6 Şubat’ta Sahadaydılar: Malatya Ülkü Ocakları Milletin Yanında
Gündem, 05 Şubat 2026 21:57
Fedakârlığın, Davanın ve Kardeşliğin Adı: Malatya Ülkü Ocakları
6 Şubat 2023’te yaşanan ve “asrın felaketi” olarak hafızalara kazınan depremler, Türk milletinin yalnızca acıyla değil; dayanışma, fedakârlık ve kardeşlik ruhuyla da sınandığı bir süreç olarak tarihe geçti. Bu zorlu günlerde Malatya Ülkü Ocakları, milletin yanında saf tutan duruşuyla öne çıkarken, yürütülen çalışmaların merkezinde Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül’ün kararlı ve fedakâr liderliği yer aldı.
Depremin ilk anından itibaren hiçbir mazeretin arkasına sığınılmadan, tüm imkânlar seferber edildi. Başkan Turgay Şengönül’ün süreci yakından takip eden, teşkilatı sahaya bizzat yönlendiren ve her şartta milletle omuz omuza olmayı esas alan yaklaşımı, Malatya Ülkü Ocakları’nın çalışmalarına yön verdi. Enkaz başlarında umutla bekleyen ailelerin dualarında, soğuk kış şartlarında yardım bekleyen çocukların omuzlarında ve zor günler yaşayan vatandaşların gözlerinde bu mücadelenin izleri hissedildi.
Gece Gündüz Demeden Sahada
Malatya Ülkü Ocakları mensupları, Başkanlarının öncülüğünde deprem süreci boyunca gece gündüz demeden görev aldı. Arama-kurtarma çalışmalarından gıda ve barınma yardımlarına, sıcak yemek dağıtımından moral ve psikolojik desteğe kadar birçok alanda aktif rol üstlenildi. Yapılan yardımlar yalnızca temel ihtiyaçları karşılamakla sınırlı kalmadı; depremzedelere, bu zor günlerde yalnız olmadıkları duygusunu da güçlü şekilde hissettirdi.
Ortaya konulan bu tablo, makamdan değil; millet sevdasından beslenen bir anlayışın sahadaki karşılığı olarak dikkat çekti. Malatya Ülkü Ocakları, bu süreçte sadece bir yardım organizasyonu değil, zor zamanlarda milletin yanında duran güvenilir bir yapı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.
Kardeşlik Ruhunun Somut Yansıması
Deprem sonrası Malatya sokaklarında sergilenen bu duruş, Türk milletinin köklü değerleri olan vatan sevgisi, dayanışma ve kardeşlik ruhunun canlı bir tezahürü oldu. Başkan Turgay Şengönül’ün ortaya koyduğu teşkilat disiplini ve özveri, Malatya Ülkü Ocakları’nı afet günlerinde milletin “zor gün dostu” haline getirdi.
Deprem Şehitleri İçin Anma Programı
Öte yandan, 6 Şubat deprem felaketinin üçüncü yıl dönümü dolayısıyla Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığı, her yıl olduğu gibi bu yıl da anlamlı bir anma programı düzenleyecek.
6 Şubat 2026 Cuma günü gerçekleştirilecek program kapsamında, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılacak ve aşure ikramı gerçekleştirilecek. Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığı, tüm vatandaşları bu anlamlı programa davet etti.
Malatya Ülkü Ocakları’nın 6 Şubat depremlerinde ortaya koyduğu bu mücadele; hafızalardan silinmeyecek bir fedakârlık örneği olarak tarihteki yerini aldı. Çünkü bu dava, sözle değil; bedel ödenerek, emek verilerek ve yürek ortaya konularak yaşatılan bir davadır.

Gündem, 05 Şubat 2026 21:57
Yorumlar (0)
LÖSEV’İN ÖNDERLİĞİNDE ULUSLARARASI LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI!.
Güzellik Sektöründe Yeni Dönem Doğallık, Bilinçli Eğitim ve Uzmanlık Üzerine Kuruluyor.
