BAŞKAN GEÇİT, MECLİS’TE KONUŞTU: “6 ŞUBAT’IN ACISI VE KAYIPLARIMIZ HÂLÂ YÜREĞİMİZDE”
Gündem, 04 Şubat 2026 03:07
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, asrın felaketi olarak tarihe geçen 6 Şubat depremlerinin üçüncü yıl dönümü dolayısıyla Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada; “ Depremde vefat eden vatandaşlarımızın acısı hâlâ yüreklerimizde tazeliğini korumaktadır. Bununla birlikte millet olarak deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak için ortaya koyulan irade ve kararlı adımlar, bizleri birbirimize daha da kenetlemekte ve umudumuzu yeşertmektedir. Yeşilyurt’umuz ise dev yatırımlar ve büyük desteklerle küllerinden yeniden doğuyor.” diye konuştu.
Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit Başkanlığında Şubat Ayı 1.Olağan Toplantısını gerçekleştirdi. Toplam 20 maddenin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda açılış ve yoklamanın ardından 7 Ocak 2026 tarihli Ocak Ayı Toplantısının karar özeti kabul edildi.
“DEPREMİN ACISI VE KAYIPLARIMIZ YÜREĞİMİZDE”
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremlerin yıl dönümü dolayısıyla Belediye Meclisi’nde bir taziye mesajı paylaştı. Konuşmasında depremin üzerinden geçen üç yıla rağmen acıların hâlâ tazeliğini koruduğunu ifade eden Başkan Geçit, millet olarak deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak için verilen mücadelenin birlik ve beraberlik ruhunu güçlendirdiğini vurguladı. Deprem sürecinde büyük kayıplar yaşandığını belirten Başkan Geçit, “Asrın felaketini yaşadığımız 6 Şubat depremlerinde Malatya ile birlikte 11 şehrimizde 53 bine yakın vatandaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü halen yaşıyoruz. Acılarımızı, kayıplarımızı unutmadık, unutmayacağız. Evlerimiz yıkıldı, hayatlarımız değişti. Ancak dayanışma, yardımlaşma ve birbirimize olan güven sayesinde önemli mesafeler kat ettik. Depremde vefat eden vatandaşlarımızın acısı hâlâ yüreklerimizde tazeliğini korumaktadır. Bununla birlikte millet olarak deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak için ortaya koyulan güçlü irade ve atılan kararlı adımlar, bizleri birbirimize daha da kenetlemekte ve umudumuzu yeşertmektedir. ” dedi.
“CUMHURBAŞKANIMIZIN KARARLI VE GÜÇLÜ LİDERLİĞİNDE DEPREM YARALARI HIZLA SARILIYOR”
Konuşmasında ‘asrın felaketinin asrın inşasına’ dönüştüğü süreçte devletin tüm imkânlarının seferber edildiğine dikkat çeken Başkan Geçit, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğinde, Bakanlıkların, Valiliğin, Milletvekillerin, Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri ile kamu ve kuruluşların katkılarıyla binlerce konutun inşa edildiğini, altyapı çalışmalarının hızla tamamlandığını, sağlık, eğitim ve sosyal hizmetler alanlarında önemli yatırımların hayata geçirildiğini ifade etti. Afetten etkilenen vatandaşların yeniden hayata tutunabilmesi için psikolojik destek hizmetleri, istihdam çalışmaları ve ekonomik iyileşme programlarının da uygulandığını kaydetti.
“GELECEĞE UMUTLA VE GÜVENLE BAKIYORUZ”
Yerel yönetimlerin bu süreçte sahada aktif rol üstlendiğini belirten Başkan Geçit, “ Deprem sonrası toparlanma süreci zaman alan ve yer yer yorucu bir süreçtir. Ancak bugün geldiğimiz noktada, çok daha güçlü ve dirençli bir toplum olarak yeniden bir araya geldiğimizi söyleyebilirim. Şehrimiz ve ilçemizin dört bir tarafındaki yeni dönem yatırımları, dev projeler ve hizmetlerle bizler geleceğe artık daha umutla ve güvenle bakıyoruz. Yeşilyurt’umuz bu süreçte önemli yatırımlara kavuştu, yarınlarımız bugünlerden daha güzel olacak, hızla ayağa kalkıyoruz, vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri teker teker yerine getiriyoruz.” şeklinde konuştu. Başkan Geçit, önümüzdeki dönemde daha dayanıklı bir şehirleşme anlayışı ve afetlere karşı daha hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade ederken, yaşanan büyük felaketin, toplumsal dayanışmanın ve afet yönetiminin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.
