YEŞİLYURT BELEDİYESİNİN ‘EĞİTİME DESTEK’ PROJESİNDEN 31 ÖĞRENCİ YARARLANACAK
Eğitim, 11 Eylul 2025 05:32
BAŞKAN GEÇİT, “EĞİTİME DESTEĞİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK”
Yeşilyurt Belediyesi’nin, 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre ilk 2000’e giren öğrencilere maddi destek sağlamak amacıyla hayata geçirdiği “Eğitime Destek” projesi için başvuru süreci tamamlandı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, başvuru kriterlerini karşılayan 31 öğrenciye nakdi destek sağlanacak.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in talimatıyla, Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilen “Eğitime Destek” projesi kapsamında başvurular 10 Eylül’de sona erdi. Proje çerçevesinde, Türkiye genelinde YKS sıralamasında ilk 1000’e giren öğrencilere 10.000 TL, 1000 ile 2000 arasında yer alan öğrencilere ise 5.000 TL nakdi destek sağlanacak.
Yapılan başvurularda ‘Yeşilyurt’ta ikamet ediyor olması ve son 6 ay içinde ikamet adresini değiştirmemiş olması, 2025 YKS sonuçlarına göre ilk kez bir yükseköğretim programına yerleşmiş olması ve YKS'de derece yaptığı alanda bir bölüme yerleşmiş olması gerekiyor’ kriterlerine uygun görülen 31 öğrenci, nakdi destekten yararlanma hakkını elde etti. İlerleyen günlerde yapılacak bir programla öğrencilere para ödülleri takdim edilecek.
Eğitime yönelik yatırımlarını sürdüren ve gençlerin akademik ile sosyal gelişimlerine katkı sağlamayı hedefleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda Türkiye genelinde ilk 2000’e giren öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olmayı ve elde ettikleri başarıyı taçlandırmayı amaçladıklarını ifade etti.
Eğitime yapılan her yatırımın geleceğe yapılan en büyük yatırım olarak gördüklerini ifade eden Başkan Geçit, “2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda Türkiye genelinde ilk 2000 içerisine giren öğrencilerimizin bu başarısı hepimizi gururlandırmıştır. Bu destek, öğrencilerimizin daha rahat koşullarda eğitimlerine devam etmelerine vesile olacaktır. Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın yanında olmak, onların eğitim yolculuğuna katkı sunmak bizim en önemli sorumluluklarımızdan biridir. Yeşilyurt Belediyesi olarak, ilk 2000’e girme başarısı gösteren öğrencilerimize yönelik hayata geçirdiğimiz “Eğitime Destek” projesine gösterilen ilgi bizleri mutlu etti. Yapılan başvurularda belirlenen kriterleri karşılayan 31 öğrencimize para ödüllerini takdim edeceğiz. Buradaki temel amacımız; öğrencilerimizin eğitim hayatına daha rahat, daha güçlü bir şekilde devam etmesine katkı sunmaktır. Biz biliyoruz ki; öğrencilerimiz ne kadar güçlü bir eğitim alırsa, ülkemiz de o kadar güçlü ve aydınlık bir geleceğe sahip olacaktır. Öğrencilerimizin ettiği bu başarı daha nice gencimize ilham olacak ve yeni başarı hikâyelerinin yolunu mutlaka açacaktır. Belediye olarak öğrencilerimizin eğitim yolculuğunda yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Başkan Geçit, TRT Gap Radyo’da Eğitim Yatırımlarını Anlattı
TRT Gap Radyo’da yayınlanan ‘Hayatın İçinden’ adlı programa katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Yükseköğretim Kurumları Sınavında başarılı olan öğrencileri ödüllendirmek amacıyla hayata geçen “Eğitime Destek” projesinin yanı sıra Yeşilyurt İlçesinde hayata geçirdikleri eğitime destek hizmetleri ve geleceğe dönük yatırımlar hakkında bilgiler aktardı.
Eğitim, 11 Eylul 2025 05:32
Yorumlar (0)

EGELİ DİŞ HEKİMLERİ BİLİMSEL KONGREDE BULUŞACAK

Keskin’den Yeni Vergilendirme İçin Erteleme Talebi

MASKİ GENEL MÜDÜRÜ ÇEÇEN, YATIRIMLARIN SON DURUMUNU MECLİSTE PAYLAŞTI

Sadıkoğlu: “Basit usulle devam edilmeli”

AĞBABA, ÜRETİCİ BORÇLARININ ERTELENMESİNİ İSTEDİ

Malatya'nın Haritası Mehmet Varol'la Çizilecek: Oryantiring'e Temsilci Ataması

Fırat Mahallesi'nde Silahlı Kavga

İlimizde Ağustos Ayı Sosyal Yardım Destekleri

CC-Link IE TSN Teknolojisiyle Makine Üretim Süreçleri Daha Verimli Hale Geliyor

Alanya’nın en gözde otellerinden Long Beach Resort Hotel'e Efesus Stone dokunuşu

Hekimhan İlçemizde Meydana Gelen Tren Kazası

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN TOPTAŞ MAHALLESİ’NE ASFALT HİZMETİ

MALATYA KLASMAN FUTBOL HAKEMİMİZ KEMAL DİZDAR..

Ata Sporunda Birincilik Malatya’nın: Başkan Geçit’ten Şampiyonlara Tebrik!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısı Yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi 10 Adet Körüklü otobüs alımı gerçekleştirdi.

58 Katlı Dev Gökdelen "Skyblade" Dünyaya İstanbul’da Tanıtıldı!

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN AVRUPA ARENASINA!

BAŞKAN TAŞKIN’IN BAŞLATTIĞI ‘TAZİYE EVİ’ PROJESİNE TSO’DAN DESTEK

CHP’nin 102.kuruluş yıldönümünde Malatya’da tören düzenlendi

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ ÇARŞAMBA GÜNÜ TOPLANIYOR

BÖLGESEL AMATÖR FUTBOL LİGİNDE GRUPLAR BELLİ OLDU.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Malatya’da emlak piyasası durdu, faiz indirimi çağrısı

Fabrikaların Bacası Tesis Güvenliğinde Kritik Rol Oynuyor

YEŞİLYURT’TA YAZ AKŞAMLARI’ COŞKU DOLU BİR PROGRAMLA FİNAL YAPTI

Yakınca Mahallesinde Trafik Kazası

Erken BES büyüme devam ediyor

Egepol İnovasyon Buluşmalarında Dijital Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Konuşuldu

Cansu Durkun, Türkiye’nin Güzellik Sektöründe Yükselen Değeri: Almanya’dan Sonra Hollanda’da

Yeni Eğitim Dönemi Başlıyor: “Bugün Dersler Müzede”

YEŞİLYURT BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİNDEN OKUL ÖNCESİ KIRTASİYE DENETİMİ!

Başkan Sadıkoğlu’ndan 6. Bölge Teşvikleri ve Destek Çağrısı*

Başkan Sadıkoğlu’ndan 6. Bölge Teşvikleri ve Destek Çağrısı*

Büyükşehir Belediyesi’nden Çiftçilere 70 Milyon Liralık Büyük Destek!

BATTALGAZİ BELEDİYESİ EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI TAMAMLANDI

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN ZABITA HAFTASI ETKİNLİĞİ

Malatya’da 11 Bin 47 Konut ve İş Yeri Teslim Edilecek

Pütürge ilçesin'de İntar
