Eğitimde Yeni Dönem: Eski Malatya’ya Modern Merkez
Eğitim, 12 Şubat 2026 18:28
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Eski Malatya Meydan Çarşısı’nda esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi, ardından Battalgazi Belediyesi tarafından öğrencilere ücretsiz eğitim verilen Kurs Merkezi’nde incelemelerde bulundu.
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Eski Malatya Meydan Çarşısı’nda incelemelerde bulunarak esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaret kapsamında Battalgazi Belediyesi tarafından öğrencilere ücretsiz eğitim desteği sunmak amacıyla kısa süre önce faaliyete geçirilen Eğitim Kurs Merkezi’ni de ziyaret eden Başkan Taşkın, merkezde eğitim gören öğrenciler ve görev yapan öğretmenlerle görüşerek yürütülen eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
Başkan Taşkın ‘’Öğrencilerimizin Sınav Sürecine Destek Olmayı Amaçlıyoruz”
Kurs merkezinin önünde değerlendirmelerde bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Eski Malatya’ya kazandırılan eğitim merkezinin bölgedeki öğrenciler için önemli bir fırsat sunduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Battalgazi’mize kazandırdığımız güzel bir eserin önündeyiz. Eski Malatya’da faaliyete başlayan eğitim merkezimizde, başta bu bölgedeki mahallelerimiz olmak üzere merkezdeki birçok mahalleden öğrencilerimizi bir araya getirdik. Üniversiteye hazırlık ve liseye hazırlık dersleri veriyoruz. Çok yoğun bir talep var. Modern bir tesis oluşturduk. Her branştan tecrübeli öğretmenlerimizle çocuklarımıza eğitim hizmeti sunuyor, onları sınavlara en iyi şekilde hazırlıyoruz.”
Merkezin yaklaşık bir buçuk aydır faaliyet gösterdiğini ifade eden Taşkın, mahalle muhtarlarının da duyurular konusunda destek verdiğini belirterek, “Hemen hemen her mahallemizden öğrencilerimiz burada eğitim alıyor. Bu çocukları kendi emanetimiz, kendi evlatlarımız gibi görüyoruz. Ailelerine ve mahallelerine mahcup olmamak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Temennimiz, bu merkezde eğitim alan öğrencilerimizin sınavlarda önemli başarılar elde etmesidir” diye konuştu.
Öğretmenlerle de bir araya gelen Başkan Taşkın, eğitim sürecinin niteliğine dikkat çekerek, “Burada görev yapan öğretmenlerimizden en büyük beklentimiz, öğrencilerimize kendi çocukları gibi özen göstermeleridir. Biz nasıl kendi evladımıza itina gösteriyorsak, sizlerin de aynı hassasiyetle hareket edeceğinize inanıyoruz. Disiplinli ve özverili bir çalışmayla bu merkezden çok güzel başarılar çıkacaktır. Battalgazi’mizin ve Eski Malatya’mızın gözü bu merkezde olacaktır” ifadelerini kullandı.
Yeni Eğitim Merkezleri İçin Çalışmalar Sürüyor
Battalgazi Belediyesi olarak eğitim alanındaki yatırımlara devam edeceklerini vurgulayan Başkan Taşkın, Eski Malatya’da faaliyete geçen kurs merkezinin benzerlerinin ilçenin farklı noktalarında da hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Taşkın, yeni merkezlerin 2026 yılı sonbahar dönemine kadar tamamlanmasının planlandığını ifade ederek, “Eski Malatya’mıza ve Battalgazi’mize kazandırdığımız bu eğitim merkezinin öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah burada yetişen çocuklarımızın başarıları hepimizi gururlandıracaktır” dedi.
