Battalgazi Belediyesi Üretim Gücünü Artırıyor: Yeni Tesis İlk Üretimine Başladı
Gündem, 26 Haziran 2026 23:19
Battalgazi Belediyesi tarafından Bulgurlu Mahallesi'nde kurulan Kilit Taşı ve Bordür Üretim Tesisi üretime başladı. Günlük 3 bin metrekare kilit taşı veya 11 bin metre bordür üretim kapasitesine sahip tesiste, belediyenin ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra özel sektör ve çevre illere yönelik üretim de gerçekleştiriliyor.
Battalgazi Belediyesi, altyapı ve üstyapı çalışmalarında kullanılacak yapı malzemelerini kendi imkânlarıyla üretmek amacıyla hayata geçirdiği Kilit Taşı ve Bordür Üretim Tesisi'ni faaliyete aldı. Bulgurlu Mahallesi'nde bulunan asfalt üretim tesisinin yer aldığı 41 dönümlük alan içerisinde tahsis edilen 14 dönümlük bölüm üzerine kurulan tesis üretime başladı. Yaklaşık 1.200 metrekare kapalı alana sahip tesiste iki adet kilit taşı üretim makinesi, bir beton santrali, beş gözlü bunker ve iki adet 100 tonluk çimento silosu bulunuyor. Üretim tesisi kapsamında inşa edilen 200 metrekarelik Battaş idari binası da tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. Geriye kalan alan ise stok sahası olarak kullanılacak şekilde planlandı. Günlük 8 saatlik çalışma esasına göre tesiste yaklaşık 3 bin metrekare kilit taşı veya 50 ve 70 santimetrelik 11 bin metre bordür üretilebiliyor. Bunun yanı sıra sekizli, onlu ve altılı kilit taşlarının yanı sıra şev taşı, begonit taşı ile 10x20 ve 30x30 prizma taşı gibi farklı beton yapı elemanlarının üretimi de gerçekleştiriliyor. Tesiste kullanılan mıcır ve kum, bant sistemiyle bunkerlere, ardından çimento ile harmanlanarak üretim hattına aktarılıyor ve kalıplar aracılığıyla istenilen ürünler hazırlanıyor.
Daşkıran: "Önceliğimiz Belediyemizin İhtiyacını Karşılamak"
Battalgazi İnşaat AŞ Genel Müdürü Sami Daşkıran, tesisin üretim kapasitesi ve hedeflerine ilişkin yaptığı açıklamada, fabrikanın 14 dönümlük alan üzerine kurulduğunu ve yaklaşık 1.200 metrekare kapalı alana sahip olduğunu söyledi.
Daşkıran, tesiste günlük yaklaşık 3 bin metrekare üretim gerçekleştirildiğini belirterek, "Fabrikamızda sekizli, onlu ve altılı kilit taşlarının yanı sıra şev taşı, begonit taşı ve prizma taşları üretiyoruz. Öncelikli hedefimiz Battalgazi Belediyemizin ihtiyaçlarını karşılamak. Şu anda belediyemizin yürüttüğü projelerde kullanılan ürünleri burada üretiyoruz. Belediye ihtiyaçlarının yanı sıra özel sektöre de satış yapıyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 50 bin metrekare ürün satışı gerçekleştirdik. Siparişlerimiz devam ediyor. TOKİ ve müteahhit firmalarla görüşmelerimiz sürüyor. Her gün yeni talepler alıyoruz ve piyasaya satışımız devam ediyor. Tesisimiz beton üretim kapasitesine de sahiptir. Bu santral sayesinde hem beton hem de kilit parke üretimi yapabiliyoruz. Yaklaşık 100 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen bu tesisin Battalgazi'mize hayırlı olmasını diliyorum. Bu yatırımın hayata geçirilmesinde öncülük eden Battalgazi Belediye Başkanımız Bayram Taşkın'a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Gündem, 26 Haziran 2026 23:19
Yorumlar (0)
Sanayi Esnafını Heyecanlandıran Kura: 5 İşyerinin Hak Sahipleri Belirlendi.
