‘MANEVİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ’ PROJESİ BAŞLADI
Gündem, 12 Ağustos 2021 20:24‘MANEVİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ’ PROJESİ BAŞLADI
Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından başlatılan ‘Manevi Değerlerimize Sahip Çıkıyoruz’ projesi kapsamında ilk çalışma Melekbaba Mezarlığı’nda gerçekleştirildi.
Sağlık Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Gençlik Merkezi üyeleri olan gençlerin de gönüllü olarak katıldığı ‘Manevi Değerlerimize Sahip Çıkıyoruz’ projesi kapsamında ilk çalışma Melekbaba Mezarlığı’nda yapılırken, geri kalan 11 mezarlığında proje dâhilinde olduğu belirtildi.
Projenin önemine yönelik bir konuşma yapan Mezarlıklar Şube Müdürü Osman Gönültaş, “Gençlik Merkezi’mizdeki gençlerimizle birlikte ‘Manevi Değerlerimize Sahip Çıkıyoruz’ projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’ne bağlı 12 mezarlıkta temizlik, bakım ve onarım çalışması yapıyoruz. Buradaki asıl amaç manevi değerlerin önemine değinmek ve geçmişimize sahip çıkmaktır. Geçmişine ve ölüsüne sahip çıkmayanın yaşayana sahip çıkmasının bir anlamı olmadığını yeni nesil gençlerimize anlatmak istiyoruz. Bu yapılan çalışmalardan dolayı bizlerden desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyoruz” dedi.
Gençlerin gönüllü olarak gelmelerinden büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Kadın Aile Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Hilal Yıldırım, “Kadın Aile Gençlik Ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü’müze bağlı Gençlik Merkezi’mize üye gençlerimizle bugün ‘Manevi Değerlerimize Sahip Çıkıyoruz’ projesi kapsamında Melekbaba Mezarlığı’mıza geldik, burada çevre temizliği ve taşları toplama görevini üstlendik” sözlerine yer verdi.
Çok güzel bir hizmet yapıldığını kaydeden Melekbaba Mahalle Muhtarı Ali Demir, “Melekbaba Mezarlığı’nda Büyükşehir Belediyesi Sağlık Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından proje edilen geçmişimiz olan, mezarlıklarımızın temizliğine ve çevre düzenine katkı sağlamak amacıyla daire müdürlükleri ve personeli ile beraber şuanda mezarlığımızda temizlik yapıyoruz. Tabi bu örnek güzel bir hizmet bu vesileyle öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanım Selahattin Gürkan Bey’e, daire başkanımıza, müdürlerimize ve gençlerimize bu örnek hizmeti başlattıkları için teşekkür ediyorum. Gençlerimiz de milletimiz de geçmişi olan mezarlıklarına kendi nesline ve manevi noktada güzel bir hizmet olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Gençlik Merkezi Üyelerinden Yağmur Altun, “Mezarlık temizliği projesi için geldik. Bu etkinlik için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan ve ekibine teşekkürlerimizi iletiyorum” cümlesini ifade etti.
Gençlik Merkezi Üyelerinden Sinan Kurt ise, “Buraya gönüllü olarak geldik. ‘Manevi Değerlerimize Sahip Çıkıyoruz’ projesi dâhilinde ben ve tüm arkadaşlarım çevreyi temizliyoruz. Melekbaba Mahallesi Mezarlığı’ndayız. Bu projeye destek veren Başkanımız Selahattin Gürkan’a ve çalışanlarına teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Gündem, 12 Ağustos 2021 20:24
Yorumlar (0)
Milletvekili Ölmeztoprak: “Babalık, Sevgi ve Sorumluluğun En Güçlü Temsilidir.
Gençler Üretti, Projeler Tamamlandı.
Vali Yavuz, Babalar Günü Dolayısıyla Mesaj Yayımladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Çarmuzuluların Taleplerini Dinledi.
İbrahim Gök: “Muharrem Ayı, Kardeşlik Ruhunu Güçlendiren Mübarek Bir Dönemdir.
Bel Ağrısında Erken Tanı, Tedavi Başarısını Artırıyor...
Yeşilyurt Belediyesi’nden Babalar Günü’nde Gönüllere Dokunan Jest.
İzmir Diş Hekimleri Odası'ndan "DUS puanı" Tepkisi.
Kuralsız Çalışmaya Geçit Yok: İnşaat Firmasına Ceza Kesildi.
Battalgazi Belediyesi Yaz Okuluyla Gençleri Geleceğe Hazırlıyor.
Battalgazi Belediyesi Camii Projesini Tamamladı.
Malatya’da Huzur 44 Denetimi: 13 İlçede Eş Zamanlı Uygulama.
Başkan Er: “Gençlerimiz İçin Modern ve Konforlu Bir Kütüphane Oluşturduk.
Vatandaşların Hizmetine Sunulan Hacı Mehmet Turgut Camii İbadete Açıldı.
Malatya’dan Vicdanlara Seslenen Çağrı: Halil İbrahim'e Umut Olalım.
Esnaf Odası Kimin Yanında? Akçadağ’da Cevap Bekleyen Sorular...
CHP'de Sessizlik Perdesi: Dün Aynı Karede Olanlar Bugün Nerede...???
Şehir Kütüphanesi Bakan Yardımcısı Eminoğlu’ndan Övgü Aldı.
Cansu Durkun Abalı, PMU Indonesia 2026’da Konuşmacı Olarak Sahne Alacak
Sektörde Denge Arayışı Devam Ediyor.
Birlik, Beraberlik ve Paylaşma Ruhu Muharrem İftarında Yaşatıldı.
Doğanyol Koldere Ortaokulu’ndan Türkiye Çapında Büyük Başarı.
CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız Gündeme İlişkin Açıklamalarda Bulundu.
Yangın Tehlikesine Karşı Kapsamlı Mücadele: Yeşilyurt’ta Otlar Temizleniyor.
Esnaf ve Ticaret İçin Yeni Adım: Malatya Çarşısı’nda Kümelenme Dönemi.
Başkan Er’den Doğanşehir Çıkarması: Deprem Konutları İncelendi, Yeni Hizmetler Açıldı.
Eğitime Yatırım, Geleceğe Güven: 507 Öğrenci YKS’ye Hazırlandı.
Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Elazığ’da Toplandı.
Şentepe Mezarlık Kavşağı’nda Trafik Kazası: 2 Yaralı.
Yüzüncü Yıl Kent Parkı'nda Asayiş Uygulaması: 128 Şahıs Kontrol Edildi
AKÇADAĞ SULAMA BİRLİĞİ'NDE NEDEN SULAR DURULMUYOR..???
Geleceğimizi Yakmayalım: Anız Yakmak Toprağa ve Cana İhanettir!.
Malatya’da Kaymakam ve Vali Yardımcıları Kararnamesi Açıklandı.
Vali Yavuz, Doğanşehir’de Vatandaşlarla Buluştu.
ÇÖLLEŞME VE KURAKLIĞA KARŞI ORTAK SORUMLULUK ÇAĞRISI.
Doğaya Duyarlı Muhtar Berkay Pektaş’tan Takdir Toplayan Hareket.
Büyükşehir’den Geleceğe Nefes Olan Yeşil Dönüşüm Hamlesi.
DOĞANŞEHİR’DE FECİ TRAFİK KAZASI: 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ.
Türk Büro-Sen’den Adalet Bakanlığı Adaylarına Ücretsiz Klavye Kursu Desteği.
