Doğanşehir İlçesi Değerlendirme ve İstişare Toplantısı gerçekleştirildi
Gündem, 13 Eylul 2023 17:32
Doğanşehir
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın başkanlığında “Doğanşehir İlçesi Değerlendirme ve İstişare Toplantısı” gerçekleştirildi.
Doğanşehir’de gerçekleştirilen Değerlendirme ve İstişare Toplantısı’na, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Mehmet Mert, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve Muhtarlar katıldı.
“HİÇBİR HİZMETİMİZİ KISITLAMADIK”
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yaptığı konuşmada, “Tüm birimlerimiz 7 gün 24 saat görev başında. Şehrin tüm alt yapısı felç olmuş durumdaydı. Suyu, kanalizasyonu, yolu ve binaları her yerde hasar vardı. Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz, Bakanlarımız her konuda Malatya’nın yanında. Biz Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak şu ana kadar hiçbir hizmetimizi bir nebze olsun kısıtlamadık. 10 kat, 20 kat ödeneklerle hizmet yapılıyor. Ödeneklerde de sorun yok. Ne gerekiyorsa o yapılacak” ifadelerini kullandı.
“130 BİN ABONEYE 100 MİLYON LİRA İADE EDİLDİ”
Su abonelerinin ödediği abone ücretlendirmelerine açıklama getiren MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “Dedeyazı Mahallesi’ne yeni sondaj aldık bunun müjdesini vereyim. Güvence bedeli olan 900 liranın yüksek olduğunu ifade edenler var. Bu bize gelen emanet paradır. Depremden sonra 130 bin aboneye 100 milyon liranın üzerinde güvence parası MASKİ tarafından iade edildi” dedi.
“YERİNDE DÖNÜŞÜM UYGULANSIN İSTİYORUZ”
Doğanşehir’de gerçekleştirilen hizmetleri ve yapılacak olan çalışmalar ile ilgili taleplerini dile getiren muhtarlardan Merkez Esentepe Mahalle Muhtarı Aziz Aslan, “6 Şubat depreminde mahallemizde çok fazla yıkım olmadı. Mühendisler geldi baktı evlerimize, mahallemiz sağlam. Mahallemize TOKİ evleri yapılacağı söyleniyor ama biz mahalleli olarak yerinde dönüşüm uygulansın istiyoruz” şeklinde konuştu.
Muhtar Aslan’ın bu talebini yanıtlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcı Latif Okyay, “Kendi evini yapmak isteyenler 500 bin hibe 800 bin liraya kadar olan krediden yararlanarak kendi evini yapabilirler. TOKİ tek tek ev yapmayacak, toplu konutlar yapacak” ifadelerini kullandı.
Kurucaova Mahalle Muhtarı Mehmet Tatar da Başkan Gürkan’a teşekkür ederek, “Şahsınızda size ve Büyükşehir Belediyesi personeline teşekkür ediyorum. Deprem zamanı kaptajımız depremde büyük zarar gördü. Büyükşehir personeli sağ olsun gelip yenilediler. Yollarımızda yapmış oldukları çalışmalardan dolayı Yol Asfalt Daire Başkanlığına da teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“RABBİM SİZLERE GÜÇ KUVVET VERSİN”
Fındıkköy Mahalle Muhtarı Diler Yıldırım ise Büyükşehir Belediyesi’nin her an yanlarında olduklarını dile getirerek, “Bu zor dönemde hepiniz yanımızdaydınız. Bunun için sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gecenizi gündüzünüze kattınız. Gece gündüz demeden her telefon açtığımızda bize ‘İhtiyacınız var mı?’ diye sordunuz. Rabbim sizlere güç kuvvet versin” dedi.
Gündem, 13 Eylul 2023 17:32
Yorumlar (0)
Uyku Apnesı̇ Yaşam Kalı̇tenı̇zı̇ Etkı̇lemesı̇n!
