KAYISI: FIRSATLAR VE RİSKLER’PANELİ DÜZENLENDİ
Gündem, 16 Temmuz 2024 11:41
Bu yıl 26’ıncısı gerçekleştirilen Malatya Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali kapsamında farklı birçok etkinlik düzenleniyor. Festival kapsamında Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda ‘Kayısı: Fırsatlar ve Riskler’ konulu bir panel gerçekleştirildi.
Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Kayısı festivalimizi tekrar başlatmış olmanın heyecanını bugün hep birlikte yaşıyoruz. Bir taraftan şehrimizi ayağa kaldırmak için var gücümüzle çalışırken bir taraftan da şehrimizin ve insanımızın normalleşmesi için adımlar atmaya devam ediyoruz. Bir taraftan yaraları sararken, bir taftanda normalleşmemiz gerekiyor. Herkes bir deprem travması yaşıyor, bu travmadan da kurtulmamız lazım. Bu nedenle kayısı festivalimizi normalleşme adımlarımızın da biri olarak önemli buluyoruz. 26’cı Kayısı Festivali’mizin kapsamında Malatya’nın En İyi Yaş Kayısı’sını seçmek için bugün buradayız. Aynı zamanda alanında özel tecrübelere sahip panelistlerimizle bilgi alışverişi yapıyor olacağız” dedi.
İhracat Gelirimizi Artırmak İçin Gereken Tüm Adımları Atacağız
Malatya kayısısının dünya üzerinde önemli bir yeri olduğunu da vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Kayısı deyince Malatya, Malatya deyince kayısı akla gelir. Malatya Kayısının Başkentidir. Dünya’daki kuru kayısı ihtiyacının %80’ini Malatya’mız karşılıyor. Bu bizim için çok çok önemli bir durum. Malatya 2023 verilerine göre 70 bin tonun üzerinde kayısı ihracatı yaparak 408 milyon doların üzerinde bir ihracat gerçekleştirmiştir.
Yeni bir Kayısı Merkezi’miz var. İnşallah Ticaret Borsamız ile birlikte orayı çok daha aktif bir şekilde hale getireceğiz. Bizim seçim vaatlerimiz arasında da vardı; biz ihracat gelirimizi artırmak için atılması gereken tüm adımları atacağız. Lisanlı Soğuk Hava Depomuz içerisinde yer alan işleme tesisini kısa sürede açarak üreticimizin hizmetine sunmuş olacağımızı buradan sizlerle paylaşmak isterim. Lisanslı depomuzda şu ana kadar 200 ton kayısı depolandı. Lisanlı Soğuk Hava depomuzun 5 bin tonluk kapasitesi var. İnşallah tesisimizin eylül ayı itibari ile tam kapasiteye ulaşmasını bekliyoruz. Bunun yanı sıra yine üreticilerimize Organik Kayısı Deposu kurmak için çalışıyoruz. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman çiftçilerimizin, üreticilerimizin yanında olacağız. Tüm Malatyalıları ve Malatya’yı sevenleri 19-20-21 Temmuz tarihlerinde festivalimize bekliyorum” şeklinde konuşmasını tamamladı.
Başkan Er’in konuşmasının ardından panele geçildi. Turgut Özal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Yıldırım Moderatörlüğün de gerçekleştirilecek olan Panele konuşmacı olarak, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ‘Kuru Kayısıda Lisanslı Depoculuk ve Kayısıda Orta Asya Tehlikesi’, Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürü Abdullah Erdoğan ‘İklim Değişikliğinin Kayısı Üzerine Etkileri’, Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek ‘Kayısıda Kontrolsüz İlaç Kullanımı’, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ramazan Çınar ‘Coğrafi İşaretin Kayısıdaki Önemi’ hakkında katılımcılara bilgiler aktardılar.
Gündem, 16 Temmuz 2024 11:41
Yorumlar (0)
Sadıkoğlu ve Hilal Acı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Güçlü Mesaj.
