BAŞKAN GEÇİT, MAHALLE MUHTARLARIYLA İSTİŞARE TOPLANTILARINA BAŞLADI
Gündem, 07 Mayıs 2024 08:18
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit, Yeşilyurt Belediyesi Muhtarlık İşler Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Mahalle Muhtarlarıyla İstişare Toplantıları’ kapsamında Yeni Belediye Binası Toplantı Salonunda 19 Mahallenin Muhtarı ve Kurum Temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Başkan Geçit, Yeşilyurt’ta sorunu çözülmeyen tek bir mahalle bırakmayacaklarını söyledi.
Yeşilyurt Belediyesi Muhtarlık İşler Müdürlüğü tarafından Yeşilyurt Belediyesi ile muhtarlar arasında sürekli bir iletişim ve iş birliği oluşturma hedefine katkıda bulunmak amacıyla ‘Mahalle Muhtarlarıyla İstişare Toplantıları’ adı altında istişare toplantıları başlatıldı. Mahallelerin mevcut durumlarını ve yeni dönemde yapılacak çalışmaları tüm boyutlarıyla ele almanın yanı sıra sorunları hızlıca çözümü için başlatılan istişare toplantılarının ilki Yeşilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
19 MUHTAR VE KURUM İDARECİLERİ KATILDI
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Bentbaşı, Cevatpaşa, Çarmuzu,Çavuşoğlu, Dilek, Merkez Fatih, Gazi, Hoca Ahmet Yesevi, İlyas, İnönü,Kaynarca, Kiltepe, Koşu, Melekbaba, Salköprü, Seyran, Topsöğüt, Yaka ve Yeşilkaynak Mahalle Muhtarları katıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, TEDAŞ, MOTAŞ, TELEKOM, MEGSAŞ, Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol-Asfalt Daire Başkanlığı, MASKİ ve AKSA Doğalgaz İl Müdürlüğü yetkililerinin de yer aldığı toplantıda, mahallelerde gerçekleştirilen çalışmalar ve yeni dönemde planlanan yatırımlar hakkında bilgi verildi. Muhtarlar, mahallelerinin ihtiyaç ve taleplerini doğrudan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit ile kurum idarecilerine ileterek, çözüm önerileri üzerinde durdular.
“SORUNUNU ÇÖZMEYECEĞİMİZ TEK BİR MAHALLE KALMAYACAK”
31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde seçilen mahalle muhtarlarına yeni dönem için başarılar dileyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit, Yeşilyurt’ta sorunu çözülmeyen tek bir mahalle bırakmayacaklarını söyledi.
Mahalle muhtarlarıyla işbirliği halinde olup iletilen tüm talepleri kalıcı çözümlerle gidermek için çalışmalara hız verdiklerini ifade eden Başkan Geçit, “6 Şubat 2023 tarihindeki büyük depremlerde ciddi yaralar alan Yeşilyurt’umuzun tüm mahallelerindeki sorunları belirli bir planlamaya doğrultusunda teker teker çözüme kavuşturacağız. Yeşilyurt’u topyekün ayağa kaldırmak için önceliğimiz birlik ve beraberlik içerisine hareket etmek olacaktır. Sorunu çözülmeyen tek bir mahalle kalmayana kadar çalışacağız. Hizmetlerimizi hayata geçirirken her zaman ifade ettiğimiz gibi birlikte karar vereceğiz, birlikte tüm sorunların üstesinden geleceğiz. Mahallelerimizdeki hem sorunları kökten çözüme kavuşturmak hem de yaşam kalitesini artırmak için muhtarlarımızla aramızdaki iletişimi ve iş birliğini güçlü tutacağız. Bugünde bunun ilk adımını atarak mahalle muhtarlarımızla verimli ve güzel bir toplantı yaptık. Şehrimizdeki kurumlardan gelen yetkililerimizle birlikte muhtarlarımızı teker teker dinledik, notlarımızı aldık, iletilen talepleri mutlaka yerine getireceğiz. Mahalle muhtarlarımız belediyemizin ayrılmaz bir parçasıdır. Hemşehrilerimizin yaşadığı mahallerde ortaya çıkan sorunları muhtarlardan bizzat öğrenmek, işlerimizi oldukça kolaylaştıracaktır. Muhtarlarımızla birlikte mahallelerimizin daha iyi bir geleceğe sahip olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Mahallelerimizin her bir ihtiyacını titizlikle ele alacağız. Toplantılarımıza bundan sonra devam edeceğiz. Bizlerin mahallelerdeki birer temsilcimiz konumundaki muhtar arkadaşlarımıza katılım gösterdikleri için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Mahallelerinin ihtiyaçlarını dile getiren Mahalle Muhtarları, düzenlenen toplantıdan dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit’e teşekkürlerini sundular.
