MALATYA CANLI HAYVAN PAZARI İÇİN YENİ PROJE GELİYOR
Gündem, 04 Şubat 2025 09:14
MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK: SOMUT ADIMLAR ATACAĞIZ
“TARIM VE HAYVANCILIK PAYDAŞLARI İLE ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA MALATYA’DA ÖNEMLİ BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Malatya’nın tarım ve hayvancılık konusunda daha fazla destek ve hibelerden faydalanabilmesi, üretici ve yetiştiricinin sorunlarının çözümü ve şehir bir bütün halinde yeniden imar ve inşa ediliyorken Malatya Canlı Hayvan Pazarı’na uygulanacak yeni projenin detayları ile ilgili önümüzdeki hafta Malatya’da, Tarım ve Hayvancılık konusunda önemli bir toplantı gerçekleştirilecek. Açıklama, AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak’tan geldi. Milletvekili Ölmeztoprak, “Bakanlığımız, Belediyemiz ve ilgili paydaşlarla görüşmelerimiz sonucunda önümüzdeki hafta yapacağımız toplantıda Malatya Canlı Hayvan Pazarı’na uygulanacak yeni proje ilgili istişarelerde bulunacağız” dedi.
Malatya’da tarım ve hayvancılık konusunda sorun ve talepleri sahada dinlemeye, üretici-yetiştirici, tarım ve hayvancılık paydaşları bir araya gelmeye devam eden AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Canlı Hayvan Pazarı’nı ziyaret etti.
Üreticilerin sorun ve taleplerini dinleyen Milletvekili Ölmeztoprak, Malatya Canlı Hayvan Pazarı’nın kendisine iletilen ihtiyaçlarına yönelik yerinde incelemeler de yaptı.
İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Ölmeztoprak, “Günün ilk ışıklarıyla birlikte maişet peşinde kırsaldan yola çıkan yetiştiricilerimiz, emekleriyle büyüttükleri küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarını Malatya Canlı Hayvan Pazarı’na getirerek ticaretlerini gerçekleştiriyor. Üreticilerimizle, alıcılarla ve sektör temsilcileriyle bir araya gelerek, sahada yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini istişare ettik. Hayvancılıkla uğraşan hemşehrilerimizle gerçekleştirdiğimiz buluşmamızda, süt ve et üretiminin daha sağlıklı ve verimli hale getirilmesi, hayvan ticaretindeki süreçlerin hızlandırılması, ulaşım ve satış koşullarının iyileştirilmesi gibi konular üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulunduk. Özellikle küpeleme ve kayıt işlemlerinde yaşanan süreçlerin kısaltılması, yem maliyetleri, piyasa şartları ve üretici kar marjları gibi başlıkları değerlendirdik” ifadelerine yer verdi.
“SÜRECİ KOLAYLAŞTIRICI ADIMLAR ATACAĞIZ”
AK Parti Hükümetleri döneminde tarım ve hayvancılık konusunda desteklerin artarak devam ettiğini vurgulayan Milletvekili Ölmeztoprak, Malatya’da bunun daha verimli ve sürdürülebilir bir hale gelmesi için süreci kolaylaştıracak adımlar atmaya devam edeceklerini kaydetti.
Milletvekili ÖLmeztoprak; “Hemşehrilerimizle gerçekleştirdiğimiz sohbette, hayvancılığın geçim kaynağı olmasının yanı sıra sabır, emek ve alın teriyle yoğrulmuş bir yaşam biçimi olduğunu bir kez daha gördük. Yetiştiricilerimizin fedakârlıkla sürdürdüğü bu emeğin, daha verimli ve sürdürülebilir hale gelmesi için Allah’ın (CC) izniyle üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Malatya’mızda hayvancılıkla uğraşan her bir hemşehrimizin yanında olmaya, üretimi destekleyecek, süreci kolaylaştıracak adımları atmaya devam edeceğiz” dedi.
“ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ÖNEMLİ BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLECEK”
6 Şubat depremleri sonrası şehir bir bütün halinde yeniden imar ve inşa ediliyor iken, Malatya Canlı Hayvan Pazarı’na uygulanacak yeni projenin detayları ile ilgili Malatya’da, Tarım ve Hayvancılık paydaşlarının da katılacağı geniş katılımlı, önemli bir toplantı gerçekleştirecekleri bilgisini veren Milletvekili Ölmeztoprak, “Bakanlığımız, Belediyemiz ve ilgili paydaşlarla görüşmelerimiz sonucunda, önümüzdeki hafta gerçekleştireceğimiz geniş katılımlı toplantıda, sahada edindiğimiz gözlemler ve yetiştiricilerimizin aktardığı talepler doğrultusunda da somut adımlar atacağız. Amacımız, Malatya’mızdaki hayvancılık sektörünün daha güçlü bir yapıya kavuşmasını sağlamak” diye konuştu.
