“Hediye Karavanı” Malatya’dan Başlayarak 14 İlde Çocukları Sevindirecek
, 17 Aralık 2020 20:17Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Salim İsotve Proje Koordinatörü Tuba Baylan Vali Aydın Baruş’u makamında ziyaret etti.
Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Salim İsotve Proje Koordinatörü Tuba Baylan Vali Aydın Baruş’u makamında ziyaret etti.
Ziyarette yapmış oldukları çalışmaları anlatan Salim İsot, “Hediye Karavanı” projesi kapsamında Malatya’ya geldiklerini buradan başlayarak 14 ilde çocukları oyuncaklarla buluşturacaklarını söyledi. Vali Baruş’ta bu anlamlı sosyal projeden ötürü Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu’nu kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.
Ardından Vali Aydın Baruş ve ÇOSKF Başkan Yardımcısı Salim İsot, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyon iş birliği ile hayata geçirilen “Hediye Karavanı” programınakatıldı.
Programda Konuşan Salim İsot, Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sokakta oyun oynayamayan çocukların evde keyifli vakit geçirebilmeleri için hazırlanan, içinde kutu oyunlar ve oyuncakların bulunduğu "Hediye Karavanı" ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki çocuklara oyuncaklar ulaştıracaklarını söyledi.
Çocuk Gülerse Dünya Güler
Çocuklarımızın yüzünü güldürecek bir vesile ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek konuşmasına başlayan Vali Aydın Baruş: “ Çocuk gülerse Dünya Güler”
Geleceğimizi emin ellere bırakmak istiyorsak çocuklarımıza iyi bakmalıyız. Onların yüzünü güldürmek için daima çalışmalı ve çabalamalıyız.
Pandemi süreci toplumun tüm kesimlerini etkilediği gibi yavrularımızı da etkiledi. Böyle sıkıntılı bir süreçte onların sevincine ortak olmak bizlere de mutluluk veriyor. “Hediye Karavanı” projesi Malatya’dan başlayarak 14 ilde çocuklarımıza hediyelerini, oyuncaklarını dağıtacak. Çocuklara yapılan hiçbir iyilik boşa gitmez mutlaka karşılığını görürsünüz. Onların gülmesi toplumun gülmesi anlamına gelir.
Geleneksel çocuk oyunlarının devamı ile hem kültürel mirasımızı koruma hem de çocuklarımızın ruhsal ve fiziksel sağlığını korumak hepimizin üzerine düşen bir vazifedir. Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu hem çocuk oyunlarının yaşatılması hem de geleneksel oyunların yaşatılması için materyaller hazırlaması bakımından çok önemli bir katkıda bulunuyor. Başta Federasyon Başkanı Mehmet Mutlu olmak üzere projeye katkı sağlayan tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum. Bende buradan tüm hayırseverlerimize seslenmek istiyorum, yapacakları tüm hayırlarda önceliği çocuklara versinler ki onlar mutlu geleceğimiz umutlu olsun ” diyerek sözlerini tamamladı.
İlimizde özellikle yetim çocuklar olmak üzere yaklaşık 500 çocuğa dağıtılmak üzere “Hediye Karavanı” projesi kapsamındaki oyuncaklar Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne teslim edilmesinin ardından program sona erdi.
Karavan, sırasıyla Malatya, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Elazığ, Ağrı, Van, Hakkâri, Şırnak, Siirt, Batman, Mardin ve Diyarbakır'da yaşayan ihtiyaç sahibi çocuklara kutu oyunlar ile oyuncak dağıtacak.
Yorumlar (0)
Malatya’da Zam Kıskacı Derinleşiyor: Hayatın Her Alanında Rekor Artış, Her Kesim Aynı Çıkmazda
Yeşilyurt’ta Feci Kaza: Sürücü Direksiyon Başında Hayatını Kaybetti
Miraç Kandili: Manevi Yükselişin, Umudun ve Rahmetin Gecesi
Olumsuz Hava Şartlarında Vatandaşlarımızın Yanındayız
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 3 Şüpheli Gözaltında
Günlük Alışkanlıkları Düzenleyerek Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek Mümkün
Malatya’nın İkinci Hayvan Barınağı Battalgazi’de Hizmet Vermeye Başladı
TSO’nun Kurumsal Hafıza Müzesi Ziyaretçilerini Ağırlamaya Devam Ediyor
Periyodik Muayenesi Gelmiş Ölçü Aletleri İçin Vatandaşlara Uyarı
Vali Seddar Yavuz’un Miraç Kandili Mesajı
Büyükşehir Belediyesi 66 Mahallede Yol Açma Çalışmalarını Tamamladı
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı Toplantısı Yapıldı
Tipi ve Buzlanmaya Rağmen Başarı: Mahsur Kalanlar Güvenle Kurtarıldı
Yeşilyurt’ta Silahlı Kavga: 5 Yaralı, Şüpheliler Yakalandı
“Doğru Fermentasyon Sağlık Getirir” Uzmandan Doğal Probiyotik Önerileri
Hazır Beton Endeksi Aralık Ayı Raporu Açıklandı!
Göz Hastalıkları Uzmanı Bilgi Verdi: KERATOKONUSA ÇAPRAZ BAĞLAMA TEDAVİSİ
Pirinç ile Yapabileceğiniz 3 Yaratıcı Tarif
Malatya’da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı
Başkan Er’den Vurgu: “Sosyal ve Kültürel Hayat Şehri Ayağa Kaldırır”
Büyükşehir Belediyesi Ekipleri 7/24 Görev Başında
U.S. Polo Assn., St. Moritz’in Resmi Forma ve Giyim Sponsoru Oldu
Keskin’ten Net Mesaj: “Sadece Esnaf ve Malatya Halkına Güveniyoruz”
Malatya Yeşilyurt’ta 3.6 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
Meşher’in Hikâye İstanbul’da Geçiyor sergisini ziyaret etmek için son günler
Kale’de Altyapıya Güçlü Dokunuş: MASKİ’den 81,9 Milyon TL
Depremin Ardından Güçlü Adımlar: Su Altyapısı Yenileniyor
Battalgazi’de Miraç Kandili Programı Düzenlenecek
Soğuk Günlerde Sıcak Buluşma: Yeşilyurt’ta El Sanatları Kursları
Vali Seddar Yavuz Başkanlığında Afet Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Eğitim Kurumlarında 1 Gün Ara
Mesut İnce, Minibüsçüler Odası Başkanlığı Seçimini Açık Farkla Kazandı
Akçadağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fatih Şahin, 1 Oy Farkla Güven Tazeledi
10 Ocak’ta Basına Vefa: Ali Karakuş’tan Ziyaret
Ev Alırken, Zemine de Dikkat Edilmeli...
Uyuşturucu Tacirlerine Geçit Yok: Sokak Satıcısına Darbe
Gelecek Partisi İl Başkanı Bedri Aslan’dan Basına Anlamlı Ziyaret
Gazeteciler Günü’nde Sadece Kutlama Değil, Çözüm Odaklı Ziyaret
ŞEVKET KESKİN GÜVEN TAZELEDİ
