DİYARBAKIR OSB MALATYA DAN GELEN DEPREMZEDE YATIRIMCILARA KUCAK AÇTI!!!! MALATYA KARDEŞ İL DEDİ.
Ekonomi, 19 Eylul 2023 05:14
DiYARBAKIR ORGANIZE SANAYİ
MALATYALI YATIRIMCIYA KUCAK AÇTI!!!!
6 Şubatta Merkez Üssü Kahramanmaraş olan birçok ilimizin meydana gelen 7.7 şiddetindeki depremin etkileri ticari ve sosyal hayatta derin izler bıraktı.
Ne varki acısıyla bir olan bir milletin yine zor gününde ,komşu kardeş şehirler el uzattı.
Depremin ilk saatlerinde birçok gıda ve giyecek yardımını memleketimize ivediyetle yetiştiren Diyarbakır Organize Sanayi Yönetimi depremzede hemşehrilerimize adeta baba ocağı samimiyetiyle kucak açtı.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, Depremde işyerleri hasar gören sanayicilere tahsis edilmek üzere yapılması planlanan 14 Adet İşlik Projesi hayata geçireceğini söyledi.
Fidan açıklamasında; “Biliyorsunuz bölgemizde bir deprem yaşadık. İnşallah Allah bir daha böyle bir felaket göstermez.
Bizim şu anda yaptığımız 14 adet bin metrekare alanda yapmış olduğumuz yerlerde yaklaşık bin ile 1500 kişi arasında istihdam sağlayacağız.
Hızlı bir şekilde yapmamızdaki sebeplerden bir tanesi Sanayi Bakanlığı ve Kalkınma ajansı ile ortak olarak yapıyoruz.
Daha önce merdiven altı dediğimiz alanlarda çalışan üreticiyi çıkarıp daha büyük, daha geniş, daha güzel yerlerde üretim yapmalarını sağlamak istiyoruz.
Bununla ilgili daha işe başlamadan talepler başladı.
En önemlisi geçen gün Malatya’dan bir depremzede kardeşimiz geldi. Şu an ortada olmayan bir yerden kiralık bir yer almak istiyor.
Projemizin bit kaç ay içerisinde tamamlanmasını öngörüyoruz, lakin bu süreçte kalkınmaya ve üretmeye motive olmuş bu depremzede kardeşimizin süreci bekleyerek motivasyonunu düşmemesi adına yine yönetimimize ait olan dukkanlarimizdan imkan yaratarak kendilerine tahsis ettik .
Biliyoruzki her sevinç paylaşildikca her yük beraber sirtlaninca mana kazanir.
11 ilimizle beraber tüm ülkemizin tek yürek oldugu bu felakette gerek şahsim gerek temsil etmiş oldugum makam adina bugun Malatyali kardeşlerimize elimizden geleni yapip , alanlarini oluşturduk.
Felaketten etkilenen ülke ekonomimize üreterek katkida bulunmak isteyen her depremzede yatirimcinin bereketi ile bilinen Diyarbakır topraklarındaki bir kardeşide benim ve yönetimine nail olduğum Organize Sanayi Bölge yönetimidir.
Bu topraklar icin ayakta kalma üretebilme fikir ve becerisine gücüne sahip olan her kardeşimize klavuz olmaktan kıvanç duyariz.
Biz deprem yaralarını sardık. Daha da sarmaya devam ediyoruz. 17 bin çalışan sayımız vardı. Bu sayı şu anda 19 binlere doğru gidiyor.
Kademeli olarak artış yapıyoruz.
İşsiz kalan tüm depremzede kardeşlerimiz için Osb içerisindeki tüm işverenlerimize çağrıda bulunduk,
Bu doğrultuda depremzede olan birçok kişinin istihdam edilmesinde yüce gönüllülük ile samimiyetle elini taşın altına koyup istihdam yaratan tüm işletmelerimize tekrar teşekkürlerimi iletiyorum.
Diyerek sözlerini sonlandiran Diyarbakır Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Fidan a bizde Malatya li hemşehrilerimiz adına bu duyarlı çağrısı ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.
Ekonomi, 19 Eylul 2023 05:14
Yorumlar (0)

Yeşilyurt İlçesi Kiltepe Mahallesi'nde İş Kazası

Yazar Hayati İnanç Battalgazili Gençlerle Buluşuyor

BAŞKAN GEÇİT, “EMNİYET MENSUPLARIMIZA MİNNETTARIZ”

Başkan Şengönül, Ezgi Kardeşimizin İsteğini Geri Çevirmedi

Darende Aşağı Ulupınar'da Trafik Kazası

BAŞKAN ER BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDE GENEL DURUM HAKKINDA BİLGİLENDİRMELERDE BULUNDU

Fendoğlu Malatya’da Kayısı Üreticisine Acil Destek Şart”

Sıtmapınarı Alt Geçidinde Kaza

İlimizde Kariyer Fuarı Hazırlıkları İstişare Toplantısıyla Değerlendirildi

YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ’NDE ENCÜMEN VE İHTİSAS KOMİSYON ÜYELERİ BELLİ OLDU

BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Yeşilyurt İlçemiz Çavuşoğlu Mahallesinde Hırsızlık Olayı

Battalgazi İlçemiz Cevherizade Mahallesinde Hırsızlık Olayı

Akçadağ İlçemiz Doğu Mahallesinde Trafik Kazası

Battalgazi İlçesin'de İntar Vakası

YEŞİLYURT KENT KONSEYİ’NDEN ANNELERE ÖZEL ATÖLYE: “PUSULAMIZ AİLE” SEMİNERLERİ BAŞLIYOR!

BATTALGAZİ’DE BAYRAM TATİLİ HİZMETLE GEÇTİ

Yılın ilk çeyreğinde Malatya’dan 97 milyon dolar ihracat

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN GENÇLİK MERKEZİ VE SPOR SAHALARI

Malatya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Tekerlekli Basketbol Takımı 1. Lige Yükseldi

MAGİNDER, AVUKATLAR GÜNÜ'NDE HUKUK MÜCADELESİNİN KAHRAMANLARINI UNUTMADI KARDEMİR: "6 ŞUBAT KAHRAMANI

Malatya Büyükşehir Belediyespor Ampute Futbol Takımı

Keskin’den Milletvekillerine Çağrı, “KAYISI ÜRETİCİSİNE SAHİP ÇIKIN”

Başkan Karademir: "Zarar büyük"

GEÇMİŞ OLSUN MALATYA

Battalgazi İlçemiz Cevherizade Mahallesi'nde İntar

Battalgazi İlçesi Çamurlu Mahallesi'nde İş Kazası

İstiklal Mahallesinde Şüpheli Ölüm’

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

MAGİNDER’den Samanköy Konteyner Kentte Bayram Sevinci

İş İnsanı Cihangir Solak'da Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı.

Anahtar Partisi Malatya İl Başkanı Erdoğan Zelyurt Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı

İş İnsanı Mahmut Boyraz Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Burhan Kılıç’tan Ramazan Bayramı Mesajı

İş İnsanı Erdal Üstün'de Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı

İş İnsanı Mustafa Kılınç Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı

İş İnsanı Mustafa Kırteke Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı.

Celal Artan 'da Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı

Gibilik...
