AK Partili Çalık’tan Darende’ye istihdam müjdesi
Gündem, 03 Ağustos 2021 23:35AK Partili Çalık’tan Darende’ye istihdam müjdesi

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, ‘Darende Tekstilkent’ Projesi kapsamında ilçeye 4 firmanın yatırım taahhütünde bulunduğunu belirterek kurulacak fabrikalarda 400 kişinin istihdam edileceğini söyledi.
Çalık, AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ve partililerle birlikte Darende ilçesini ziyaret ederek, bir dizi temaslarda bulundu. İlçede vatandaş ve esnaflarla bir araya gelen Çalık, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarla gerçekleştirilen toplantıda Darende’ye yapılan yatırımlar ve bundan sonraki projelerle ilgili bilgi verdi.
“AK PARTİ, HEM DARENDE HEM DE TÜRKİYE’YE ÖNEMLİ HİZMETLER KAZANDIRDI”
Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti’nin 20 yılda Türkiye’ye önemli hizmetler yaptığını, bundan sonrada yapmaya devam edeceğini belirtti.
“Siyaset, 20 yıldır AK Parti’nin şanlı bayrağıyla taçlanmış hem Türkiye’ye hem Malatya’ya hem de Darende’ye çok önemli hizmetler kazandırmıştır” diyen Çalık, “20 yıldır çok önemli hizmetler yaptık yapmaya da devam ediyoruz. En önemlilerinden bir tanesi içinde bulunduğumuz Turgut Özal Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’dur. İsa Başkanım mesleğe başladığı günden beri “Darende’ye bir Meslek Yüksek Okulu kazandırmak istiyorum” dediğinde destek bulmak çok zordu. O kapı kapı gezdi. İşadamlarımızdan destekler istedi ve işadamlarımızdan destekler alarak Meslek Yüksek Okulunun Darende’ye kazandırılmasına vesile oldu. Yapılan birçok iş var. Tohma Kanyonu’nun restorasyonundan başlayıp kültür miraslarımızı, vakıf eserlerimizin restore edilmesine yolların yapılmasına, mahallelerimizin erişimine kadar çok önemli hizmetler var. Ahmet Çakır Belediye Başkanlığı döneminde hem şehrimize hem de Darende’ye çok önemli hizmetler kazandırdı. Darende için en önemli hizmetlerden bir tanesi içme suyu altyapısı için o dönemin parası ile 22 milyon TL harcandı” ifadelerini kullandı.
Milletvekili Çalık, Darende’ye eğitim alanında önemli yatırımların yapıldığını kaydederek, şunları söyledi: “Darende’ye Halk Eğitim Merkezi’nin yanı sıra Heyiketeğine 15 derslik Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Karabayır’a 8 derslikli ilkokulu, 24 derslikli İmam Hatip Lisesi, 200 kişilik pansiyon ve spor salonu, Darende Balaban Lisesine ek bina, Darende Nurkuyusu İlkokulu, Darende Yeşiltaş İlkokulu, Darende Anaokulu, Hacı Ahmet Çokyaşar İlkokulu, Yenice İlkokulu, Akova İlkokulu, Aşağıulupınar İlkokulu 12 derslikli, Ilıca İlkokulu 12 derslikli okulu kazandırdık.”
“DARENDE’YE YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR”
Sağlık alanında da ilçeye ciddi yatırımların yapıldığını dile getiren Çalık, “Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi(2006 yılında hizmete açıldı ve 8 milyon 226 bin TL harcandı), Balaban ASM+112 Acil İstasyon (3 Hekimlik), Darende Toplum Sağlığı Merkezi+ Aile Sağlığı Merkezi (7 Hekimlik), Ayvalı ASM( 2 Hekimlik +Lojman) Irmaklı Sağlık Evi, Yenice Sağlık Evini ilçemize kazandırdık” dedi. Darende’ye yatırımların devam ettiğini kaydeden Çalık, “Malatya için 3 bin kişilik istihdam sağlayacak bir tekstil kent projesini hayata geçiriyoruz. Bunun 400 kişisini Darende’ye Organize Sanayi’ye yapıyoruz Darende tekstil kent projemiz bölgeye hayat kazandıracak, yeni yatırımların olmasına da vesile olacak. TOKİ Malatya’da çok iş yaptı Darende’de en fazla iş yapılan ilçelerden bir tanesiydi, tam 743 tane konut yapıldı, 3 ticaret merkezi ve 2 tane camiden oluşan sosyal donatımlar yaptık” dedi.
ÇAKIR: TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİNİ İSTEMİYORLAR
AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ise “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla sürekli sahadayız. Şunları unutmamamız lazım bizler bu ülkenin birer ferdiyiz, Darendeli her zaman sağduyuludur; milletine, devletine, çevresine, toplumuna ne olup olmadığına her zaman dikkat eder ve bu her zaman takdir almıştır. Ülkemiz hangi sorunları yaşıyor bizler hangi sıkıntılar içerisindeyiz bunları görmemezlikten gelemeyiz. Bugün Cumhurbaşkanımızın, Türkiye’nin verdiği mücadeleyi hep birlikte görüyoruz. Ormanlarımız cayır cayır yanıyor bunun temelinde yatan nedenler var bir orman yangını oradaki milyonlarca canlının ölümüne, ekonomiye, insanların mağduriyetlerine, çevreye, karbondioksit salınımı, dünyayı kirletmesi gibi. Yapılan mücadeleyi görüyoruz. Ama bu yangınların altındaki yatan neden Türkiye’nin neredeyse 50 yıldır mücadele verdiği terör örgütü PKK’dır. Oraya ayrılan kaynak millete, ülkeye, altyapıya harcansa Türkiye’nin geleceği durumu ve ekonomisinin duruşudur. Türkiye güçlenmesin, Türkiye büyümesin, Türkiye kendi ayakları üzerinde durmasın diye bunları başımıza bela ediyorlar” dedi.
YATIRIMLARI TEK TEK İNCELEDİLER
Milletvekili Çalık ve Çakır daha sonra Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesini, yapımı devam eden ve 2022 yılının ilk aylarında hizmete açılacak 20 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezini, Darende Toplum Sağlığı Merkezi, Darende Osman Hulusi Ateş İmam Hatip Lisesi ile Darende ilçe stadını ziyaret etti. Çalık ve Çakır, Balaban ve Aşağıulupınar Mahallelerini de ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Gündem, 03 Ağustos 2021 23:35
Yorumlar (0)

