MALATYA BÜYÜKŞEHİRDEN SURİYE’YE 16 BİN 614 KUTU İLAÇ YARDIMI YAPILDI
Gündem, 27 Aralık 2024 21:03
• Malatya Büyükşehir Belediyesi, Suriye’ye gönderilmek üzere İnsani Yardım Vakfı’na (İHH) 16 bin 614 kutu ilaç teslim etti.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet vermekte olan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan ‘Ziyan Olmasın Şifa Olsun’ projesi kapsamında 26 farklı noktada vatandaşlar tarafından bağışlanan 16 bin 614 kutu ilaç Suriye’ye gönderilmek üzere İnsani Yardım Vakfı (İHH) yetkililerine teslim edildi.
Derin: Sayın Başkanımıza ve ekibine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum
Programda, Dünyanın hiçbir yerinde mazlum ve mağdur kalmayıncaya kadar çalışacaklarını ifade eden İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, “’Ziyan Olmasın Şifa Olsun’ diyerek milyonlarca lira değerinde ilaç toplayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. 13 yıldır Suriyeliler memleketimizde misafirler. Yeni bir süreç başladı. Özgürlüklerine kavuştular. Oraya daha rahat gidebilmeleri için, yapacağımız yardım çalışmalarına Sayın Başkanımız ve ekibi destek oldular. Sadece Suriye ve savaş bölgeleri değil Gazze, Yemen, Sudan ile ilgili hassasiyetlerini biliyoruz. Malatya’daki çalışmaları birlikte yürütüyoruz. Sayın Başkanımız ve ekibi sadece Malatya’nın imarı ile değil Malatya’nın ihyası ile Malatya’da yaşanan sıkıntıların giderilmesi için yakından ilgilenmekte. Bunun rahatlığını ve huzurunu yaşıyoruz. Bu desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Dünyanın hiçbir yerinde mazlum ve mağdur kalmayıncaya kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Yaylacı: Bu duyarlı proje için Belediye Başkanımıza ve İHH Başkanımıza teşekkür ediyorum
AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı ise, “Bu duyarlı proje için Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve İHH Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sosyal belediyecilik anlamında Sayın Başkanımız göreve geldiğinden itibaren birçok ilke imza attı. Malatya Sofrası ve Ziyan Olmasın Şifa Olsun projesi çok önemli. İlimizde misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizi gittikleri yerlerde de yalnız bırakmıyoruz. Sayın Başkanıma ve ekibine teşekkür ediyorum. İnşallah daha farklı projelerde birlikte oluruz” dedi.
Er: ‘Ziyan Olmasın Şifa Olsun’ projesi insanımızın dayanışma ve yardımlaşma ruhunu en güzel şekilde yansıtmaktadır
26 farklı noktada vatandaşlar tarafından bağışlanan ilaçların ekipler tarafından toplanarak tasnif edildiğini belirten Başkan Er ise yaptığı konuşmada “Malatya Büyükşehir Belediyemizin “Ziyan Olmasın Şifa Olsun” projesi kapsamında 26 noktada vatandaşlarımızın yaptığı bağışlar ile toplanan ilaçlar, eczane teknisyeni personellerimiz tarafından, büyük bir titizlikle, tek tek tasnif edilmektedir. Bilahare bünyemizde bulunan eczanemizde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza reçete karşılığında ücretsiz dağıtılmaktadır. Artan ilaçlar ise insani yardım kuruluşları aracılığıyla bilhassa Suriye'deki kardeşlerimize ulaştırılmaktadır. 2024 yılında Büyükşehir Belediyesi olarak, 3.342 adet reçete karşılığında 6 milyon 398 bin TL değerindeki 31 bin 120 kutu ilacı reçete karşılığında ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize ücretsiz olarak verdik. Bugün de İnsani Yardım Derneği (İHH) Malatya Şubesi aracılığı ile 4 milyon 106 bin TL değerindeki 16 bin 614 kutu ilacı Suriye'deki kardeşlerimize göndereceğiz. Böylelikle 10 milyon 879 bin TL lik ilaç israf edilmeden ihtiyaç sahibi insanlarımıza ulaştırılmış olacaktır. Bu vesile ile ilaçları getiren, toplayan, tek tek tasnif eden, ihtiyaç sahibi insanlarımıza ulaştıran herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Er: Memleketlerine dönmek isteyen Suriyeli kardeşlerimizin yol masraflarını karşılayacağız
Başkan Er konuşmasının devamında, “Ayrıca şunu da ifade etmek istiyorum, 13 yıl önce, savaşın ve zulmün karanlığı hayatlarınızı sardığında, evlerinizi, sevdiklerinizi ve vatanınızı bırakıp dünyanın dört bir yanına hicret etmek zorunda kaldınız. Bizler de inancımızın ve kültürümüzün bir gereği olarak, sizleri bağrımıza basmaya gayret ettik. Bugün hamdolsun, Rabbimiz bizlere, zalim Baas yönetiminin son bulduğunu ve güzel Suriye'nin özgürlüğüne kavuştuğunu dünya gözüyle görmeyi nasip etti. Bu yeni dönemde, vatanına, memleketine dönmek isteyen kardeşlerimizin yanında olacağız. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak; evine, barkına gitmek isteyen ihtiyaç sahibi misafir kardeşlerimize, dönüş yolculuklarında ulaşım desteği sağlayacağımızın bilinmesini isterim. Bu hizmetimizden yararlanmak isteyen misafirlerimiz, Sağlık ve Sosyal Yardım Müdürlüğümüze başvurabilirler” dedi.
