İnşaat Sektöründe Yapay Zeka Kullanımı Rekabet Avantajı Sağlıyor
Ekonomi, 24 Eylul 2025 11:30
Gelişen teknoloji ve dijitalleşmeyle birlikte hayatın her alanında kullanılmaya başlayan yapay zeka, inşaat sektöründe de hız, kalite ve verimlilik açısından avantaj sağlıyor.
Günümüzün ihtiyaçlarıyla birlikte yapı sektöründe yapay zeka kullanımının giderek arttığını belirten Tanyer Yapı Genel Koordinatörü Taylan Tanyer, firma olarak bu teknolojinin nimetlerinden faydalandıklarını söyledi.
VERİMLİLİK VE KALİTE ARTIYOR
Yapay zekanın, detaylı verileri analiz ederek hız, kalite ve maddi anlamda firmalara avantajlı bir yol haritası çıkardığını dile getiren Tanyer, “Yapay zeka, projenin konseptini belirlemeden tutun da; ürün envanteri, teknik analizler ve diğer süreçlerde bir çok fayda sağlıyor. İnşaat sektörü 300'e yakın iş kolunu besleyen bir yapıya sahip. Bir binayı oluşturmak için temelden tamamlayana dek yüzlerce farklı çeşitte ürün ve malzeme kullanılıyor. Bunların belli bir program ve zamanlama içinde satın alınması, depolanması, lojistiği ve uygulamalarının yapılması gerekiyor. Burada birçok teknik detay var. Yapay zeka yardımıyla sevk, idare ve uygulama verilerini girdiğimizde bize daha verimli olabilmemiz için ipuçları sunuyor. Kaynak kullanımı ve görev dağılımını daha verimli hale getiriyor. Hata ve eksikliklerimiz varsa daha harekete geçmeden görmemize ve müdahale etmemize olanak sağlıyor. Bu hem vakit, hem de kalite anlamında bizi bir adım öteye taşıyor” diye konuştu.
Taylan Tanyer sözlerine şöyle devam etti: “Artan rekabet koşulları ve maliyetler bizleri daha hızlı ve verimli olmaya yönlendiriyor. İnşaat teknolojisi gelişiyor. Dijitalleşme ve yapay zekayı etkin kullanan firmalar gelecekte önemli rekabet avantajı elde edecek”
TANURLA'DA İLK TESLİMATLAR BU YIL SONUNDA
Urla Bademler'de gerçekleştirdikleri TanUrla projesine tüm hızıyla devam ettiklerini dile getiren Tanyer, şu bilgileri verdi: “TanUrla projesinde mimarımız Nevzat Sayın ile birlikte, 250 bin metrekarelik alana yayılan projemizdeki tüm konutları güneş ışığından faydalanacak şekilde konumlandırdık. 270 adet bahçeli evimiz; doğal yapı bozulmadan araziye uyumlu inşa ediliyor. 2025 yılı sonuna kadar 2 adanın teslimatlarını yapacağız. 2026 yılında ise son adayı sahipleriyle buluşturacağız. Şehir içi ve şehir dışından yoğun talep alıyoruz. Bu gelişmede tamamladığımız örnek dairelerin de etkisi büyük. Yılın ikinci yarısında bu satışlar daha da hızlandı. Çünkü konut arzının azalmasıyla birlikte bekleyen potansiyel bir talep de vardı. TanUrla'da herkesin hayalindeki kat planlarına uygun konut seçenekleri mevcut. Site sakinleri, projemizde 20 bin metrekarelik alanda yer alan; kafe, restoranlar, müzik dileyeceğiniz mekanlar, paylaşımlı ofisler, organik dükkanlar, marketler, petshop ve spor merkezi gibi sosyal donatılarımızda zaman geçirebilecek. Özetle konuttan çok, gerçek bir yaşam alanı oluşturmaya çalıştık. Öte yandan her ev için bir otopark yer ayırdık. Ticari alanımızın altı boydan boya otopark olacak”
Ekonomi, 24 Eylul 2025 11:30
Yorumlar (0)
Yaşlanan Nüfus ve Obezite Hastalığı Bel Ağrısını Tetikliyor...
