MALATYA’NIN KALBİ BURADA ATACAK”
Uyuşturucuya Karşı Sıfır Tolerans: Gençlerimiz Güvende
Battalgazi’de Derme Deresi Parkı Temizlenip Yıkandı
Zorlaşan Hayatlar: Etiket Büyüyor, Sofra Küçülüyor
Vali Seddar Yavuz’un Dünya Yetimler Günü Mesajı
Malatya Attarlar Odası Başkanı Orhan: "KOSGEB Kredileri 2 Yıl Ertelenmeli"
Malatya 4,3’lük Depremle Sarsıldı: Kentte Kısa Süreli Panik
Vali Yavuz, Yeşilay Haftası’nda Toplumsal Dayanışmaya Dikkat Çekti