Gündem, 27 Aralık 2024 21:03
Yorumlar (0)
Tarihe Kazınan İsim: Hamit Fendoğlu Unutulmadı.
Devletin Zirvesinden Malatya’ya Mesaj: Cemil Çiçek, Başkan Sami Er ile Buluştu.
Seddar Yavuz: “Turgut Özal’ı Rahmet ve Minnetle Anıyoruz.
Taziye Kültürüne Destek: Battalgazi’de Çalışmalar Sürüyor.
Ağbaba: “Özal’ın Mirası, Hamido’nun Hatırası Yaşıyor”
Bir Sohbet Hayat Kurtarabilir: Ailelere Dijital Uyarı
Malatya Merkezli DEAŞ Operasyonu: 9 Şüpheli Gözaltında.
MAŞTİ Otogarı’nda Zehir Operasyonu: 21 Bin Hap Ele Geçirildi.
AKÇADAĞ’DA TEPKİ ÇIĞ GİBİ: “SİYASET DEĞİL, AİLE SALTANATI!”
Büyükşehir’de Bir Hayal Gerçeğe Dönüştü: Kitapla Taçlandı.
Vefa ve Minnet: Karademir’den Özal’ın Kabrine Ziyaret.
Şiddetle Hayır! Okullar Güvenin ve Umudun Adresi Olmalı.
Yeşilyurt’ta Öğrenciler Arasında Bıçaklı Kavga: 5 Yaralı.
Seralar, Yağmur Hasadı ile Su Kaynakları Üzerindeki Baskıyı Azaltıyor.
Kişiselleştirilmiş tedavi artık bir temenni değil, standart.
Yaşlanan Nüfus ve Obezite Hastalığı Bel Ağrısını Tetikliyor...
KANSERDE ‘SIRA DIŞI’ YOLAKLAR KEŞFEDİLDİ.
Battalgazi’de Ekipler Sahada: Asfalt Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor
Büyükşehir Belediyesi’nde Nisan Meclis Maratonu Sona Erdi
Geleceğin Yıldızları Yeşilyurt’ta Sahne Alıyor.
Malatya’nın Kalbi Yeniden Atıyor: Ulu Camii Sonbaharda Açılıyor
Arif Hikmet Kılıç: “Daha Yapacak Çok İşimiz Var.
Seddar Yavuz: Turizm, Kültürümüzün Dünyaya Açılan Kapısıdır.
Basın Birliği’nden İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Yer’e Anlamlı Buluşma.
Selağzı: “Vatandaşlarımızın Yoğun Katılımı Bizleri Mutlu Etti.
Yeşilyurt Belediyesi 8 Taşınmazı Ekonomiye Kazandırıyor.
Kale Uygulama Noktası’nda Zehir Tacirlerine Darbe: 3 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi.
Zaviye Mahallesi’nde Beton Mikseri Dehşeti: Yaya Ağır Yaralandı.
Yarım Asırlık Sevgi Taçlandı: Yeşilyurt Belediyesi Programında Unutulmaz Anlar.
.Seddar Yavuz: “Şehitlerimizin Emaneti Baş Tacımızdır.
Erkenek’te Değişimin Adı: Bülent Tüfenkci Sahada Farkını Ortaya Koydu
Sağlık Camiasında Mutlu Gün: Şerif Atalan ile Hümeyra Alan Hayatlarını Birleştirdi.
Malatya’da Akraba Kavgası Kanlı Bitti.
AKÇADAĞ’DA TOPLANTI VAR, İCRAAT YOK MU? SORULAR BÜYÜYOR.
Şantiyede Korkutan Kaza: İşçi Ağır Yaralandı.
Beylerderesi Viyadüğü–Çöşnük Kavşağı Hattında İkinci Etap Başlıyor
Gençlerle Geleceğe Yatırım: Başkan Er’den Kütüphane Ziyareti.
AKÇADAĞ’DA NİSAN ŞOKU: KAR YAĞIŞI KAYISIYI TEHDİT EDİYOR, ÇİFTÇİ ENDİŞELİ
Seyran Mahallesi’nde Trafik Kazası: 2 Kişi Yaralandı.
