Başkan Taşkın’dan Taştepe Rezerv Alanında Teknik İnceleme.
Gündem, 09 Mayıs 2026 18:18
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Taştepe Rezerv Alanı’nda yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek projede sona yaklaşıldığını belirtti.
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Taştepe Mahallesi’nde yapımı devam eden rezerv alan çalışmalarını ziyaret etti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı destekleriyle yürütülen projede incelemelerde bulunan Taşkın, konutların büyük ölçüde tamamlandığını ve çevre düzenleme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.
“Taştepe Yeni Malatya’nın Gözbebeği Olacak”
Şantiye alanında açıklamalarda bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, rezerv alan sürecinin zorlu ancak önemli bir süreç olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Bugün Yeni Malatya’mızın gözbebeği Taştepe’deyiz. Belli aralıklarla şantiye alanlarını ziyaret ediyoruz. İlk ziyaretlerimizde henüz inşaat başlamamıştı. Muhtarımızla haftada bir iki toplantı yapıyor, bu alanın nasıl tahliye edileceğini değerlendiriyorduk. Bu süreç yaklaşık 4-5 ay sürdü. Yıkılmamış evlerin tahliyesi kolay olmadı. Yüzlerce hanemizi buradan taşıdık. Vatandaşlarımız konteynerlere yerleştirildi. Şimdi ise gördüğünüz gibi sona geldik. Şantiyedeki görevli arkadaşlarımızın verdiği bilgiye göre çalışmalar yüzde 90 seviyelerine ulaştı. Şu anda çevre düzenlemesi ve peyzaj aşamasındayız. Yaklaşık 3 bin 900 konutun bulunduğu bu alanın kısa sürede yeniden inşa edilmesi büyük bir emeğin ürünüdür. Tahmini olarak Haziran sonu, Temmuz başı gibi vatandaşlarımız evlerine taşınmaya başlayacak. Haftaya geçici kabul ekibi geliyor. Artık final kısmına geldik. Hamdolsun Malatya’mızın yıldızı parlayan mahallesi Taştepe oldu. Eski Taştepe’den bugün Malatya’nın en güzel mahallelerinden birine kavuşmuş olduk. Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, tüm yetkililere, burada emek veren işçilerimize, mühendislerimize ve mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum. Zorlu bir süreçti ama bugünleri geride bıraktık. İnşallah kısa süre sonra vatandaşlarımız yeni yuvalarına kavuşacak.”
Muhtar İhsan Özdağ: “Taştepe Örnek Gösterilen Bir Mahalle Haline Geldi”
Taştepe Mahalle Muhtarı İhsan Özdağ ise mahallede yürütülen çalışmaların kısa sürede önemli bir noktaya ulaştığını belirtti.
Özdağ, “Burası merkez 29’a 3 olarak geçiyor. Şu anda çevre düzenleme çalışmaları başladı, altyapımız tamamlandı. Eskiden Taştepe denildiğinde insanlar farklı gözle bakıyordu. Bugün ise örnek gösterilen bir mahalle haline geldi. Burada toplam 3 bin 900 konut, 107 dükkân ve 4 fırın yapılıyor. Çok hızlı bir çalışma yürütüldü. Kaba inşaatların kısa sürede tamamlanması önemli bir başarı oldu. Başkanımız her zaman yanımızda oldu. Sürekli mahallemizi ziyaret etti, sorunlarımızla ilgilendi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Gündem, 09 Mayıs 2026 18:18
Yorumlar (0)
Sanayi Esnafını Heyecanlandıran Kura: 5 İşyerinin Hak Sahipleri Belirlendi.
Malatya’da Temmuz Ayında Güvenlik Alarmı: Veriler Açıklandı.
Sadıkoğlu: “Bodrum Katlarda Mücadele Eden Esnafımız Mağdur Edilmesin.
7 Kilometrelik Yeni Yol Yaka Mahallesi’nin Çehresini Değiştirecek.
Malatya Mutfağı İçin Büyük Hedef: “Hak Ettiği Yere Gelecek.
Malatya’da Uluslararası Bisiklet Heyecanı Ödül Töreniyle Sona Erdi.
Köprülü Mehmet Paşa’ya 10 Bin Metre Yeni İçme Suyu Hattı Döşeniyor.
Tecde Mahallesi’nde Kesici Aletli Yaralama: Şüpheli Yakalandı.
MAGİNDER Başkanı Karademir Tarih Verdi: “Önümüzdeki Hafta Açıklıyoruz!
Alpaslan’dan Malatya Şehir Kütüphanesi’ne Övgü Dolu Ziyaret.
Malatya’da Kültür Yolu Festivali Coşkusu Başladı.
Malatya’da Sokak Satıcılarına Narkotik Darbesi: 11 Şüpheli Tutuklandı.
Boyraz’dan Genç Girişimcilere Tam Destek: “İlk Günden Yol Arkadaşı Olacağız.
Malatya’da Bisiklet Heyecanı: Beydağı Yarışı Kortejle Başladı.
Hekimhan İçin Yeni Dönem: Geleceğe Güçlü Hazırlık.
Akçadağ’da Evde Bakım Hizmeti mi, “İstediğiniz Yere Şikâyet Edin” Hizmeti mi.?
TSO Başkanı Sadıkoğlu: “Kura Fazlası İşyerleri Mücadele Eden Esnafa Verilmeli.
UEFA Playmakers Kız Çocukları Malatya Programı'nda İlk Hafta Tamamlandı.
Battalgazi Meclisi Ağustos Oturumunda Önemli Kararlar Aldı.
Lezzetin Başkenti Malatya'da Gastronomi Şöleni İçin Geri Sayım.
Başkan Er: "Hekimhan İçin 1,5 Milyar Liralık Yatırımı Hayata Geçiriyoruz.
Büyükşehir Zabıtası Denetim Rekoru Kırdı: 16 Bin 500 Uygulama.
Başkan Er: "Malatya'yı Spor ve Kütüphaneler Şehri Yapacağız.
Pütürge'de Yoğun Mesai: Vali Seddar Yavuz Çalışmaları Yerinde Denetledi.
Trafik Bilinci Miniklere Aşılanıyor.
İkizce Mahallesi'nde Trafik Kazası: 1 Yaralı.
Battalgazi'de Şantiyede İş Kazası: Bir İşçi Yaralandı.
Malatya TSO'nun KDV İndirimi Çıkışı Ankara'da Yankı Buldu.
Pütürge Yediyol Mahallesi Alevlere Teslim! Ekipler Seferber Oldu.
Eser Üretmek Yerine Eser Sökmek Mi? Akçadağ'da Cevap Bekleyen Sorular.
Malatya'nın Spor Hafızası Aziz Yiğit: Bir Ömre Sığan Emek ve Başarı.
Malatya'da Spor Şöleni Başlıyor: Uluslararası Beydağı Dağ Bisikleti Yarışı Start Alıyor.
Battalgazi'de Yol Atağı: Ekipler Sahada, Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor.
Sahte Altın Şebekesine Darbe! Malatya'da 2 Tutuklama.
Yeni Eğitim Yılı Öncesi Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.
Malatya'nın Ekmeği Tehlikede, Sessizlik Kimsenin Vicdanını Rahatsız Etmiyor mu?
Çilesiz Mahallesi'nde Trafik Kazası: 1 Kişi Yaralandı.
Akçadağ'da İki Otomobil Çarpıştı: 8 Kişi Yaralandı.
Akçadağ'da Konteyner Yangını Paniği: İtfaiyenin Hızlı Müdahalesiyle Alevler Kontrol Altına Alındı.
