Yeşilyurt Belediyesi’nden İhtiyaç Sahibi Yaşlılara Tansiyon Aleti Desteği!
Gündem, 25 Eylul 2025 22:17
Yeşilyurt Belediyesi, sosyal yardım hizmetleri kapsamında; Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne kayıtlı, kronik rahatsızlıkları bulunan ve düzenli olarak tansiyon takibi yapması gereken ihtiyaç sahibi yaşlılara ücretsiz tansiyon aleti dağıtımına başladı. Toplam 218 tansiyon aletinin bir bölümü düzenlene özel bir programla yaşlı vatandaşlara teslim edildi.
Yeşilyurt Belediyesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan YADES (Yaşlı Destek Programı) kapsamında, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen ve Yeşilyurt Belediyesi AR-GE Müdürlüğü aracılığıyla temin edilen 218 adet tansiyon aletini ihtiyaç sahibi yaşlılara ulaştırarak, sağlıklı bir hayat yaşamalarına katkı sunuyor.
Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen özel programda misafir edilen yaşlı vatandaşlara, toplam 218 adet olarak temin edilen tansiyon aletlerinin ilk bölümü teslim edildi. Tansiyon aletlerini teslim alan yaşlılar, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirerek Yeşilyurt Belediyesine teşekkür etti.
Tansiyon aletlerinin tesliminde konuşan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Aslan, gerçekleştirilen hizmetin amacının yaşlıların sağlık kontrollerini evlerinde daha kolay yapabilmelerini sağlamak olduğunu belirtti.
Yeşilyurt İlçesinde ikamet edip, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne kayıtlı kronik rahatsızlığı bulunan yaşlılara toplamda 218 adet tansiyon aletini ulaştıracaklarını ifade eden Başkan Yardımcısı Aslan, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ve Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün katkılarıyla Sosyal Yardım İşler Müdürlüğümüzün bünyesinde ilçemizdeki ihtiyaç sahibi yaşlılarımıza toplamda 218 adet tansiyon aletinin dağıtımına bugün itibariyle başladı. Tecrübeleri ve deneyimleriyle bizlere yolumuza ışık tutan yaşlı vatandaşlarımızın sağlığı, huzuru ve mutluluğu bizim için her şeyden önemlidir. Bu anlayışla, sosyal yardım hizmetlerimiz kapsamında büyüklerimizin evde sağlık takibini kolaylaştıracak küçük ama çok önemli bir destek sağlıyoruz. Amacımız, büyüklerimizin yaşam kalitesini yükseltmek, olası sağlık sorunlarının erken fark edilmesine katkı sunmaktır. Büyüklerimizin duaları ve desteği bizler için en büyük güç kaynağıdır. Tansiyon aletleri hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.
Gündem, 25 Eylul 2025 22:17
Yorumlar (0)
Yeşilyurt’ta Nefes Kesen Yakalama: Firari Şahıs Kıskıvrak Yakalandı.
Ali Kazgan: “Bayramlar Kardeşliğin En Güzel Vesilesidir.
Erdal Üstün’den Bayram Mesajı: “Sevgi ve Hoşgörü Kazansın.
Yarım Kalan Hayatlar, Tükenen Umutlar: Başkavak 3,5 Yıldır Bekliyor.
AK Parti Malatya İl Başkanlığı’nda Bayramlaşma Coşkusu
Halkla İç İçe Siyasetin Temsilcisi Murat Gümüş, Malatya’da Gönüllerde Yer Ediniyor.
Kurban Bayramı Bayramlaşmasında Yoğun Katılım.
Vali Seddar Yavuz’dan Bayramda Gönül Köprüsü.
USKD’den Su, Tarım ve Çevre İçin Ortak Gelecek Vurgusu.
Vali Seddar Yavuz, İstanbul’un Fethi’nin 573. Yılını Kutladı.
Malatya’da Geleneksel Kent Bayramlaşmasına Yoğun İlgi.
Başkan Er, Cumhur İttifakı’nın Bayramlaşma Programına Katıldı.
Hakan Çetin: Bayramlar Birlik ve Beraberliğin En Güçlü Simgesidir.
Attarlar Odası Başkanı Orhan: “Bayramlar Dayanışmayı Güçlendirir.
Mustafa Kılınç’tan Kurban Bayramı Mesajı: “Birlik ve Beraberliğimizi Güçlendirelim.
MAHMUT KARADENİZ’DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI.
Battalgazi’den Gönüllere Dokunan Sosyal Destek Hizmetleri.
Büyükşehir, Pütürge’nin Ulaşım Ağını Güçlendiriyor.
Büyükşehir Ekipleri Kurban Bayramı’nda 7/24 Sahada Olacak.
Canlı Hayvan Pazarında Dolandırıcılığa Karşı Bilgilendirme Seferberliği.
Bayram Trafiğinde Hayat Kurtaran Hatırlatma: Kemerini Tak.
Pütürge’de 4.0 Büyüklüğünde Deprem Paniği.
Bayram Öncesi Yeşilyurt’ta Yoğun Temizlik ve Denetim Çalışmaları.
Battalgazi Belediyesi Bayram Öncesi Vezne Hizmetlerini Yeniden Planladı.
Büyükşehir’den Bayram Hediyesi: Toplu Taşıma Ücretsiz.
Malatya’da Kritik Ulaşım Hamlesi: Fuzuli Caddesi Yeniden Araç Trafiğinde.
Kurultay Dosyasında Yeni Aşama: Malatya’da Gözaltına Alınan İsim Tutuklandı.
İskender Mahallesi’nde Acı Olay 43 Yaşında'ki Şahıs Hayatını Kaybetti.
Develi Mevkiinde Korkutan Çarpışma: 9 Kişi Hastaneye Kaldırıldı.
Cumhur İttifakı’nda Nezaket Buluşması: Bakan’dan Şengönül’e Ziyaret.
Valilikten Yıkım Süreçleriyle İlgili Kamuoyuna Açıklama.
Büyükşehir Zabıtası Bayram Öncesi Sahada Denetimler Aralıksız Sürüyor.
Bayram Sevinci Battalgazi’de Çocukların Yüzünü Güldürdü.
USKD Toplantısında Geleceğin Tarımı Konuşuldu.
Yeşilyurt Belediyesi Sahada: Bayram Öncesi Kapsamlı Kontroller.
Bayram Hazırlıkları Tamam: Battalgazi’de Kurban Kesim Yerleri Netleşti.
Sabaha Karşı Operasyon: Ağbaba’nın Makam Şoförü Gaffar Çiçek Gözaltında.
Gazeteci Berkman Dulcan’ın Acı Günü.
Şantiyede Elektrik Akımına Kapılan İşçi Hayatını Kaybetti.
