AKPINAR ÇARŞI MERKEZİ TESLİME HAZIR: BAŞKAN TAŞKIN SAHADA İNCELEDİ
Ekonomi, 25 Mart 2026 03:04
Battalgazi’de ticaret hayatına yeni bir soluk kazandırması beklenen Akpınar Çarşı Merkezi’nde çalışmalar sona yaklaştı. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, yapımı büyük ölçüde tamamlanan çarşı alanında incelemelerde bulunarak, teslim sürecinin kısa süre içerisinde başlayacağını açıkladı.
Başkan Taşkın, Emlak Konut yetkilileriyle birlikte gerçekleştirdiği saha ziyaretinde; çarşı alanındaki son durum, çevre düzenlemeleri, otopark alanları ve temizlik çalışmalarını yerinde değerlendirdi. İncelemeler sırasında, eksik kalan noktaların hızla tamamlanması için belediye ekipleri ile Emlak Konut arasında koordineli bir çalışma yürütüleceği vurgulandı.
“Süreci Sahada Takip Ediyoruz”
Çarşı alanının modern ve kullanışlı bir yapıya kavuştuğunu belirten Başkan Taşkın, projenin her aşamasını yakından takip ettiklerini ifade etti. Taşkın, “Akpınar’da ortaya çıkan bu yeni çarşı; otoparkı, yürüyüş alanları, yolları ve düzenli yapısıyla vatandaşlarımızın rahatlıkla vakit geçirebileceği bir yaşam alanı olacak. Belediye olarak sahadayız ve sürecin her aşamasını titizlikle takip ediyoruz” dedi.
Kısa süre içerisinde tamamlanması beklenen alanla ilgili temizlik ve son düzenlemelerin hızla yapılacağını belirten Taşkın, Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri ekiplerinin hafta sonu bölgede kapsamlı bir çalışma gerçekleştireceğini söyledi. Molozların kaldırılması ve alanın yıkanmasının ardından çarşı merkezinin teslim sürecine hazır hale getirileceği ifade edildi.
Esnaf Anahtarlarını Almaya Hazırlanıyor
Teslim sürecinin başlamasıyla birlikte hak sahiplerinin iş yerlerini devralacağını belirten Taşkın, esnafın kendi iş yerlerinde tadilat, tabela ve kiralama çalışmalarına başlayacağını dile getirdi. Çarşı merkezinin kısa sürede canlanarak hem ticari faaliyetlere hem de sosyal yaşama katkı sunması hedefleniyor.
“Teslim Sürecinde Sona Gelindi”
Emlak Konut Malatya Bölge Sorumlusu Yunus Emre Demirkıran ise projenin ikinci etap çalışmalarında artık son aşamaya gelindiğini belirtti. Daha önce tamamlanan alanlarda esnafların faaliyetlerine başladığını ve konutlarda önemli oranda yerleşim sağlandığını ifade eden Demirkıran, bayram sonrası itibarıyla yeni teslimatların başlayacağını açıkladı.
Demirkıran, “Önümüzdeki haftadan itibaren esnaflarımızı peyderpey davet ederek anahtar teslimlerini gerçekleştireceğiz. Bazı esnaflarımız doğrudan ticarete başlayacak, bazıları ise hazırlık sürecini yürütecek. Otopark alanları da büyük ölçüde tamamlandı. Çok kısa süre içerisinde vatandaşlarımız bu alanı aktif şekilde kullanabilecek” diye konuştu.
Yeni Yaşam ve Ticaret Alanı
Tamamlanma aşamasına gelen Akpınar Çarşı Merkezi’nin, Battalgazi’de hem ekonomik hareketliliği artırması hem de vatandaşlara modern bir sosyal alan sunması bekleniyor. Projenin hayata geçmesiyle birlikte bölgenin cazibe merkezlerinden biri haline gelmesi hedefleniyor.