KANSERDE ‘SIRA DIŞI’ YOLAKLAR KEŞFEDİLDİ.
Battalgazi’de Ekipler Sahada: Asfalt Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor
Büyükşehir Belediyesi’nde Nisan Meclis Maratonu Sona Erdi
Geleceğin Yıldızları Yeşilyurt’ta Sahne Alıyor.
Malatya’nın Kalbi Yeniden Atıyor: Ulu Camii Sonbaharda Açılıyor
Arif Hikmet Kılıç: “Daha Yapacak Çok İşimiz Var.
Seddar Yavuz: Turizm, Kültürümüzün Dünyaya Açılan Kapısıdır.
Basın Birliği’nden İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Yer’e Anlamlı Buluşma.
Selağzı: “Vatandaşlarımızın Yoğun Katılımı Bizleri Mutlu Etti.
Yeşilyurt Belediyesi 8 Taşınmazı Ekonomiye Kazandırıyor.
Kale Uygulama Noktası’nda Zehir Tacirlerine Darbe: 3 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi.
Zaviye Mahallesi’nde Beton Mikseri Dehşeti: Yaya Ağır Yaralandı.
Yarım Asırlık Sevgi Taçlandı: Yeşilyurt Belediyesi Programında Unutulmaz Anlar.
.Seddar Yavuz: “Şehitlerimizin Emaneti Baş Tacımızdır.
Erkenek’te Değişimin Adı: Bülent Tüfenkci Sahada Farkını Ortaya Koydu
Sağlık Camiasında Mutlu Gün: Şerif Atalan ile Hümeyra Alan Hayatlarını Birleştirdi.
Malatya’da Akraba Kavgası Kanlı Bitti.
AKÇADAĞ’DA TOPLANTI VAR, İCRAAT YOK MU? SORULAR BÜYÜYOR.
Şantiyede Korkutan Kaza: İşçi Ağır Yaralandı.
Beylerderesi Viyadüğü–Çöşnük Kavşağı Hattında İkinci Etap Başlıyor
Gençlerle Geleceğe Yatırım: Başkan Er’den Kütüphane Ziyareti.
AKÇADAĞ’DA NİSAN ŞOKU: KAR YAĞIŞI KAYISIYI TEHDİT EDİYOR, ÇİFTÇİ ENDİŞELİ
Seyran Mahallesi’nde Trafik Kazası: 2 Kişi Yaralandı.
Kayısı Tartışmasında Sessizlik Krizi: Açıklama Var, Yanıt Yok.
Seyran Mahallesi’nde Trafik Kazası: 1 Yaralı
Üniversite Mahallesi’nde Trafik Kazası: 2 Yaralı.
Miniklerden Büyük Keşif: Yeşilyurt’ta Kültür ve Sanat Etkinliği.
Gençlere Yol Gösteren Tavsiyeler: Bonus Hoca Konuştu.
Büyükşehir’den Öğrencilere Sanat Desteği: Resim Yarışması Düzenlendi.
Başkan Er: “Şehrimiz Gastronomi ve Turizmde Yükselişe Hazır.
Başkan Er’den İmam Hatipli Öğrencilere İlham Veren Buluşma.
Türk Polis Teşkilatı 181. Yılında Aziz Şehitlerini Andı
Başkan Ulutaş’tan Polis Teşkilatına 181. Yıl Ziyareti: “Güvenliğimizin Teminatı Sizlersiniz.
Akçadağ Belediyesi Personellerini Taşıyan Araç Şarampole Savruldu
Uyuşturucuyla Mücadelede En Büyük Güç: Anneler.
GÜZELLİK SEKTÖRÜNDE YENİ DÖNEM: CANSU DURKUN DEĞERLENDİRDİ
AKPINAR ÇARŞISI’NDA YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
MALATYA GALATA SPOR KULÜBÜ’NDEN POLİS HAFTASI TURNUVASINA DAMGA.
