Geçit: “Vatandaşlarımızın Sofrasına Güvenli Ürünler Ulaşmalı
Yaşam, 26 Şubat 2026 17:00
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Malatya Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından ortaklaşa gerçekleşen market, pastane, fırın ve çeşitli işyerlerine yönelik denetimlerine katıldı.
Yeşilyurt Belediyesi, Ramazan Ayı’nın huzur ve bereket iklimine uygun bir alışveriş ortamı oluşturmak için sahadaki çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Vatandaşların sağlıklı, hijyenik ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi amacıyla başlatılan denetimler, özellikle market, fırın, pastane ve temel gıda satışı yapan işyerlerinde yoğunlaştırıldı.
Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Malatya Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen kontrollerde; ürünlerin son kullanma tarihleri, hijyen koşulları, fiyat etiketi ile kasa fiyatı arasındaki uyum, gramaj kuralları ve saklama şartları titizlikle incelendi. Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan ekmek ve pidelerin üretim süreçleri de detaylı şekilde denetlendi.
Denetimlere katılarak incelemeleri yerinde inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, esnaflarla sohbet ederek hem hayırlı işler temennisinde bulundu hem de kurallara riayet edilmesinin önemine dikkat çekti. Vatandaşların huzurlu ve güvenli bir Ramazan geçirmesi için sahada olduklarını belirten Başkan Geçit, denetimlerin Ramazan Ayı boyunca aralıksız süreceğini ifade etti.
Ramazan Ayı süresince ilçe genelinde denetimlerin artarak devam edeceğini, vatandaşların karşılaştıkları olumsuzlukları belediyeye bildirmeleri halinde gerekli işlemlerin ivedilikle yapılacağını söyleyen Başkan Geçit yaptığı konuşmada, “Ramazan Ayı, paylaşmanın ve dayanışmanın en yoğun yaşandığı müstesna bir zaman dilimidir. Bu mübarek ayda hemşehrilerimizin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi bizim önceliğimizdir. Zabıta ekiplerimiz ve Ticaret İl Müdürlüğümüzle birlikte fiyat, hijyen ve gramaj denetimlerimizi titizlikle sürdürüyoruz. Amacımız ceza yazmak değil, kurallara uyulmasını sağlayarak vatandaşlarımızın haklarını korumaktır. Vatandaşlarımızın sağlığı ve huzurunun yanı sıra sağlıklı gıdaya ulaşması için ne gerekiyorsa yapıyoruz, vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Yasaya aykırı bir durum olduğunda gerekli cezai işlemleri uyguluyoruz. ” dedi.
Başkan Geçit, yapılan denetimlerin amacının hem vatandaşların mağduriyet yaşamasını önlemek hem de haksız fiyat artışlarının önüne geçmek olduğunu sözlerine ekledi.
Yaşam, 26 Şubat 2026 17:00
Yorumlar (0)
Ali Kazgan: “Bayramlar Kardeşliğin En Güzel Vesilesidir.
Erdal Üstün’den Bayram Mesajı: “Sevgi ve Hoşgörü Kazansın.
Yarım Kalan Hayatlar, Tükenen Umutlar: Başkavak 3,5 Yıldır Bekliyor.
AK Parti Malatya İl Başkanlığı’nda Bayramlaşma Coşkusu
Halkla İç İçe Siyasetin Temsilcisi Murat Gümüş, Malatya’da Gönüllerde Yer Ediniyor.
Kurban Bayramı Bayramlaşmasında Yoğun Katılım.
Vali Seddar Yavuz’dan Bayramda Gönül Köprüsü.
USKD’den Su, Tarım ve Çevre İçin Ortak Gelecek Vurgusu.
Vali Seddar Yavuz, İstanbul’un Fethi’nin 573. Yılını Kutladı.
Malatya’da Geleneksel Kent Bayramlaşmasına Yoğun İlgi.
Başkan Er, Cumhur İttifakı’nın Bayramlaşma Programına Katıldı.
Hakan Çetin: Bayramlar Birlik ve Beraberliğin En Güçlü Simgesidir.
Attarlar Odası Başkanı Orhan: “Bayramlar Dayanışmayı Güçlendirir.
Mustafa Kılınç’tan Kurban Bayramı Mesajı: “Birlik ve Beraberliğimizi Güçlendirelim.
MAHMUT KARADENİZ’DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI.
Battalgazi’den Gönüllere Dokunan Sosyal Destek Hizmetleri.
Büyükşehir, Pütürge’nin Ulaşım Ağını Güçlendiriyor.
Büyükşehir Ekipleri Kurban Bayramı’nda 7/24 Sahada Olacak.
Canlı Hayvan Pazarında Dolandırıcılığa Karşı Bilgilendirme Seferberliği.
Bayram Trafiğinde Hayat Kurtaran Hatırlatma: Kemerini Tak.
Pütürge’de 4.0 Büyüklüğünde Deprem Paniği.
Bayram Öncesi Yeşilyurt’ta Yoğun Temizlik ve Denetim Çalışmaları.
Battalgazi Belediyesi Bayram Öncesi Vezne Hizmetlerini Yeniden Planladı.
Büyükşehir’den Bayram Hediyesi: Toplu Taşıma Ücretsiz.
Malatya’da Kritik Ulaşım Hamlesi: Fuzuli Caddesi Yeniden Araç Trafiğinde.
Kurultay Dosyasında Yeni Aşama: Malatya’da Gözaltına Alınan İsim Tutuklandı.
İskender Mahallesi’nde Acı Olay 43 Yaşında'ki Şahıs Hayatını Kaybetti.
Develi Mevkiinde Korkutan Çarpışma: 9 Kişi Hastaneye Kaldırıldı.
Cumhur İttifakı’nda Nezaket Buluşması: Bakan’dan Şengönül’e Ziyaret.
Valilikten Yıkım Süreçleriyle İlgili Kamuoyuna Açıklama.
Büyükşehir Zabıtası Bayram Öncesi Sahada Denetimler Aralıksız Sürüyor.
Bayram Sevinci Battalgazi’de Çocukların Yüzünü Güldürdü.
USKD Toplantısında Geleceğin Tarımı Konuşuldu.
Yeşilyurt Belediyesi Sahada: Bayram Öncesi Kapsamlı Kontroller.
Bayram Hazırlıkları Tamam: Battalgazi’de Kurban Kesim Yerleri Netleşti.
Sabaha Karşı Operasyon: Ağbaba’nın Makam Şoförü Gaffar Çiçek Gözaltında.
Gazeteci Berkman Dulcan’ın Acı Günü.
Şantiyede Elektrik Akımına Kapılan İşçi Hayatını Kaybetti.
Uluslararası Öğrenciler Sanat Merkezi’nde Kültür ve Sanatla Buluştu.
