YEŞİLYURT BELEDİYESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM YATIRIMLARINA BİR YENİSİNİ DAHA EKLEMEYE HAZIRLANIYOR
Gündem, 03 Ağustos 2023 10:01
YEŞİLYURT BELEDİYESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM YATIRIMLARINA BİR YENİSİNİ
6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerde büyük hasar alan Kiltepe ve çevre mahallelerde yaşayan vatandaşları sağlam ve güvenilir alanlara taşımak için çalışmalara hız veren Yeşilyurt Belediyesi, ön hazırlık süreci devam eden ‘Kiltepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Yenileme’ projesiyle birlikte kentsel dönüşüm yatırımlarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor.
Malatya ile birlikte 11 şehirde büyük bir yıkıma neden olan 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerde can ve mal kaybının yaşandığı Kiltepe ve çevre mahalleleri yeniden ayağa kaldırmak için kolları sıvayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yapılacak yeni konutlar ve sosyal yaşam alanlarıyla birlikte depremde hasar alan bölgeyi modern ve yaşam standartı yüksek bir hüviyete dönüştüreceklerini söyledi.
‘Kiltepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Yenileme’ Projesinin uygulanacağı alanda incelemelerde bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya’nın yeniden ihya, imar ve inşa sürecine yeni yatırımlar ve projelerle destek sunduklarını ifade etti.
Kentsel dönüşüm projelerine sağladığı desteklerden dolayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına ve TOKİ’ye teşekkürlerini sunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Malatya ile birlikte 11 şehrimizde büyük bir yıkıma neden olan 6 Şubat depremlerinden ciddi seviyede etkilenen ilçemizdeki mahallelerin sorunlarına güçlü yatırımlarla kalıcı çözümler getirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Depremde can ve mal kaybının yaşandığı Kiltepe, Melekbaba, Çavuşoğlu, İlyas, Bentbaşı, Salköprü, Kaynarca ve Yeşilkaynak başta olmak üzere bu bölgemizde zeminin yetersiz oluşunun yanı sıra yapılarında eski olmasından kaynaklanan sorunları kentsel dönüşüm projeleriyle çözüme kavuşturup, vatandaşlarımızı güvenli ve huzurlu bir şekilde hayatını sürdüreceği alanlara taşımak içinde yoğun bir çalışma içerisindeyiz.” dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığıyla yaptıkları görüşmelerde bu bölgenin kentsel dönüşüme alınması için ciddi çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Çınar, “Kentsel Dönüşüm Müdürlüğümüzün uhdesinde ön hazırlık sürecimiz devam etmektedir. Öncelikle bu bölgenin yapı stoğunun çıkartılması, depremde hasar alan binaların envanterinin çıkartılması, parsel büyüklükleri ve mülkiyet sahiplerinin liste haline getirilip tek tek görüşülmesi, bölgeyle ilgili yeni planlamaların yapılması, yol genişlikleri ve sosyal donatı alanlarının belirlenmesi ve kamu hizmet alanlarının oluşturulması gibi kentsel dönüşüm projelerinin ön hazırlığını içeren konu başlıkları üzerinde titiz ve planlı bir çalışma yürütüyoruz. Projemizin ilk aşamasında önemli bir mesafe aldık. Bölgemizde yerinde dönüşüm çalışmalarının hızlandırılmasının yanı sıra planlama çalışmalarının yapılması, tarihi bölgelerde ki tescilli yapıların Kültür Bakanlığıyla işbirliği halinde yürütülmesi için belediyemizde ayrı bir ekip oluşturduk. Tüm projelerimizde olduğu gibi bu bölgemizdeki kentsel dönüşüm projemizi de ortak akılla gerçeğe dönüştüreceğiz. Sivil Toplum Kuruluşları, Meslek Örgütleri, kanaat önderleri, muhtarlarımız ve mahalle sakinlerimizin görüşleri alınarak, hep birlikte el ele vererek depremde hasar gören bölgelerimizi şehrimizin ruhu ve kimliğine uygun bir şekilde dönüştürüp, gelecek nesillere her mahallesi ve sokağı modern bir yaşam kalitesine sahip güzel bir Malatya emanet etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Projelerimizdeki tüm aşamaları paydaşlarımızla paylaşacağız, fikir alış verişleriyle bu süreci doğru ve güzel bir şekilde yürüteceğiz. Belediyemizin sahadaki teknik ekiplerimizde vatandaşlarımıza sürekli bilgilendirme yapacaklar, mahalle sakinlerimizin de destek ve katkılarıyla inşallah bu süreci güzel bir şekilde ilerletmek istiyoruz. Bizim için burada önemli olan vatandaşlarımızın memnuniyetidir, mahalle muhtarlarımız ve mahalle sakinlerimizin görüşleri, düşünceleri ve önerileri bizim için kıymetlidir. Kiltepe ve çevre mahallelerini kapsayan bu özel projemiz ile birlikte bu bölgenin cazibesini artırıp, depreme dayanıklı ve güvenilir yaşam alanlarıyla birlikte vatandaşlarımızın taleplerine uygun, yeni bir sosyal yaşam alanına kavuşacağız. Yapımı hızla süren TOKİ Konutlarımız, Köy Evlerimiz, kentsel dönüşüm ve yerinde dönüşüm yatırımları ve diğer desteklerle birlikte el birliğiyle şehrimizi yeniden ayağa kaldıracağız.” diye konuştu.