LİNÇ KÜLTÜRÜ VE PSİKOLOJİSİ” ÇALIŞTAYI YEŞİLYURT’TA DÜZENLENECEK.
Malatya’da “Huzur 44” Uygulaması: 312 Personelle Geniş Çaplı Denetim.
“Battalgazi Belediyespor Şampiyonluk Yolunda Emin Adımlarla İlerliyor.
Yeşilyurt’ta Genç Kız Parkta Ölü Bulundu.
İş İnsanı Hakan Çetin’den 19 Mayıs Mesajı: “Gençler Türkiye’nin Geleceğidir.
Büyükşehir Belediyesi’nden Orduzu Göleti’ne Çevre Dokunuşu.
Noyanlar Group'tan Türkiye Kıbrıs Yatırım Köprüsü...
Başkan Geçit: 19 Mayıs, Gençliğe Emanet Edilen Bağımsızlık Destanıdır.
Buzağılarda Erken Dönem Besleme Yaşam Boyu Performansı Belirliyor.
Gençliğe Emanet Edilen Bağımsızlık Ruhu: 19 Mayıs.
Özgürlüğe Açılan Yolun Adı: 19 Mayıs.
Malatya’dan Anadolu’ya Uzanan Türkü Yolculuğu.
Malatya’da 19 Mayıs Coşkusu Satranç Turnuvasıyla Taçlandı.
Vali Seddar Yavuz: “19 Mayıs, Bağımsızlık Ruhunun Doğduğu Gündür.
Tekirdağ’da Hain Saldırı: Silahlı Kavga İhbarına Giden 2 Polis Şehit Oldu.
Malatya’da Hüseyin DOĞAN Dede İçin Gönülleri Buluşturan Anma.
Malatya’da Feci Kaza: Çatyol Kavşağı’nda İki Araç Çarpıştı, 1’i Ağır 2 Yaralı.
Bil Bakalım Yarışmasında Final Coşkusu Yaşandı
CASA Uçağı Şehitleri Dualarla Anıldı: 34 Kahraman Asker Unutulmadı.
Dilek Mahallesi’nde Trafik Kazası: Yaralı Vatandaş Hastaneye Kaldırıldı.
Malatya’da Zehir Tacirlerine Büyük Darbe: 83 Bin 380 Sentetik Hap Ele Geçirildi.
Prof. Dr. Ömer Faruk Şimşek: “Toplumsal stres arttıkça sabır eşiğimiz düşüyor.
Belediyelerde %33’ü Aşan Su Kayıpları, GRP Depo Dönüşümünü Zorunlu Kılıyor.
İzmirli Dişhekimleri “Toros Canavarı” Oyunuyla Tam Not Aldı
Uluslararası Başarılarıyla Tanınan Cansu Durkun, Endonezya 2026’da Organizasyon Ortağı ve Konuşmacı Olacak.
Vali Yavuz Müzeler Medeniyetimizin Hafızasıdır.
YEŞİLYURT’TA FİKİRLER YARIŞTI, KAZANAN İLETİŞİM OLDU.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu Türkiye Genelinde Törenlerle.
Özel Bireyler İçin Özel Gün. Battalgazi'de Anlamlı Programı.
Çarşı Esnafına Güç Katacak Proje İçin Sahada İnceleme.
Eğitim ve Rekabet Bir Arada: Semt Konaklarında Bilgi Şöleni.
Ağbaba TBMM’de İktidara Yüklendi: ‘Saray Işıl Işıl, Vatandaş Karanlıkta.
İstanbul’da Doğdu, Malatya’ya Umut Oldu: Başkanlara Anlamlı Takdir.
Battalgazi’de Feci Kaza: Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti.
PÜTÜRGE’DE KAYALIKLARDAN DÜŞEN 80 YAŞINDAKİ KADIN KURTARILDI.
Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma İçin Yeni Adımlar Atıyor.
Yıldız: Adalet ve Demokrasi İçin Mücadelemiz Sürecek.