“BİRLİKTE İYİLEŞECEK, BİRLİKTE BÜYÜYECEK VE BİRLİKTE GÜÇLENECEĞİZ”
Konuşmasının sonunda depremden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Geçit, “Bu büyük felaket bizlere; toplumsal dayanışmanın, hazırlıklı olmanın ve etkin afet yönetiminin ne denli hayati olduğunu bir kez daha göstermiştir. Hep birlikte daha sağlam bir geleceğe yürürken, kaybettiğimiz canları ve yaşadığımız acıları hiçbir zaman unutmadan; birlikte iyileşecek, birlikte büyüyecek ve birlikte güçleneceğiz. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, hayatını kaybeden canlarımız için Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Başkan Geçit’in konuşmasından sonra gündem maddeleri tek tek ele alındı. Malatya’da hem nüfus yoğunluğu, hem de eğitim kapasitesi, okul sayısı ve özel eğitim kurumları ile birlikte 70.000’i aşan öğrenci sayısı bakımından en yoğun ilçesi olan Yeşilyurt İlçesinde “Kültür Tesis Alanı” olarak ayrılan, Çilesiz Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 5387 ada 8 parsel numaralı taşınmaz üzerine kütüphane binası yapılması için önemli bir adım atıldı. Yeşilyurt Belediyesinin mülkiyetinde olan belirtilen taşınmazın, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğüne 10 (on) yıl süreyle tahsis edilmesi ve bu doğrultuda hazırlanacak protokolün imzalanması için Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’e yetki verilmesi görüşülerek onaylandı.
BAŞKAN GEÇİT’İN ‘ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONLARI’ VAADİ GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR
Mecliste ayrıca Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in yeni dönem vaatlerinden olan ‘Elektrikli Araç Şarj İstasyonları’ Projesinin hayata geçmesiyle ilgili kararda alındı. Meclis Başkanlığına sunulan gündem maddesinde; çevreye karbon salınımını azaltmak adına dünyada ve ülkemizde çevre dostu elektrikli araçların üretiminin ve kullanımının yaygınlaştığı, bu sebeple Yeşilyurt İlçesinde vatandaşların hem ihtiyaçlarını karşılama hem de Yeşilyurt Belediyesine gelir sağlanması için ‘Elektrikli Araç Şarj İstasyonları’ için ilk adımın atılmasına karar verildi.
Karakavak Mahallesi’nde ki Şehit Aytaç Altınörs Parkının yanı sıra Tecde ve Çilesiz Mahallelerinde bulunan muhtelif park alanlarında kar paylaşımı ortaklığı ile elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulması için Belediye Meclisine teklif sunuldu. Kurulacak olan elektrikli araç şarj istasyonları için 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun ilgili maddeleri hükümlerince 10 yıllığına ihale edilmesi, iş ve işlemlerini yürütmek üzere Belediye Encümenine yetki verilmesi kararlaştırıldı.
Yeşilyurt İlçesinin muhtelif bölgelerinde gerçekleşen imar plan tadilatlarına ilişkin olarak hazırlanan İmar Komisyonu Raporları tek tek görüşülüp karar altına alınırken, bazı maddeler İmar Komisyonuna havale edildi.
İKİNCİ TOPLANTI 9 ŞUBAT’TA
Yeşilyurt Belediye Meclisi, ertelenen ve komisyonlara havale edilen gündem maddelerini görüşmek üzere 9 Şubat 2026 Pazartesi günü saat 14:00’de yeniden bir araya gelip, alacağı kararlarla birlikte Şubat Ayı çalışmalarını tamamlayacak.