Başkan Çınar konuşmasının sonunda yeni Adliye Binasının yapılacağı Yeşiltepe Yeşilkaynak Mahallesinde belirlenen alanla birlikte Kiltepe ve Sanayi bölgelerinin kuzeyinde ki alanı da Kentsel Dönüşüm Projesine dâhil ettiklerini, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yanı sıra TOKİ, Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü ve ilgili tasarım firmalarıyla görüşmelerin devam ettiğini hatırlattı.
Gündem, 03 Ağustos 2023 10:01
Yorumlar (0)
İş İnsanı Mustafa Kılınç’tan 8 Mart Mesajı: Deprem Bölgesindeki Kadınların Mücadelesi Takdire Şayan
Kernek Mahallesi’nde Şüpheli Ölüm: Yaşlı Adam Evinde Hayatını Kaybetmiş Halde Bulundu
HİMYAÇ Başkanı Budan’dan 8 Mart Çağrısı: “Kadınlar Güvende Yaşamak İstiyor
Başkan Hasan Ulutaş Sahurda Gençlerle Buluştu: Akçadağ’ın Geleceği Konuşuldu
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 5 Şüpheli Gözaltında
Afetlere Hazırlık Güçleniyor: YAKUT Ekibine AFAD Eğitimi
Kadınlar Günü’nde Duygulandıran Ziyaret: Şehit Yarbay Songül Yakut’un Annesi Yalnız Bırakılmadı
Büyükşehir’in Düzenlediği Voleybol Ligi’nde Kupayı Millî Eğitim Müdürlüğü Kaldırdı
Malatyalılar İlahi Sanatçısı Fadıl Aydın ile Manevi Bir Gece Yaşadı
Başkan Er’den Kadınların Gücüne Vurgu
Kadınlar Günü mü, Vicdan Günü mü?
Kadınlar Günü’nde Mesaj: “Kadınların Gücü Toplumun Gücüdür
Gökhan Gök’ten Yeni Seçilen Oda Başkanlarına Tebrik Ziyareti
Vali Seddar Yavuz: “Kadınlarımız Toplumun En Güçlü Teminatıdır”
Malatya’da Narkotik ve Asayiş Operasyonu: Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi
Vali Yavuz: “Kadınlarımız Toplumun En Değerli Gücüdür
Malatya’da Ayrıştırma Tesisi İçin Önemli Adım: Başkan Er Fransız Heyetle Sahada
Başkan Er’den Malatya’nın Geleceğine Yönelik Büyük Yatırım Girişimi
Yavuz Selim Mahallesi’nde Sorunlar Masada: Başkan Geçit’ten Kalıcı Çözüm Sözü
Yeşilyurt’ta Bıçaklı Kavga: 6 Kişi Gözaltında
Ramazan Yardımlarında Fotoğraf Tartışması: Ağbaba Sahada, Diğer Vekiller Nerede?
Kuluncak’ta Ramazan Kültürü Okullarda Anlatılıyor
Bakanlık harekete geçti: ‘İyileştiren Hastane’ tedavi süresini kısaltıyor
Ramazan’ın Bereketi Battalgazi’de Yetim Çocuklarla Paylaşıldı
Kayısı Üreticilerine Uyarı: İlkbahar İlaçlama Dönemi Başladı
Topsöğüt’te Taziye Evi İçin İlk Adım Atıldı
Toplum Destekli Polislikten Öğrencilere ve Vatandaşlara Bilgilendirme Çalışması
Battalgazi’de Tek Taraflı Trafik Kazası: Bir Kişi Yaralandı
Malatya’da İftar Sofraları Gösteri Alanına mı Döndü?
Yeniden Refah Partisi Malatya’da Ramazan Sofrasında Kritik Mesajlar Verdi
Malatya’da “Üst Düzey” Tartışması: Alkışı Kendi Çalanlar Sahneye Çıkmış!
Spor Köyü Atletizm Pisti İnşaatına Başlandı “MALATYA’NIN KALBİ BURADA ATACAK”
Uyuşturucuya Karşı Sıfır Tolerans: Gençlerimiz Güvende
Battalgazi’de Derme Deresi Parkı Temizlenip Yıkandı
Zorlaşan Hayatlar: Etiket Büyüyor, Sofra Küçülüyor
Vali Seddar Yavuz’un Dünya Yetimler Günü Mesajı
Malatya Attarlar Odası Başkanı Orhan: "KOSGEB Kredileri 2 Yıl Ertelenmeli"
Malatya 4,3’lük Depremle Sarsıldı: Kentte Kısa Süreli Panik
Vali Yavuz, Yeşilay Haftası’nda Toplumsal Dayanışmaya Dikkat Çekti