Gündem, 07 Mayıs 2024 08:18
Yorumlar (0)
İş İnsanı Mustafa Kılınç’tan 8 Mart Mesajı: Deprem Bölgesindeki Kadınların Mücadelesi Takdire Şayan
Kernek Mahallesi’nde Şüpheli Ölüm: Yaşlı Adam Evinde Hayatını Kaybetmiş Halde Bulundu
HİMYAÇ Başkanı Budan’dan 8 Mart Çağrısı: “Kadınlar Güvende Yaşamak İstiyor
Başkan Hasan Ulutaş Sahurda Gençlerle Buluştu: Akçadağ’ın Geleceği Konuşuldu
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 5 Şüpheli Gözaltında
Afetlere Hazırlık Güçleniyor: YAKUT Ekibine AFAD Eğitimi
Kadınlar Günü’nde Duygulandıran Ziyaret: Şehit Yarbay Songül Yakut’un Annesi Yalnız Bırakılmadı
Büyükşehir’in Düzenlediği Voleybol Ligi’nde Kupayı Millî Eğitim Müdürlüğü Kaldırdı
Malatyalılar İlahi Sanatçısı Fadıl Aydın ile Manevi Bir Gece Yaşadı
Başkan Er’den Kadınların Gücüne Vurgu
Kadınlar Günü mü, Vicdan Günü mü?
Kadınlar Günü’nde Mesaj: “Kadınların Gücü Toplumun Gücüdür
Gökhan Gök’ten Yeni Seçilen Oda Başkanlarına Tebrik Ziyareti
Vali Seddar Yavuz: “Kadınlarımız Toplumun En Güçlü Teminatıdır”
Malatya’da Narkotik ve Asayiş Operasyonu: Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi
Vali Yavuz: “Kadınlarımız Toplumun En Değerli Gücüdür
Malatya’da Ayrıştırma Tesisi İçin Önemli Adım: Başkan Er Fransız Heyetle Sahada
Başkan Er’den Malatya’nın Geleceğine Yönelik Büyük Yatırım Girişimi
Yavuz Selim Mahallesi’nde Sorunlar Masada: Başkan Geçit’ten Kalıcı Çözüm Sözü
Yeşilyurt’ta Bıçaklı Kavga: 6 Kişi Gözaltında
Ramazan Yardımlarında Fotoğraf Tartışması: Ağbaba Sahada, Diğer Vekiller Nerede?
Kuluncak’ta Ramazan Kültürü Okullarda Anlatılıyor
Bakanlık harekete geçti: ‘İyileştiren Hastane’ tedavi süresini kısaltıyor
Ramazan’ın Bereketi Battalgazi’de Yetim Çocuklarla Paylaşıldı
Kayısı Üreticilerine Uyarı: İlkbahar İlaçlama Dönemi Başladı
Topsöğüt’te Taziye Evi İçin İlk Adım Atıldı
Toplum Destekli Polislikten Öğrencilere ve Vatandaşlara Bilgilendirme Çalışması
Battalgazi’de Tek Taraflı Trafik Kazası: Bir Kişi Yaralandı
Malatya’da İftar Sofraları Gösteri Alanına mı Döndü?
Yeniden Refah Partisi Malatya’da Ramazan Sofrasında Kritik Mesajlar Verdi
Malatya’da “Üst Düzey” Tartışması: Alkışı Kendi Çalanlar Sahneye Çıkmış!
Spor Köyü Atletizm Pisti İnşaatına Başlandı “MALATYA’NIN KALBİ BURADA ATACAK”
Uyuşturucuya Karşı Sıfır Tolerans: Gençlerimiz Güvende
Battalgazi’de Derme Deresi Parkı Temizlenip Yıkandı
Zorlaşan Hayatlar: Etiket Büyüyor, Sofra Küçülüyor
Vali Seddar Yavuz’un Dünya Yetimler Günü Mesajı
Malatya Attarlar Odası Başkanı Orhan: "KOSGEB Kredileri 2 Yıl Ertelenmeli"
Malatya 4,3’lük Depremle Sarsıldı: Kentte Kısa Süreli Panik
Vali Yavuz, Yeşilay Haftası’nda Toplumsal Dayanışmaya Dikkat Çekti
