Fuzuli Caddesi’nde Sahada İnceleme: Başkan Er’den “Dirençli Malatya” Vurgusu
Gündem, 08 Ocak 2026 17:58
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya'da ciddi bir altyapı çalışması yürütüldüğünü kaydederek, Malatya'nın eskisinden daha güzel olacağını söyledi.
Başkan Er, Malatya Valisi Seddar Yavuz, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın ile birlikte Fuzuli Caddesi'nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinde büyük yıkım yaşayan Malatya yeniden ayağa kalkıyor. 104 bini TOKİ ve Emlak Konut, diğerleri de devlet destekli yerinde dönüşüm ile 121 bin bağımsız bölümün inşa edildiği kentte Büyükşehir Belediyesi ise altyapıda ciddi bir yatırım gerçekleştiriyor. 20 milyarı TOKİ, 15 milyarı ise Büyükşehir marifetiyle olmak üzere 35 milyar liralık altyapı yatırımlarıyla şehir hem güçlü hem dirençli hem de sağlam bir alt ve üst yapıya kavuşmuş olacak.
İnşa çalışmalarında final aşamasına gelinirken kentin simge bölgelerinde de hummalı bir çalışma yürütülüyor. Fuzuli Caddesinde de altyapı noktasında ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Malatya Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın ve ilgili kurum müdürleri Fuzuli Caddesinde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek, cadde üzerinde hizmet veren esnafla bir araya geldi.
Er: Şehir Yeniden İnşa Ediliyor
Malatya'nın yeniden ayağa kalktığını, altyapı çalışmalarının ise sürdüğünü dile getiren Başkan Sami Er, " Az kaldı Malatya ayağa kalkıyor. Bütün kurumlar burada, çalışmaları hızlandırma noktasında inceleme yapıyoruz. Şehir yeniden inşa ediliyor. Malatya, eskisinden daha güzel olacak. Bu noktada ekiplerimiz hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Hep birlikte şehrimizi ayağa kaldıracağız. Artık son aşamaya geldik. Bu noktada altyapıya da önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz" dedi.
Yavuz: 121 bin bağımsız bölüm yapılıyor
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve bütün kurumlarla koordine olduklarını ve planlamaların yapıldığını ifade eden Vali Seddar Yavuz ise "Bu şehirde 121 bin bağımsız bölüm yapılıyor. Uçuk bir iş yapıyoruz. Yarın ne yapacağımıza odaklanırsak sorun çözülür. Daha güzel bir iş yapacağız. Kaldırımlardan altyapı geçecek. Yeni hatlar döşenecek, komple yenileyeceğiz. 2-3 hafta içinde burası çözülmüş olur" diye konuştu.
Fuzuli Caddesi'nde hizmet veren esnaf, "Hep beraber ayağa kalkacağız" diyerek, taleplerini Vali Yavuz ve Başkan Er'e iletti.
Fuzuli Caddesinde MASKİ ekiplerinin çalışmaları hakkında bilgi alınmasının ardından valilik binasında süreçle ilgili bir toplantı gerçekleştirildi.
Gündem, 08 Ocak 2026 17:58
Yorumlar (0)
Malatya’da Akraba Kavgası Kanlı Bitti.
AKÇADAĞ’DA TOPLANTI VAR, İCRAAT YOK MU? SORULAR BÜYÜYOR.
Şantiyede Korkutan Kaza: İşçi Ağır Yaralandı.
Beylerderesi Viyadüğü–Çöşnük Kavşağı Hattında İkinci Etap Başlıyor
Gençlerle Geleceğe Yatırım: Başkan Er’den Kütüphane Ziyareti.
AKÇADAĞ’DA NİSAN ŞOKU: KAR YAĞIŞI KAYISIYI TEHDİT EDİYOR, ÇİFTÇİ ENDİŞELİ
Seyran Mahallesi’nde Trafik Kazası: 2 Kişi Yaralandı.
Kayısı Tartışmasında Sessizlik Krizi: Açıklama Var, Yanıt Yok.
Seyran Mahallesi’nde Trafik Kazası: 1 Yaralı
Üniversite Mahallesi’nde Trafik Kazası: 2 Yaralı.
Miniklerden Büyük Keşif: Yeşilyurt’ta Kültür ve Sanat Etkinliği.
Gençlere Yol Gösteren Tavsiyeler: Bonus Hoca Konuştu.
Büyükşehir’den Öğrencilere Sanat Desteği: Resim Yarışması Düzenlendi.
Başkan Er: “Şehrimiz Gastronomi ve Turizmde Yükselişe Hazır.
Başkan Er’den İmam Hatipli Öğrencilere İlham Veren Buluşma.
Türk Polis Teşkilatı 181. Yılında Aziz Şehitlerini Andı
Başkan Ulutaş’tan Polis Teşkilatına 181. Yıl Ziyareti: “Güvenliğimizin Teminatı Sizlersiniz.
Akçadağ Belediyesi Personellerini Taşıyan Araç Şarampole Savruldu
Uyuşturucuyla Mücadelede En Büyük Güç: Anneler.
GÜZELLİK SEKTÖRÜNDE YENİ DÖNEM: CANSU DURKUN DEĞERLENDİRDİ
AKPINAR ÇARŞISI’NDA YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
MALATYA GALATA SPOR KULÜBÜ’NDEN POLİS HAFTASI TURNUVASINA DAMGA.
Yeşilyurt’ta Silahlı Kavga: 1 Kişi Ağır Yaralandı, 1 Şüpheli Gözaltında.
Battalgazi’de Kritik Buluşma: Alper Gürsoy Muhtarları Aynı Masada Topladı.
Yöneticilere Özel Eğitim Programı Başarıyla Gerçekleştirildi.
Başkan Geçit: “Polisimizle Her Zaman Gurur Duyduk, Duyacağız.
Yeşilyurt Belediyesi’nden Spora Büyük Destek: İkizce’ye Yeni Salon
AK Parti Malatya, Asrın İnşasında Genel Merkez’in Takdirini Kazandı
Battalgazi’de Kadın Kolları Projeleri Yerinde Dinledi
Yazıhan’da Büyük Adım: Tesis ve Taziye Evi İçin Anlaşma Sağlandı
İhracatta Gerileme: Malatya 2026’ya Kötü Başladı.
Yavuz: “Polisimiz, Huzur ve Güvenliğin Teminatıdır.
MALATYA MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU: 23 ŞÜPHELİ YAKALANDI, 10’U TUTUKLANDI
Büyükşehir’de Kritik Toplantı: Encümen ve Komisyon Üyeleri Açıklandı.
Battalgazi’de Aileler Yarışıyor: Sofralar Şölene Dönüştü.
Yeşilyurt Belediyesi’nden Dilek’e Dev Hizmet: Yol Kalitesi Yükseliyor.
Başkan Sami Er: “Malatya İçin Şantiye Şefi Gibi Mücadele Verdik.
ODUNLUK YANGINI KORKUTTU: İTFAİYE EKİPLERİNDEN HIZLI MÜDAHALE
Ulaşımda Rahat Nefes: Yan Yollarda Asfalt Çalışması Start Aldı