TSO heyeti Vali Seddar Yavuz ile bir araya geldi

Yeşilyurt İlçemiz Çavuşoğlu Mahallesi'nde İş Kazası

Kernek Mahallesi'nde Şüpheli Ölüm

Astigmat tedavisinde lazer dönemi

Galatasaray Divan Kurulu’nda Kadın Futbolu Vurgusu: “Görünmez Değil, Merkezde Olmalı”

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN GENÇLERE YÖNELİK FARKINDALIK PANELİ!

Battalgazi Belediyesi’nden 29 Ekim’e Özel Futsal Turnuvası

BAŞKAN GEÇİT, “ANA ARI YETİŞTİRME” KURSUNU TAMAMLAYAN KURSİYERLERİ AĞIRLADI

BAŞKAN GEÇİT, MAHALLELERİ GEZEREK TALEPLERİ DİNLİYOR, ÇÖZÜM ÜRETİYOR

Sadıkoğlu: “Artan maliyetler istihdamı ve ihracatı olumsuz etkiliyor”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAKAN ERSOY, ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ AÇILIŞINDA BATTALGAZİ BELEDİYESİ SERAMİK STANDINI ZİYARET ETTİ

16 SAATLİK PLANLI SU KESİNTİSİ

Başkan Sami Er himayesinde Gazze’ye yardım kampanyası başlatıldı.

KLASİK MERCEDES TUTKUNLARI SANAT SOKAĞI’NDA BULUŞTU

ÖZAL MAHALLESİ’NE 25 KİLOMETRE İÇME SUYU HATTI

ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ VE “ARSLANTEPE’NİN IŞIĞINDA” SERGİSİ AÇILDI

MALATYA MENEKŞE SPOR KULÜBÜ

BAYAN VOLEYBOL NİCER HOTEL DEPLASMANDA HAKKARİ MAEMTAL TAKIMINI 3-0 KAZANDI...

MALATYA U18 FUTBOL LİGİ 3. HAFTA KARŞILAŞMALARI OYNANDI..

Paşaköşkü Mahallesi Üzerinde Zincirleme Trafik Kazası

Battalgazi İlçesiz Dabakhane Mahallesi'nde İş Kazası

MİSK'in Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Yeni Başkanı Belli Oldu

YILMAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

NEREDEN BULDUN VOHOP!!?

Okullarda Trafik Tedbirleri ve Okul Servis Araçlarının Denetimi

"Sonbahar, Leke Tedavisi İçin En Doğru Zaman”

Enocta Günü’nde Kurumsal Gelişimin Geleceği: Enocta Yetenek Zekası Platformu Tanıtıldı

Marble Systems Tureks, İtalya Cersaie ve Marmomac Fuarlarında İlgi Odağı Oldu

Battalgazi ilçesi Paşaköşkü Mahalesi’nde Zincirleme Trafik Kazası

BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI İLK OTURUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sadıkoğlu: “İsrail insanlık düşmanı yüzünü bir kez daha göstermiştir”

Büyükşehir Belediyesi Aile ve Okul İş Birliğiyle Eğitim Seminerleri Başlattı.

4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ’NDE

HACIYUSUFLAR’A 1.780 METRE KANALİZASYON HATTI

MABESEM’DE YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI

YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTILARINA BAŞLADI