Malatya’da Temmuz Ayında Güvenlik Alarmı: Veriler Açıklandı.
Sadıkoğlu: “Bodrum Katlarda Mücadele Eden Esnafımız Mağdur Edilmesin.
7 Kilometrelik Yeni Yol Yaka Mahallesi’nin Çehresini Değiştirecek.
Malatya Mutfağı İçin Büyük Hedef: “Hak Ettiği Yere Gelecek.
Malatya’da Uluslararası Bisiklet Heyecanı Ödül Töreniyle Sona Erdi.
Köprülü Mehmet Paşa’ya 10 Bin Metre Yeni İçme Suyu Hattı Döşeniyor.
Tecde Mahallesi’nde Kesici Aletli Yaralama: Şüpheli Yakalandı.
MAGİNDER Başkanı Karademir Tarih Verdi: “Önümüzdeki Hafta Açıklıyoruz!
Alpaslan’dan Malatya Şehir Kütüphanesi’ne Övgü Dolu Ziyaret.
Malatya’da Kültür Yolu Festivali Coşkusu Başladı.
Malatya’da Sokak Satıcılarına Narkotik Darbesi: 11 Şüpheli Tutuklandı.
Boyraz’dan Genç Girişimcilere Tam Destek: “İlk Günden Yol Arkadaşı Olacağız.
Malatya’da Bisiklet Heyecanı: Beydağı Yarışı Kortejle Başladı.
Hekimhan İçin Yeni Dönem: Geleceğe Güçlü Hazırlık.
Akçadağ’da Evde Bakım Hizmeti mi, “İstediğiniz Yere Şikâyet Edin” Hizmeti mi.?
TSO Başkanı Sadıkoğlu: “Kura Fazlası İşyerleri Mücadele Eden Esnafa Verilmeli.
UEFA Playmakers Kız Çocukları Malatya Programı'nda İlk Hafta Tamamlandı.
Battalgazi Meclisi Ağustos Oturumunda Önemli Kararlar Aldı.
Lezzetin Başkenti Malatya'da Gastronomi Şöleni İçin Geri Sayım.
Başkan Er: "Hekimhan İçin 1,5 Milyar Liralık Yatırımı Hayata Geçiriyoruz.
Büyükşehir Zabıtası Denetim Rekoru Kırdı: 16 Bin 500 Uygulama.
Başkan Er: "Malatya'yı Spor ve Kütüphaneler Şehri Yapacağız.
Pütürge'de Yoğun Mesai: Vali Seddar Yavuz Çalışmaları Yerinde Denetledi.
Trafik Bilinci Miniklere Aşılanıyor.
İkizce Mahallesi'nde Trafik Kazası: 1 Yaralı.
Battalgazi'de Şantiyede İş Kazası: Bir İşçi Yaralandı.
Malatya TSO'nun KDV İndirimi Çıkışı Ankara'da Yankı Buldu.
Pütürge Yediyol Mahallesi Alevlere Teslim! Ekipler Seferber Oldu.
Eser Üretmek Yerine Eser Sökmek Mi? Akçadağ'da Cevap Bekleyen Sorular.
Malatya'nın Spor Hafızası Aziz Yiğit: Bir Ömre Sığan Emek ve Başarı.
Malatya'da Spor Şöleni Başlıyor: Uluslararası Beydağı Dağ Bisikleti Yarışı Start Alıyor.
Battalgazi'de Yol Atağı: Ekipler Sahada, Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor.
Sahte Altın Şebekesine Darbe! Malatya'da 2 Tutuklama.
Yeni Eğitim Yılı Öncesi Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.
Malatya'nın Ekmeği Tehlikede, Sessizlik Kimsenin Vicdanını Rahatsız Etmiyor mu?
Çilesiz Mahallesi'nde Trafik Kazası: 1 Kişi Yaralandı.
Akçadağ'da İki Otomobil Çarpıştı: 8 Kişi Yaralandı.
Akçadağ'da Konteyner Yangını Paniği: İtfaiyenin Hızlı Müdahalesiyle Alevler Kontrol Altına Alındı.