Eğitim, 12 Şubat 2026 18:28
Yorumlar (0)
HER BEL AĞRISI FITIK DEĞİLDİR
Bağışıklık, Metabolizma Ve Bağırsak Sağlığını Birlikte Destekleyen Çözüm
Büyükşehir Belediyesi Trafik Sorunlarını Masaya Yatırdı
Malatya’nın Projeleri TÜBİTAK 4006’da Yerini Aldı
Kayısı Üzerinden Siyaset Isındı: Ağbaba’dan Sert Açıklama
Bilim ve Teknolojide Yeni Nesil: DENEYAP Sahneye Çıkıyor
Niyazi Mahallesi’nde Şantiye Alanında Yangın: Maddi Hasar Meydana Geldi
Fuhuşa Yer Teminine Darbe: Silah ve Yüklü Miktarda Para Ele Geçirildi
Topsöğüt’te Eğitim Gururu: Kursiyerler Sertifikalarını Aldı
Battalgazi Engelsiz Yaşam Merkezi Umut Olmaya Devam Ediyor
Büyükşehir Meclisi Şubat Toplantısında Önemli Kararlar Alındı
Ağustos’ta Kültür Rüzgarı: Türkiye Kültür Yolu Festivali Başlıyor
Dijitalleşme Var, İnsan Nerede?” Malatya’da Yaşlıların Doğalgaz Çilesi
Ekmek Almaya Çıkmıştı… Yeşilyurt’ta Ani Ölüm Mahallede Derin Üzüntü Yarattı
Gönüllü Fidan Dikim Çalışmalarıyla Geleceğe Nefes Oluyorlar
Malatya’nın Bitmeyen Sorunları: Alıştık, Kabullendik, Sustuk
Yeşilyurt’ta Açıktan Hırsızlık Olayı Aydınlatıldı: 3 Şüpheli Yakalandı
Çocuklarımızı Nasıl Koruyacağız?” Uzmanından Ailelere Kritik Uyarılar
Cansu Durkun: “Erkek kaşında hedef; fark edilmeden fark yaratmak”
Atkısız Çıkmayın, Boyun Sağlığınızdan Olmayın
Çınar Park Sosyal Tesisleri Modern Yüzüyle Hizmete Hazırlanıyor
Üniversite Adaylarına Müjde: TYT ve AYT Sınav Ücretleri Belediyeden
Malatya’da 95. Yıl Gururu: Atatürk Anısına Satranç Turnuvası
MALATYA’DA ZEHİR TACİRLERİNE DARBE: 2 KİŞİ GÖZALTINDA
Mezarlıklar ve Çevresinde Sıkı Denetim: Dolandırıcılıktan Aranan Şahıs Yakalandı
Ramazan Paketleri Yetmiyor: Dar Gelirli Aileler İçin Kalıcı Çözüm Şart
ŞEHRİN YENİ BULUŞMA NOKTASI KAPILARINI AÇIYOR
KOSGEB Borçlarıyla İlgili Kritik Soru: Silme mi, Erteleme mi?
Battalgazi Belediyesi’nden Ramazan’a Özel Mukabele Programı
Yeşilyurt’ta Gelecek Gençlerle Yükseliyor: Girişimciliğe Belediye Desteği
Eğitimde Kalite Artıyor: Yeşilyurt Belediyesi’nden Hizmet İçi Eğitim Atağı
Okul Ziyaretleri Sürüyor: Başkan Er Bu Hafta İnönü Ortaokulu’ndaydı
AVCILIĞA BİLİNÇ, DOĞAYA SAYGI: YUSUF UÇAR’IN YEŞİLYURT’TAKİ BAŞARISI
Narkotik Operasyonunda Büyük Darbe: 9 Gözaltı, 8 Tutuklama
Malatya 16 Yaşında… Kelimelerle Kurulan Bir Hafıza
CHP Battalgazi Kadın Kolları’nda İstifa İddiası ve Cevapsız Sorular
Buhara Bulvarı’nda Akşam Saatlerinde Trafik Kazası: 2 Yaralı
Buduyoruz” Dediler, Kökünden Kestiler: Battalgazi’de Çınar Katliamı
Hindistan’da Altın Zafer: İshak Kocaman Malatya’nın Gururu Oldu
