BAŞKAN GÜRKAN, YENİ CAMİDE DEVAM EDEN RESTORASYON ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ
Gündem, 12 Ağustos 2021 17:36BAŞKAN GÜRKAN, YENİ CAMİDE DEVAM EDEN RESTORASYON ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 24 Ocak depreminin ardından hasar gören ve restorasyon çalışmalarının devam ettiği Yeni Cami’de AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte incelemelerde bulundu.
1893 yılında yaşanan depremden sonra tamamen yıkılan ve Sultan 2. Abdülhamid döneminde yenilenen Yeni Caminin, 24 Ocak 2020 yılında yaşanan depremin ardından aldığı hasar sonrasında restorasyon çalışmalarına devam ediliyor. Malatya’nın sembolü haline gelen ve uzun yıllardır merkezde ibadet etmek isteyen vatandaşlar tarafından tercih edilen Yeni Cami’nin 2020 yılının Ekim ayında başlayan ve şuanda devam eden restorasyon çalışmalarını Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci inceleyerek ilgililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Yeni Cami’de yapılan restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler veren Müellif firma yetkilisi Semih Akbal, “24 Ocak depreminden sonra yapılan ihale sonucunda 2020 Ekim ayında yer teslimini aldık. Hızlı bir şekilde imalatlarımıza devam ediyoruz. Restorasyon çalışmaları çok hızlı ilerlemeyen işler ancak buna rağmen çalışmalarımızı elimizden geldiğince yoğun bir şekilde sürdürerek camimizi ibadete açmaya çalışıyoruz. Camimizde güçlendirme adına dokunulmayacak herhangi bir alan kalmayacak şekilde imalatlarımız devam ediyor” dedi.
Vakıflar Bölge Müdürlüğü İnşaat Mühendisi Savaş Özdemir ise, “24 Ocak’ta meydana gelen deprem sonrasında hızlı bir şekilde projeleri tamamlanıp 2020’nin Eylül ayında ihale sürecini başlatmıştık. 12 Ekim’de yer teslimi yapıldıktan sonra 13 Ekim’de şantiye çalışmalarına başlanıldı. İş bitim tarihi 7 Aralık 2021 ancak biz biran önce merkezi camimizi ibadete açabilmek için hızlı bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. En kısa zamanda da açılışımızı yapacağız inşallah” açıklamalarında bulundu.
Yeni Cami’de yapılan restorasyon çalışmalarının hızlanması noktasında müellif firma yetkilileriyle görüştüklerini söyleyen Başkan Gürkan, “24 Ocak depreminde Malatya’da özellikle Pütürge, Kale, Doğanyol, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerimiz ağır şekilde etkilendi. Merkezde depremden olumsuz yönde etkilendi. Yeni Camimizde depremden etkilenen, vakıflar tarafından tescil edilmiş bir yapı hüviyetindeydi. Camimiz depremden etkilenince ister istemez ibadete kapanma durumu ve akabinde zarar, ziyan tespiti gerçekleştirildi. Daha sonraki süreçte rölöveleri, restorasyon projeleri gerçekleştirilerek ihale sürecine getirildi. İhale sürecinin ardından hemen restorasyon çalışmaları başlatıldı. Çalışmaların daha hızlanmasını temenni ediyoruz. İlgili arkadaşlar çalışmaların Aralık ayının sonlarına doğru bitirileceğini ifade ettiler. Tabi camimizin merkezi bir cami olması nedeniyle bir an evvel ibadete açılması noktasında ilgili müellif firmayla da görüştük. Kendileri de yoğun bir çalışma örneği göstereceklerini ifade ettiler. Çalışmaların zamanından erken bitirilmesi sağlanırsa hem vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında hem de merkezi bir camide restorasyonla birlikte güzelliğin vatandaşlarımıza gösterilmesi açısından önemli olacağına inanıyorum. Çalışmaları yakından takip eden Sayın Cumhurbaşkanımıza, restorasyon çalışmalarını yapan bakanlığımıza, vakıflar bölge müdürlüğümüze ve müellif firmamıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’de inceleme gezisinde yaptığı açıklamada, “24 Ocak depreminde zarar gören ve Malatya’nın merkez camilerinden birisi olan Yeni Camiinin restorasyon çalışmalarını yerinde inceledik. Çalışmalar devam ediyor. 24 Ocak depreminin üzerinden bir hayli zaman geçti ve bu sürecin hızlanması noktasında gerek milletvekili arkadaşlarımız gerekse Büyükşehir Belediye Başkanımız çalışmaların hızlandırılması noktasında takip ediyoruz. Bakıldığında camimizin aslı gibi onarılması ve Malatya’ya kazandırılması da önemli. İhale bitim tarihi 2021 Aralık ayı ama belirtilen tarihten önce çalışmaların bitirilip teslim etme noktasında müellif firma gayret gösteriyor. İnşallah önemli bir aksaklık çıkmaz ve bu süre içerisinde ibadete açılır. Hem Malatyalılar hem de cami etrafında bulunan esnaflar camimizin ibadete açılmasını istiyorlar. İnşallah başarılı bir şekilde çalışmalar tamamlanır ve camimiz ibadete açılır. Ben başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlığımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Gündem, 12 Ağustos 2021 17:36
Yorumlar (0)

