Vali Seddar Yavuz’dan Deprem Haftası Mesajı
Gündem, 28 Şubat 2025 12:44
Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Deprem Haftası, toplumsal farkındalığı artırmak, afetlere karşı hazırlıklı olmak ve geleceğimizi daha güvenli kılmak adına önemli bir dönüm noktasıdır. Ülkemiz, yer yüzündeki en aktif deprem kuşaklarından birinin üzerinde yer alıyor ve bu gerçek, her birimizi depreme karşı bilinçli ve hazırlıklı olmaya mecbur kılıyor.
Son olarak, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler, 11 ilimizi, milyonlarca vatandaşımızı derinden etkileyerek hepimizi büyük bir acıya sürüklemiştir. Ancak bu büyük felaket, aynı zamanda milletimizin dayanışma gücünü, devletimizin afetlere karşı olan hızlı ve etkili müdahale kapasitesini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, tüm kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve aziz milletimiz, seferberlik ruhuyla bir araya gelerek, yaraların sarılması için fedakârca çalışmıştır.
Malatya’da 44 rezerv alan, 68 proje alanı ve kırsal kesimde ise şu anda 940 farklı lokasyonda devam eden inşaat faaliyetleriyle, 79.420 bağımsız bölüm ve 12.539 ticarethane hızla yükselirken, her geçen gün daha güvenli ve sağlam bir gelecek inşa ediyoruz. Ancak asıl önemli olan, depremin sadece geçmişte yaşanan bir felaket olarak kalmaması; bu felaketten ders çıkararak, geleceği güvence altına almak için elimizden geleni yapmaktır.
"Deprem öldürmez, bina öldürür." anlayışıyla, sağlam ve güvenli yapılar inşa etmek, afet bilincini toplumda en üst seviyeye çıkarmak, kentsel dönüşüm ve yapı denetimini güçlendirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Deprem Haftası, sadece geçmişte yaşanan acıları anmakla kalmayıp, tüm toplumu bilinçlendirerek, afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemini hatırlatmak adına büyük bir fırsattır.
Bu vesileyle, deprem felaketiyle karşılaştığımızda gösterdiğimiz dayanışma ve güç birliğinin, gelecekte de bizleri daha güçlü kılacağına olan inancımızı yineleyerek, hep birlikte daha güvenli bir yaşam için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz.
Allah milletimizi her türlü felaketten korusun. Hep birlikte, daha güvenli bir Türkiye için omuz omuza yürümeyi temenni ediyorum.
Gündem, 28 Şubat 2025 12:44
Yorumlar (0)
Akçadağ’da Siyasetin Nabzı: Gönültaş’ın Belediye ile Yakınlığı Ne Anlama Geliyor?
Malatya’da Huzur 44 Uygulaması: 13 İlçede Eş Zamanlı Denetim
Engel Tanımayan Zafer: Ampute Takımı Çeyrek Finalde
TEKNOKENT KONTEYNER KENTTE YANGIN PANİĞİ
Hobi Olarak Başlayan Serüven 48 Yıllık Çınara Dönüştü.
Yeşilyurtspor Alt Yapısı Meyve Vermeye Başladı: U14’ten Elazığ’da Kritik Zafer
BAL Ligi’nde Hedef Büyüyor, Yolculuk Sürüyor
Başhekim Gönültaş ile Malatya’da Sağlıkta Güven ve Kalite Yükseliyor
Şehit Behçet Oktay Dualarla Yâd Edildi
Başkan Sadıkoğlu, Ekonomik Beklentileri Cumhurbaşkanı Yardımcısı’na Aktardı
Battalgazi’de 28 Şubat’a Tanıklık Eden Kareler Vatandaşlarla Buluştu
PROF. DR. AHMET KARACALAR UYARDI: GÖZDEN KAÇAN TEHLİKELİ YAĞ! - ENSE HÖRGÜCÜ
İftar Sofrasında Birlik ve Dayanışma Mesajı Başkan Geçit’ten
İl Başkanı Bakan: “28 Şubat’ı Unutmadık, Unutturmayacağız
Malatya Kayısının Geleceği Masada: Stratejik Rapor Risk ve Fırsatları
Sarıcıoğlu Mahallesi’nde TOKİ Şantiyesinde Yangın: İşçi Konteynerleri Alevlere Teslim Oldu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’tan Başkan Er’e Destek Mesajı
Başkan Kılıç’tan 28 Şubat Mesajı: “Millet İradesine Vurulmuş Bir Darbedir
Malatyalı Kadınlar Ankara’da Tek Yürek Oldu
Gençlik ve Spor Bakanlığı Desteğiyle İlçelere Spor Hamlesi: Pütürge’ye Ekipman Teslimi
Hazır Beton Endeksi Ocak Ayı Raporu Açıklandı!
Başkan Geçit: “Vatandaşımız İçin Sahadayız
Hareketsiz Yaşam Alarm Veriyor: Uzmanlardan Ofis ve Ev Çalışanlarına Kritik Uyarılar
BAŞKAN TAŞKIN’DAN KAR MESAİSİNE GECE DENETİMİ
MALATYA’DA OKUL SPORLARI SATRANÇ İL BİRİNCİLERİ BELLİ OLDU
YEŞİLYURT’TA PARK HALİNDEKİ 3 ARACA ÇARPAN ŞÜPHELİ YAKALANDI
Kahramanmaraş’ta 4.9 Büyüklüğünde Deprem: Nurhak Sallandı
Gururlu Anlar: Başkan Taşkın Şampiyon Folklor Ekibiyle Buluştu
Yoğun Kar Yağışıyla Mücadelede Büyükşehir 7/24 Görev Başında
EGELİ DİŞ HEKİMLERİ DENİZLİ'DE BULUŞACAK
Geçit: “Vatandaşlarımızın Sofrasına Güvenli Ürünler Ulaşmalı
Keskin: “Zor Şartlarda Mücadele Eden Esnafımıza Destek Şart”
Kar Sonrası Battalgazi’de Hummalı Çalışma
Zelyurt: “Hocalı Katliamı Unutulmayacak Bir İnsanlık Dramıdır”
Karademir’den Esnaf İçin Acil Çağrı: KOSGEB Borçlarına 2 Yıl Erteleme Şart
Malatya TSO’dan Vahap Munyar’a Vefa ve Onur Plaketi
KAR ENGELİNE GEÇİT YOK! BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ GECE GÜNDÜZ SAHADA
Attarlar Odası’nda Birlik Rüzgârı: Başkan Basri Orhan’a Yoğun Destek
Okul Servisleri ve Çevreleri Kontrol Altında: Geleceğe Güvenle Bakıyoruz
