Vali Seddar Yavuz’un 6 Şubat Depremleri Yıl Dönümü Mesajı
Gündem, 05 Şubat 2026 09:01
Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve ülkemizi derinden sarsan 6 Şubat depremlerinin üçüncü yıl dönümündeyiz. Dünyada benzerine az rastlanır büyüklükte yaşanan bu afet; 11 ilimizi ve 14 milyon vatandaşımızı etkileyerek, 50 binden fazla can kaybına neden olmuş, milletimizin hafızasında ve yüreğinde silinmez izler bırakmıştır. Birçok vatandaşımızı evsiz barksız bırakan, yuvasının sıcaklığından ve sevdiklerinden ayıran bu büyük felaket, bizleri tarifi mümkün olmayan derin bir acıya boğmuştur.
Ancak tarih boyunca olduğu gibi bu zor süreçte de devletimiz ve aziz milletimiz, her türlü sıkıntının üstesinden gelebilecek irade ve güce sahip olduğunu bir kez daha göstermiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, bakanlarımızın güçlü desteğiyle devletimizin tüm kurumları, sivil toplum kuruluşlarımız ve milletimiz, adeta bir seferberlik ruhu içerisinde afetin yaralarını sarmak için gece gündüz demeden çalışmıştır. Bugün de depremzede vatandaşlarımıza hem maddi hem de manevi destek sağlamak amacıyla kararlılıkla çalışmalarımız sürdürülmektedir. Nitekim Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettikleri gibi, “Deprem şehirlerimizi tamamen ayağa kaldırana kadar durup dinlenmeyeceğiz.”
Deprem gerçeğiyle yüzleşmek ve olası afetlere karşı hazırlıklı olmak ise hepimizin ortak sorumluluğudur. “Deprem öldürmez, bina öldürür.” anlayışıyla; depreme dayanıklı yapılar inşa etmek, toplumumuzu bilinçlendirmek ve riskleri en aza indirerek geleceğe daha güvenli adımlarla ilerlemek zorundayız. Bu doğrultuda Valiliğimizin öncülüğünde, kamu kurumlarımızla iş birliği içerisinde ilimizdeki yapıların depreme dayanıklı hâle getirilmesi ve güçlendirilmesi için kesintisiz çalışmalar yürütülmektedir.
Malatya’da hayatın her alanını kapsayan kapsamlı bir iyileşme süreci yürütülmekte; şehrin tarihi dokusu korunarak sosyal ve ekonomik hayat canlandırılmakta, Malatya’yı daha güçlü, daha güvenli ve daha yaşanabilir bir şehir olarak geleceğe hazırlanmaktadır. Yaşadığımız bu büyük felaketin ardından yalnızca kayıplarımızı anmakla yetinmiyor; asrın felaketinden asrın inşasına uzanan kapsamlı bir dönüşümü de kararlılıkla hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda ilimiz genelinde yerinde dönüşüm dâhil olmak üzere toplam 120.725 bağımsız bölüme ulaşılmış, kırsal alanda ise 361 mahalle ve 1.236 lokasyonda 15.567 konutun yapımı tamamlanmıştır. Bunun yanı sıra 55 ihale ve 69 rezerv alanda imar ve inşa faaliyetlerimiz aralıksız devam etmekte olup, 90.052 konut ve 13.178 ticarethane olmak üzere toplam 103.230 bağımsız bölümün yapım süreci sürmektedir. Malatya merkezde Doğa Caddesi’nden Kışla Caddesi başlangıcına kadar uzanan bölgede ise 9.398 ticarethane ve 5.283 konut olmak üzere toplam 14.696 bağımsız bölümün yapımı planlanmıştır. Hayata geçirilen tüm bu çalışmalar, devletimizin güçlü iradesini ve milletimizin sarsılmaz dayanışmasını açıkça ortaya koymaktadır. Amacımız, Malatya’yı yalnızca yeniden inşa etmek değil; daha güçlü, daha güvenli ve daha yaşanabilir bir şehir olarak geleceğe taşımaktır.
Bu zorlu süreçte desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bakanlarımıza, devletimizin tüm kurumlarına, sivil toplum kuruluşlarımıza ve aziz milletimize şükranlarımı sunuyor; 6 Şubat depremlerinin izlerini devletimiz ve milletimizle birlikte kararlılıkla silmeye devam ettiğimizi ifade ediyorum. Bu vesileyle, Kahramanmaraş-Pazarcık merkezli depremlerden etkilenen tüm şehirlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Allah milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin.