Milletvekili Ölmeztoprak’a ziyaret, incelemelerinde AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ekrem Akbaş ve Metin Karadoğan, Tarım Platformu ve Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Başkanı İhsan Akın, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Haluk Şener, Veteriner İşleri Şube Müdürü Sami Altaş, Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Sabri Balık, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, Canlı Hayvan Derneği Başkanı Ramazan Kırma da eşlik ettiler.
Gündem, 04 Şubat 2025 09:14
Yorumlar (0)
Hayırlı Günler Komşum” Ziyaretlerinde Dikkat Çeken Eksiklik
NARKOTİKTEN ‘TORBACI’ OPERASYONU: 2 İKAMET, 2 ARAÇ VE 6 ŞAHSA ŞAFAK BASKINI
Anahtar Parti Malatya İl Başkanlığı Stk ve Medya Temsilcilerini Ağırladı
Kadın Kolları’nda Çalışma Disiplini ve “Bankamatik Personeli” Tartışmaları Gündemde
Boğaziçi Üniversitesi Küresel Bir Projeye İmza Atıyor
Aranan Şahıslara Şafak Operasyonu: Çok Sayıda Gözaltı
Radyasyon Onkolojisinde Farkındalık Seferberliği: Üç Büyük İlde Etkinlikler Düzenlendi
Yeşilyurt’ta Söz Verilen Yatırımlar Teker Teker Hayata Geçiyor
Büyükşehir Belediyesinden Malatya’ya 2,5 milyarlık spor tesisi
Şehir İçinde Seyreden Beton Mikserleri Vatandaşın Kâbusu Oldu
Büyükşehir Meclisi Kasım Ayı 5. Birleşiminde Gündem Maddeleri Görüşüldü
MOTAŞ’a Yeni Şoför Alımı: Başvurular İstihdam Merkezi Üzerinden Başladı
Palladium Ataşehir'den Şehir Stresine Çözüm: AVM'de Wellness Dönemi
Musluktan Akan Su, Göründüğü Kadar Temiz Olmayabilir!
Estetikte Yeni Trend; Yapay Yüzler Dönemi Bitiyor
Erkunt Traktör’den Çiftçiye Destek: EURO5 eCapra Motora 5 Yıl Garanti
Başkan Geçit’in Vaadi Gerçekleşti: Meslek Edindirme Akademisi Tamamlandı
Vatandaşın Yanında: Battalgazi Belediyesi 30 Milyon TL’lik Yardımda Bulundu.
AĞBABA ADALET BAKANLIĞI BÜTÇESİNDE KONUŞTU
BAŞKAN ER: “HAFRİYAT ALANI MALATYA’NIN YENİ CAZİBE MERKEZİNE DÖNÜŞECEK”
Ölmeztoprak’tan Saha, Şifa ve Vefa Mesaisi: Muhtarlarla İstişare, Hastanede Umut, Öğretmenler Günü’nde Anlamlı Buluşma”
Akşam Saatlerinde Trafik Kazası: Yaralanmalı ve Maddi Hasarlı Çarpışma
AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Babacan’dan “Terörsüz Türkiye” Vizyonu: Önemli Açıklamalar
Malatya’da Suç Çetelerine Darbe: Eş Zamanlı Operasyonda Çok Sayıda Gözaltı
GOLDEN GLOBAL MÜŞTERİLERİNE ÇOKLU HESAP YÖNETİMİ İMKANI SUNUYOR
BAŞKAN GEÇİT, “7 BİN 300 ÖĞRENCİYE SIFIR ATIK EĞİTİMİ VERDİK”
BATTALGAZİ’DE 3 BANT BİLARDO TURNUVASI SONA ERDİ
AĞBABA, “MİLLET PERİŞAN SAYIN BAKAN”
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden ağaçlandırma seferberliği
BAŞKAN ER, “ÖĞRETMENLERİMİZ TOPLUMUN YENİDEN İNŞASINDA EN BÜYÜK PAYA SAHİPTİR”
MAGİNDER Dost Meclisi’nin Bu Ayki Konuğu Prof. Dr. Hasan Pekdemir Oldu
KADINA ŞİDDET: TOPLUMUN YÜZÜNE ÇALINAN EN BÜYÜK LEKE
Kalıcı Makyajın Ciltte Etkisi: Farklı Etnik Kökenlerde Nelere Dikkat Etmeli?
Vali Seddar Yavuz’un 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Mesajı
ARGUVAN DOĞALGAZA KAVUŞUYOR
Başkan Sadıkoğlu: “Mücbir Sebep hali devam etmeli”
BAŞKAN GEÇİT, EĞİTİMİN KAHRAMANLARINI UNUTMADI!
BAŞKAN GEÇİT, “ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖZVERİ VE GAYRETİ HER TÜRLÜ TAKDİRİN ÜZERİNDEDİR”
ATATÜRK (KIŞLA) VE İNÖNÜ CADDESİ GEÇİCİ OLARAK TRAFİĞE KAPATILACAKTIR