Gündem, 04 Şubat 2026 03:07
Yorumlar (0)
Deprem Senesi Malatya: Enkaz Altında Kalan Hayatlar, Yarım Kalan Umutlar
Battalgazi’de Kanalboyu ve Orduzu Temizlikle Yenileniyor
Eğitime Destek Mesajı: Başkan Sami Er Barguzu Ortaokulu’nu Ziyaret Etti
Vali Seddar Yavuz Yenilenen Acil Servis Açılışına Katıldı
MAGİNDER ve Hekimhan Muhtarlar Derneği Güçlerini Birleştirdi
Battalgazi’de Korkutan Kaza: Araçta Sıkışan Vatandaşı İtfaiye Kurtardı
Trafikte Akrobasiye Son: Motosikletler Men Edildi, Ehliyetlere El Konuldu
Battalgazi Belediyesi Meclisi Şubat Ayı Toplantısında Önemli Kararlar Aldı
Kadın Eli Değen Yeşilyurt’ta Üretim Bereketleniyor
Muhtarlar Bağımlılıkla Mücadele Konusunda Bilgilendirildi
Öğrenci Güvenliği İçin Okul Çevrelerinde Trafik Denetimleri Devam Ediyor
Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Çalışmaları Başkan Er’den Tam Not Aldı
Yeşilyurt’ta Trafik Kazası: 5 Kişi Yaralandı
Vefanın Adresi Yeşilyurt: Büyükler Yine Baştâcı
Demir Eksikliği Tedavisinde Süreklilik Önemli
MÜZİKLE TERAPİ TOPLULUĞU'NDAN TÜRK SANAT MÜZİĞİ ZİYAFETİ
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” Törenine Vali Seddar Yavuz Damga Vurdu
Kalplerin Arındığı, Duaların Semaya Yükseldiği Gece: Berat Kandili
Katarakt Tedavisinde Femtosaniye Lazer Yöntemi
Gençleşme Uygulamalarında Tartışmalı Yöntem: Sünnet Derisi Kök Hücreleri
Vali Seddar Yavuz’un Berat Kandili Dolayısıyla Yayımladığı Mesaj
Başkan Er: “Berat Kandili, Arınma ve Affın Gecesidir
BAL Ligi’nde Malatyaspor Kahta Deplasmanından Puan Çıkaramadı
Malatya’nın Sessiz Gücü: Her Kapıyı Çalan, Her Yüreğe Dokunan Vekil
Battalgazi’de Otobüs ile Otomobil Çarpıştı: 2 Yaralı
Çok Güzel Hareketler İki”, Malatya’da Beklentileri Karşılayamadı
Güzellik Sektöründe Kadın İmzası: Angel Angel Güzellik Merkezi Yeni Yerinde Açıldı
Narkotik’ten Sokak Satıcılarına Darbe: 800 Gram Esrar Ele Geçirildi, 1 Şüpheli Tutuklandı
Başkan Geçit, Halı Dokuma Kursunda Üretim Sürecini Yakından İnceledi
Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda Eğitimler Yeniden Başladı
TFF Yerel Amatör Ligler Statüsü Güncellendi
YRP Genel Başkan Yardımcısı Osmanağaoğlu’ndan Malatya Çıkarması
Malatya’da Pompalı Tüfekli Saldırı: 6 Yaralı
Yeşilyurt’ta Mesleki Eğitim Kurslarına Yoğun İlgi
Milli Başarıya İmza Atan Sporculardan Başkan Taşkın’a Anlamlı Ziyaret
Ebeveyn Kaybı Yaşayan Çocuklara Yönelik Hizmetler Aralıksız Devam Ediyor
Malatya’da Firari Suçlulara Geçit Yok: 3 Hükümlü Yakalandı
Teoman Alpay’den Unutulmaz Gece: Şarkıları Mest Etti
Havacılıkta Merkez, Eğitimde Sıfır: Malatya’daki Büyük Çelişki.
