Büyükşehir Belediyesi Altyapı çalışmalarına aralıksız devam ediyor
Gündem, 14 Kasım 2025 11:52
BAŞKAN ER, “7 BÖLGEDE TOPLAM 600 MİLYON LİRALIK İÇMESUYU HATTI İNŞA EDİYORUZ”
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, MASKİ’nin ‘Battalgazi-Yeşilyurt içme suyu şebekesi rehabilitasyon ve ölçülebilir alt bölge inşaatı’ işi hakkında bilgi alarak, çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Er, “7 bölgede toplam yaklaşık maliyeti 600 Milyon TL olan, 95 kilometrelik yeni içme suyu hattı inşa ediyoruz” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) 8 milyon avro bedelli Battalgazi-Yeşilyurt içme suyu şebekesi rehabilitasyon ve ölçülebilir alt bölge inşaatı’ kapsamında Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) 7 bölgeden oluşan içme suyu şebeke hattı kapsamında farklı çaplarda Düktil ve OPVC boru tiplerinde yaklaşık 95 kilometre hat döşeme çalışmalarını sürdürüyor. Proje kapsamında 36 kilometre ev bağlantı borusu ve abone bağlantısı, 387 hat vanası ve 80 adet yangın hidrantı imalatı da gerçekleştiriliyor.
Çalışmalar kapsamında birinci bölgede Atatürk, Gazi, Cumhuriyet, Koşu, Merkez Fatih, Yeşilkaynak ve Kiltepe mahallelerinde 28 kilometre, ikinci bölgede Paşaköşkü, Hacıabdi, Küçük Mustafa Paşa, Ataköy, Nuriye, Hamidiye, Büyük Mustafa Paşa, Aslanbey ve Cevherizade mahallelerinde 14 kilometre, üçüncü bölgede ise Selçuklu, Hanımınçiftliği ve Battalgazi mahallelerinde 9 kilometre imalat çalışması yürütülüyor.
Projeyle ilgili bilgi alan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen ve Yeşiltepe bölgesi muhtarlarıyla birlikte Koşu Mahallesi’nde devam eden hat döşeme çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Er, inceleme sonrası yaptığı açıklamada, “Göreve geldiğimizde ‘Malatya’nın altyapısını rehabilite edeceğiz, yenileyeceğiz’ dedik. Hakikaten bir taraftan şehir ayağa kalkarken, deprem sonrası inşa sürecinde final aşamasına gelirken, Malatya’mızın her tarafından ciddi bir alt yapı yatırımı da var. Çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. 2025 yatırım programımız kapsamında MASKİ’nin yaptığı içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi çalışmalarının miktarı 4.4 milyar lira. Bu kapsamda Yeşilyurt ve Battalgazi bölgelerinin içme suyu rehabilitasyonu ve ölçülebilir alt bölge oluşturulması ihalesi kapsamında 95 kilometrelik bir çalışma yapılıyor. Yeşiltepe’de; Atatürk, Gazi, Cumhuriyet, Koşu, Merkez Fatih, Yeşilkaynak ve mahallelerinde 28 kilometrelik bir rehabilitasyon çalışmamız var. Bu çalışmayla; eski, deforme olmuş, asbestli boruların tamamını değişiyoruz. En az 50 yıllık bir şebeke rehabilite olacak. Bir diğeri de ölçülebilir alt bölge çalışmasıyla birlikte Malatya’mızda çok ciddi olan kayıp-kaçak sorununun önüne geçmiş olacağız. Şu ana kadar 30’un üzerinde ölçülebilir alt bölge oluşturduk. Bir taraftan kanalizasyon ve içme suyu çalışması yapılırken, geçici olarak yollarda rehabilite edilecek. Çalışmalar bittikten sonra 2026 yılında yol ve peyzaj çalışmalarımız olacak. Bir taraftan altyapıyı tamamlarken bir taraftan da üst yapıyla ilgili çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.
Başkan Sami Er, 95 kilometrelik içme suyu hattının yenilenmesi kapsamında 7 bölgede 600 milyon liralık bir yatırımın yapıldığını kaydederek, “2025 yılı yatırım programımız 4.4 milyar lira. Toplamda bin 50 kilometrelik bir altyapı yenilemesi yapılıyor” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen’e teşekkür eden Cumhuriyet Mahallesi Muhtar Şahin Demirci ise “6 Şubat depremlerinde Malatya büyük bir yıkımla karşı karşıya kaldı. Ekonomik krize rağmen Sayın Başkanımız bakanlıkları sıkıştırarak Malatya’nın görünmeyen, asıl paranın harcandığı altyapı harcadığına şahit olduk. Altyapı yenilemesiyle beraber su kesintileri olmayacak. Daha güzel ve temiz su içeceğiz” ifadelerini kullandı.
Gazi mahallesi Muhtarı Hüseyin Başıbüyük de “İçme suyu boru hatlarımızın yenilenmesi bugün gerçekleştiriliyor. Muhtarlar ve mahalleliler olarak çok mutluyuz. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er’in göreve geldiği günden bugüne Yeşiltepe’ye güzel hizmetleri var” dedi.
Koşu Mahallesi Muhtarı Fatih Karagöz ise “Malatya’mızın içme suyu sorununu kıymetli başkanımız Sami Başkanımız göreve geldiğinde çözeceğini söyledi. Kendilerine şahsım ve mahallem adına teşekkür ediyorum. MASKİ Genel Müdürümüze ve sahadaki personellerine de ayrı ayrı teşekkür ederim” diye konuştu.