Fazilet Erdemir’den Kadın Vurgusu: “Malatya Kadını Güçlendikçe Türkiye Güçlenir”
Fedakârlık Hiçe Sayıldı: Akçadağ Odası’nda Skandal Yönetim
TSO’da Tek Kişilik Yönetim: Sadıkoğlu Çalışıyor, Diğerleri Nerede?
İş İnsanı Mustafa Kılınç’tan 8 Mart Mesajı: Deprem Bölgesindeki Kadınların Mücadelesi Takdire Şayan
Kernek Mahallesi’nde Şüpheli Ölüm: Yaşlı Adam Evinde Hayatını Kaybetmiş Halde Bulundu
HİMYAÇ Başkanı Budan’dan 8 Mart Çağrısı: “Kadınlar Güvende Yaşamak İstiyor
Başkan Hasan Ulutaş Sahurda Gençlerle Buluştu: Akçadağ’ın Geleceği Konuşuldu
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 5 Şüpheli Gözaltında
Afetlere Hazırlık Güçleniyor: YAKUT Ekibine AFAD Eğitimi
Kadınlar Günü’nde Duygulandıran Ziyaret: Şehit Yarbay Songül Yakut’un Annesi Yalnız Bırakılmadı
Büyükşehir’in Düzenlediği Voleybol Ligi’nde Kupayı Millî Eğitim Müdürlüğü Kaldırdı
Malatyalılar İlahi Sanatçısı Fadıl Aydın ile Manevi Bir Gece Yaşadı
Başkan Er’den Kadınların Gücüne Vurgu
Kadınlar Günü mü, Vicdan Günü mü?
Kadınlar Günü’nde Mesaj: “Kadınların Gücü Toplumun Gücüdür
Gökhan Gök’ten Yeni Seçilen Oda Başkanlarına Tebrik Ziyareti
Vali Seddar Yavuz: “Kadınlarımız Toplumun En Güçlü Teminatıdır”
Malatya’da Narkotik ve Asayiş Operasyonu: Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi
Vali Yavuz: “Kadınlarımız Toplumun En Değerli Gücüdür
Malatya’da Ayrıştırma Tesisi İçin Önemli Adım: Başkan Er Fransız Heyetle Sahada
Başkan Er’den Malatya’nın Geleceğine Yönelik Büyük Yatırım Girişimi
Yavuz Selim Mahallesi’nde Sorunlar Masada: Başkan Geçit’ten Kalıcı Çözüm Sözü
Yeşilyurt’ta Bıçaklı Kavga: 6 Kişi Gözaltında
Ramazan Yardımlarında Fotoğraf Tartışması: Ağbaba Sahada, Diğer Vekiller Nerede?
Kuluncak’ta Ramazan Kültürü Okullarda Anlatılıyor
Bakanlık harekete geçti: ‘İyileştiren Hastane’ tedavi süresini kısaltıyor
Ramazan’ın Bereketi Battalgazi’de Yetim Çocuklarla Paylaşıldı
Kayısı Üreticilerine Uyarı: İlkbahar İlaçlama Dönemi Başladı
Topsöğüt’te Taziye Evi İçin İlk Adım Atıldı
Toplum Destekli Polislikten Öğrencilere ve Vatandaşlara Bilgilendirme Çalışması
Battalgazi’de Tek Taraflı Trafik Kazası: Bir Kişi Yaralandı
Malatya’da İftar Sofraları Gösteri Alanına mı Döndü?
Yeniden Refah Partisi Malatya’da Ramazan Sofrasında Kritik Mesajlar Verdi
Malatya’da “Üst Düzey” Tartışması: Alkışı Kendi Çalanlar Sahneye Çıkmış!
Spor Köyü Atletizm Pisti İnşaatına Başlandı “MALATYA’NIN KALBİ BURADA ATACAK”
Uyuşturucuya Karşı Sıfır Tolerans: Gençlerimiz Güvende
Battalgazi’de Derme Deresi Parkı Temizlenip Yıkandı
Zorlaşan Hayatlar: Etiket Büyüyor, Sofra Küçülüyor