Gündem, 05 Şubat 2026 09:01
Yorumlar (0)
Kanser Tedavisi İçin Kazakistan'dan İzmir'e Geldi...
Yeşilyurt'tan Dünya Sahnesine: Şampiyon Sporcular Türkiye İçin Mücadele Verecek.
Yeşilyurt'ta Kültür ve Eğlence Dolu Yaz Akşamları.
Malatya Kale'de 4.1 Büyüklüğünde Deprem Paniği.
Sultansuyu Barajı'nda Boğulma Vakası: 32 Yaşındaki Şahıs Ekiplerin Çalışmasıyla Sudan Çıkarıldı.
Sıcak Hava Hayatı Zorlaştırdı: Malatya'da Serinlik Arayışı Başladı.
15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Coşkuyla Anıldı.
Yeşiltepe'nin Geleceğine Yatırım: Başkan Er Çalışmaları Yerinde Takip Etti.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Meclisinde Önemli Kararlar Alındı.
Vali Seddar Yavuz: “15 Temmuz, Milletimizin Destansı Direnişinin Adıdır.
Ruhsatsız Silahlara Geçit Yok: Malatya'da 7 Gözaltı
Malatya'da Zehir Tacirlerine Ağır Darbe: 9 Sokak Satıcısı Tutuklandı.
Emlak Konut TIR'ı Yolu Kapattı İddiası: Esnaf Tepkili, İş Yerlerine Ulaşım Aksadı.
CHP Malatya İl Başkanlığı'ndan Dikkat Çeken Açıklama: "Şeffaflıktan Taviz Vermeyeceğiz"
Millet Direndi, Basın Konuştu: 15 Temmuz'un İlk Yayını Tarihe Damga Vurdu.
Haber Başlığı: Malatya'da Silah Teşhirine Büyük Darbe: 56 Şüpheli Eş Zamanlı Operasyonla Yakalandı.
15 Temmuz'un Kahramanlık Destanı: Malatya'da Millet İradesi Tarih Yazdı.
CHP’ye 43 Yıllık Emek Veren Yusuf Durmaz'dan Birlik ve Saygı Çağrısı
Akçadağ Devlet Hastanesi'nde Dikkat Çeken İddialar: Personel Üzerinde Baskı mı Uygulanıyor?
Sadıkoğlu: "Güçlü Marka, Güçlü İhracat Demektir.
Malatya'da Kayısı Şöleni Başlıyor: Festival ve Fuar Kapılarını Açıyor.
Yeşilyurt'ta 15 Temmuz Coşkusu: Al Bayraklar Birlik ve Beraberliğin Simgesi Oldu.
Vali Yavuz, 15 Temmuz Anma Programları Kapsamında Vatandaşlarla Buluştu.
15 Temmuz'un 10. Yılında Vali Seddar Yavuz'dan Birlik ve Beraberlik Mesajı.
Kuzey Çevre Yolu'nda Feci Araç Yangını: 1 Ölü, 1 Yaralı.
Resmî Gazete'de Yayımlandı: Malatya Doğumlu Zeliha Koyupınar'ın Mal Varlığı Donduruldu.
Vatandaşın Sofrasına Bir Darbe Daha: Ekmeğe Yeni Zam Geldi.
Battalgazi'de Yaz Dopdolu Geçiyor: Her Yaşa Özel Etkinlikler Başladı.
Yeşilyurt Belediyesi Geleceğin Çevre Dostlarını Yetiştiriyor.
Malatya'da Zehir Tacirlerine Büyük Darbe: 36 Bin 798 Sentetik Ecza Hap Ele Geçirildi.
Vali Seddar Yavuz, Emniyet Teşkilatına Kazandırılan Kafe-Restoranın Açılışına Katıldı.
100. Yıl Kent Parkı'nda Samimi Buluşma: Başkan Er Aileler ve Gençlerle Bir Araya Geldi.
Hekimhan'da Korkutan Yangın! Tek Katlı Evde Büyük Hasar.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Satranç Turnuvası Tamamlandı.
Top Fabrikası Topu Taca mı Attı? Akçadağ Şeffaf Açıklama Bekliyor.
KAMUOYUNUN DİKKATİNE.
Muharrem Ayı'nda Birlik ve Beraberlik Sofrası Malatya'da Kuruldu.
Malatya'nın Ulaşım Ağı Güçleniyor: Büyükşehir'den Yoğun Mesai.
Yeşilyurt'ta Tek Taraflı Trafik Kazası: 1 Kişi Yaralandı.