Mahmut Aslantaş Vefat Etti

Kadir Özkan Keskin’e Erşah Demirci Operasyonunda Büyük Darbe

Antalya’da Çete Operasyonu: Erşah Demirci Yapılanmasına Büyük Darbe

Başkan Geçit, “57 Km. Yol Yatırımıyla Kırsalın Çehresi Değişiyor”

Battalgazi Belediyesi’nden Aile Bağını Güçlendirecek Puzzle Yarışması

HASANBEY-TEMELLİ KAVŞAĞI GEÇİCİ OLARAK TRAFİĞE KATAPILACAKTIR!

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ AĞUSTOS AYI TOPLANTILARI SONA ERDİ

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÜRETİCİLERE CAN SUYU

TRAC, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ni Anıyor: “Deprem Öldürmez, Hazırlıksızlık Öldürür”

MELEKBABA SAKİNLERİ, YEŞİLYURT AİLE ŞENLİKLERİNDE DOYASIYA EĞLENDİ

Battalgazi Belediyesi’nden Ailelerin Yükünü Alacak Kırtasiye Desteği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINA ÖZEL AYAK TENİSİ TURNUVASI

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Ordu Şehir Hastanesi’ni de Mimsan Isıtacak

Spor Yaparken Sağlığınızdan Olmayın!

Malatya İl Yaşlı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Dünyanın İlk Hastanesi Geleceğin Hekimlerini Ağırlıyor

Okullar Açılmadan Çocukların Göz Muayenelerini Yaptırın!

Ekonomist Hikmet Baydar: Halka Arz Süreçlerinde Nelere Dikkat Edilmeli?

THBB Başkanı Yavuz Işık, 17 Ağustos depreminin 26. yıl dönümünde açıklamalarda bulundu!

Başoğlu Kablo IDEF 2025’e Türkiye’nin Savunma Sanayisine Milli Çözümleriyle Güç Kattı!

Kalıcı Makyajda Türkiye’nin Yükselen Standardı: Doğal Görünüm, Güvenlik ve Şeffaflık

Turgut Özal Bulvarı Üzerinde Trafik Kazası

Malatya’da Eğitime 593 Bin Avro Katkı

MAHARETLİ ELLER, EN GÜZEL ANALI-KIZLI YEMEĞİNİ YAPMAK İÇİN YARIŞTI

Çavuşoğlu Mahallesin'de Zincirleme Kaza

Battalgazi’de Parklar Yenilendi, Yeşil Alanlar Genişletildi

AK Parti Milletvekili Babacan’dan İletişim Başkanlığına Ziyaret

AK PARTİ’MİZ 24 YAŞINDA: MİLLETİN İRADESİYLE YÜKSELEN, TÜRKİYE YÜZYILI’NA YÜRÜYEN KADRO

Battalgazi İlçsi Solmaz Caddesin'de Trafik Kazası

Turgut Özal Bulvarın'da Trafik Kazası

KADINLARIN EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİ ‘KURS MERKEZLERİ-YILSONU’ SERGİSİNDE BEĞENİYE SUNULDU

Battalgazi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Hayvanlarla Rehabilitasyon Başladı

İl Başkanı Bakan’dan AK Parti’nin kuruluş yıl dönümü mesajı

Çavuşoğlu Mahallesinde Kavga

Akçadağ İlçesin'de Ölümlü Trafik Kazası

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLAR İÇİN EĞLENCE DOLU YAZ ATÖLYELERİ

Orman Yangınlarında Bir Depo, Binlerce Hektarı Kurtarabilir

BAŞKAN GEÇİT, “BANAZI, KONAK VE HORATA’NIN GELİŞİMİ YEŞİLYURT İÇİN ÖNEMLİ”