Atatürk Mahallesi Muhtarı Salman Şahbaz da “Yıllardır Yeşiltepe’nin kanayan yarası olan içme suyu altyapısının yenilenmesi için 2016 yılında karar alınmıştı. Kıymetli Belediye Başkanımız Sami Er tarafından hızlı bir çalışma yapıldı. Bir aydır Yeşiltepe’nin 6 mahallesinde altyapı çalışmaları başladı. Ana arterlerde sokaklarıyla birlikte boru çalışmaları hemen hemen bitti. Bir hafta içerisinde de abone bağlantıları gerçekleştirilecek. Kış daha konforlu geçecek. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er ve MASKİ Genel Müdürümüz Sinan Çeçen’e çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Merkez Fatih Mahalle Muhtarı Kemal Koçak ise “Yeşiltepe’mizin kanayan yarası olan içme suyu boru hattını yenilemelerinden dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er ve MASKİ Genel Müdürümüz Sinan Çeçen’e çok teşekkür ediyorum” dedi.
Yeşilkaynak Mahalle Muhtarı Servet Türkoğlu ise Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
Gündem, 14 Kasım 2025 11:52
Yorumlar (0)
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Boğaziçi Üniversitesi’ne Dev Yatırım Müjdesi
USKD'nin 2026 Rotasında Su, Çevre ve Kadın Odaklı Projeler Var
Uzun Süre Ekrana Bakmak Miyop Hastalığını Artırıyor
Fırat EDAŞ’tan Eğitime Enerji Desteği
Battalgazi’de Şüpheli Ölüm: 39 Yaşındaki Emrah Erol Hayatını Kaybetti
Mustafa Kemal Atatürk’ün Malatya Ziyaretine 95 Yıl Sonra Aynı Gurur, Aynı İnanç
Malatya’da Tarihe Saygı: Atatürk’ün Gelişinin 95. Yılında Anlamlı Tören
Zabıta’dan 2025 Bilançosu: Binlerce İşletmeye İnceleme
Mesafeler Kalktı, Eğitim Kazandı: Buca’dan Doğanşehir’e Anlamlı Proje
Malatya’da Atatürk’ün Tarihi Ziyareti Unutulmadı: Vali Yavuz’dan Anlamlı Mesaj
Dilencilik Yapan Şahsa Müdahale: Mobil Huzur Ekibi Anında Yakaladı
HER BEL AĞRISI FITIK DEĞİLDİR
Bağışıklık, Metabolizma Ve Bağırsak Sağlığını Birlikte Destekleyen Çözüm
Büyükşehir Belediyesi Trafik Sorunlarını Masaya Yatırdı
Malatya’nın Projeleri TÜBİTAK 4006’da Yerini Aldı
Kayısı Üzerinden Siyaset Isındı: Ağbaba’dan Sert Açıklama
Bilim ve Teknolojide Yeni Nesil: DENEYAP Sahneye Çıkıyor
Eğitimde Yeni Dönem: Eski Malatya’ya Modern Merkez
Niyazi Mahallesi’nde Şantiye Alanında Yangın: Maddi Hasar Meydana Geldi
Fuhuşa Yer Teminine Darbe: Silah ve Yüklü Miktarda Para Ele Geçirildi
Topsöğüt’te Eğitim Gururu: Kursiyerler Sertifikalarını Aldı
Battalgazi Engelsiz Yaşam Merkezi Umut Olmaya Devam Ediyor
Büyükşehir Meclisi Şubat Toplantısında Önemli Kararlar Alındı
Ağustos’ta Kültür Rüzgarı: Türkiye Kültür Yolu Festivali Başlıyor
Dijitalleşme Var, İnsan Nerede?” Malatya’da Yaşlıların Doğalgaz Çilesi
Ekmek Almaya Çıkmıştı… Yeşilyurt’ta Ani Ölüm Mahallede Derin Üzüntü Yarattı
Gönüllü Fidan Dikim Çalışmalarıyla Geleceğe Nefes Oluyorlar
Malatya’nın Bitmeyen Sorunları: Alıştık, Kabullendik, Sustuk
Yeşilyurt’ta Açıktan Hırsızlık Olayı Aydınlatıldı: 3 Şüpheli Yakalandı
Çocuklarımızı Nasıl Koruyacağız?” Uzmanından Ailelere Kritik Uyarılar
Cansu Durkun: “Erkek kaşında hedef; fark edilmeden fark yaratmak”
Atkısız Çıkmayın, Boyun Sağlığınızdan Olmayın
Çınar Park Sosyal Tesisleri Modern Yüzüyle Hizmete Hazırlanıyor
Malatya’da 95. Yıl Gururu: Atatürk Anısına Satranç Turnuvası
MALATYA’DA ZEHİR TACİRLERİNE DARBE: 2 KİŞİ GÖZALTINDA
Mezarlıklar ve Çevresinde Sıkı Denetim: Dolandırıcılıktan Aranan Şahıs Yakalandı
Ramazan Paketleri Yetmiyor: Dar Gelirli Aileler İçin Kalıcı Çözüm Şart
ŞEHRİN YENİ BULUŞMA NOKTASI KAPILARINI AÇIYOR
KOSGEB Borçlarıyla İlgili Kritik Soru: Silme mi, Erteleme mi?