Ekonomi, 25 Mart 2026 03:04
Yorumlar (0)
Prof. Dr. Ahmet Karacalar: "Su İçsem Yarıyor Diyorsanız Lipödem Olabilirsiniz"
Prof. Dr. Ahmet Karacalar: "Su İçsem Yarıyor Diyorsanız Lipödem Olabilirsiniz"
Dijital çağ el ve bilek sağlığını bozuyor
Amgen Türkiye’den Dünya Böbrek Günü’nde İlham Veren Yaklaşım: “Yaşam Bir Bütündür”
BAŞKAN ER, MOTAŞ PERSONELİYLE KAHVALTIDA BULUŞTU
MALATYA’DA KURUMLAR ARASI MASA TENİSİ LİGİ BAŞLIYOR
MALATYA’DA ANLAMLI BULUŞMALAR: MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK’TAN TOPLUMA DOKUNAN ZİYARETLER
BAŞKAN GEÇİT, HAYVAN BAKIMEVİ PROJESİNİ YERİNDE İNCELEDİ
MALATYA’DA AYNI GÜN İKİ AYRI TRAFİK KAZASI: YARALILAR VAR
Eleştiriye Atasözüyle Siper: Akçadağ’da Söz Çok, İz Yok.
Malatya Esnafının Acı Kaybı: Bir Önceki Dönem Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev Hayatını Kaybetti
ANAHTAR PARTİ MALATYA’DA KAPIYI BULAMADI: MERKEZDE SÖZ VAR, SAHADA YOK
Başkan Geçit: ‘Başarımızın Temeli Sizlerin Alın Teri.
YEŞİLYURT’TA KAVGAYA KOMŞULAR DA KARIŞTI: 5 KİŞİ GÖZALTINDA
Battalgazi Belediyesi’nden Cadde ve Sokaklarda Yoğun Temizlik Mesaisi.
Başkan Sami Er, Bayramda Personelini Yalnız Bırakmadı.
Borçlandırma İşlemlerinde Son 3 Günlük Kritik Süre!
Ahırda Tören, Yanında Ziyafet: ‘Bu Kadarına da Pes’ Dedirten Açılış!
Katar’da Askeri Helikopter Kazası: 7 Personel Şehit Oldu
MAGİNDER, MALATYA’DA GÖNÜLLERE DOKUNDU: YÜZLERCE AİLEYE DESTEK
Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak: “Güçlü Türkiye, Güçlü Liderlikle Mümkün”
Malatya’da Korkutan Kaza: Kayseri Yol Ayrımında Araç Yoldan Çıktı
Depremzede Ailelere Ramazan Desteği: Hagen Derneği Gönüllere Dokundu.
BAYRAM ÖNCESİ SAHTECİLİK UYARISI: KOM EKİPLERİ SAHADA.
Malatyalı İş İnsanı Gümüş: ‘Bayramlar Kardeşliğin Simgesidir.
Ortak Meselelerimiz Grubu’ndan Birlik ve Dayanışma Vurgulu Bayram Mesajı.
Battalgazi’de Şüpheli Ölüm: Ayşe Kaylı Hayatını Kaybetti.
BAŞKAN TAŞKIN: “BAYRAMLAR, BİRLİK VE DAYANIŞMANIN EN GÜZEL YAŞANDIĞI GÜNLERDİR”
Başkan Geçit: “Bayramlar Birlik ve Beraberliğimizi Güçlendirir”
Başkan Er, Muhtarlarla İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Başkan Er: “Bayramlar Birlik ve Dayanışmanın En Güzel Vesilesidir
Bayram Geldi Neyime: Malatya’da Şeker Tadında Değil, Fiyatlar Dudak Uçuklatıyor!.
Mustafa Kılınç: “Bayramlar Birlik ve Dayanışmanın En Güzel Örneğidir.
Erdal Üstünde’den Ramazan Bayramı Mesajı: “Birlik ve Dayanışma En Büyük Gücümüz.
Ramazan Bayramında Sağlıklı Beslenmenı̇n İpuçları...
Türk Dişhekimleri Birliği Haberi: Mutlu Bir Ağız, Mutlu Bir Hayat Demektir...
Battalgazi’de Hijyen ve Fiyat Denetimleri Aralıksız Sürüyor
Halk Sağlığı İçin Sıkı Denetim: Yeşilyurt’ta İşletmeler Mercek Altında
Başkan Geçit’ten Temizlik Ekiplerine Teşekkür Ziyareti