Başkan Özcan: “23 Nisan, Millet İradesinin ve Çocuklarımızın Bayramıdır.
İZDO YENİ YÖNETİM KURULUNDA YOL HARİTASI ÇİZİLDİ.
Güvenli Kentlerin Anahtarı: Kentsel Dönüşüm ve Zemin Gerçeği.
Başkan Er, Çocukların Çevre Hayaline Ortak Oldu.
Malatya Büyükşehir’de 23 Nisan Coşkusu: Başkanlık Makamında Ece Sayar Var.
TBMM’den Tarihi Karar: Doğum İzni 24 Haftaya Çıktı, 15 Yaş Altına Sosyal Medya Yasağı.
Keskin’den Dikkat Çeken 23 Nisan Mesajı: “Ekranlardaki Mafya İçerikleri Tehlike Saçıyor
Başkan Geçit: “Milli Egemenlik Ruhunu Sonsuza Dek Yaşatacağız.
6. DİJİTAL ECZACILIK ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
Başkan Taşkın Müjdeyi Verdi: Akpınar Çarşısı Hafta Başına Kadar Açılıyor.
Ağbaba’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı.
Başkan Er’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlaması.
Gümüşlü Mahallesi’ne 1.500 Metrelik Yeni İçme Suyu Hattı.
Malatya Büyükşehir Belediyespor Ampute Takımı Yarı Finalde!.
Akçadağ’a Modern Belediye Hizmet Binası Geliyor: İhale Tamamlandı, Çalışmalar Başlıyor.
10 Kişinin Hayatını Kaybettiği Katliam Soruşturmasında Yeni Gelişme: Anne Malatya’da Tutuklandı.
Malatya Siyasetinde Anahtar Partisi Çıkmazı: Gürültü Var, İcraat Yok.
Battalgazi’de Yeni İmar Yolu ile Modern Ulaşım Adımı.
Yanlış Beslenme Beyni Yaşlandırıyor.
Akçadağ’da Kıraathane Kavgası: Silah ve Bıçaklar Konuştu, 2 Yaralı.
Akçadağ’da Kadın Kolları Tartışması: Siyasette Kadınlar Neden Görünmüyor?
Battalgazi Belediyespor’dan Taraftara Gurur Veren Sonuç.
Vali Yavuz: Malatya’nın Gurur Gününü Hep Birlikte Kutluyoruz.
Genç Yetenekler Malatya’da Bir Bir Ortaya Çıkıyor
Melekbaba Mahallesi’nde Ev Yangını: 3 Kişi Dumandan Etkilendi.
Ağbaba: Malatya’nın Tarihi Gurur Gününü Kutluyorum.
Malatya’da Yeniden Yapılanma ve Gönül Buluşmaları: Ölmeztoprak Sahada.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası Tamamlandı.
Büyükşehir’den Akçadağ’a Konforlu Ulaşım Hamlesi.
Arguvan’da Kurt Saldırısı: Yetiştiricinin Çadırına Giren Kurtlar 40’a Yakın Hayvanı Telef Etti.
Seçim Bitti, Hizmet Başladı: Basri Orhan Esnafla Buluştu.
Yeşilyurtspor Play-Off’ta! Malatya Temsilcisi Kilis Engelini Aştı.
Malatya Master Takımı Manavgat’ta Tarih Yazdı: Namağlup Şampiyonluk.
Play-Off’ta Kazanan Çıkmadı: Arapgirspor ile Hekimhan Girmana Berabere Kaldı.
Yavuz Selim Mahallesi’nde İki Araç Çarpıştı: 4 Kişi Yaralandı.
Fatih Erbakan’dan Akçadağ’a Takdir: Emre Gönültaş Öne Çıktı.
Zehir Tacirlerine Ağır Darbe: 7 Sokak Satıcısı Tutuklandı.
Yeşilyurt’ta NARKOALAN-2 Uygulaması: Park ve Mesire Alanlarında Sıkı Denetim.
