Tiyatrocular Medya Bağımlılığına Dikkat Çektiler
Kültür Sanat, 21 Ekim 2020 04:53Malatya Kent Konseyi Sanatsal Faaliyetler Çalışma Grubu ve TheaTron Sahne Tiyatro Topluluğu iş birliğinde düzenlenen tiyatro gösterimleri tiyatro severlerle ile buluşmaya devam ediyor.
Malatya Kent Konseyi Sanatsal Faaliyetler Çalışma Grubu ve TheaTron Sahne Tiyatro Topluluğu iş birliğinde düzenlenen tiyatro gösterimleri tiyatro severlerle ile buluşmaya devam ediyor.
Pandemi döneminde Malatya da ilk defa sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınlanan “Orta Oyun Muhaveresi” oyunundan sonra günümüzün hastalığı olarak kabul edilen medya bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla “Tekno Acil” isimli tek perdelik bir tiyatro gösterisi düzenledi. Sümer Park Açık Hava Tiyatro Sahnesinde düzenlenen tiyatro gösterimine Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu Temsilcisi Naile Altuntaş, TheaTron Sahne Tiyatro Topluluğu Koordinatörü Ömer Faruk Acun ve tiyatro severler katıldı.
Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, Pandemi döneminde yapılan çalışmalarda sosyal mesafe, maske ve hijyen konularına çok dikkat ederek çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, “Hayat pandemiye rağmen devam ediyor ve hayatımızın en önemli parçalarından bir tanesi de sanat. Pandemi döneminde alacağımız tedbirler ile beraber sanatsal faaliyetlerimize devam edeceğiz” dedi. Artan, “Hayatımıza sonradan giren şeylerin hayatımızı esir almasına izin vermeyelim. Bunlardan bir tanesi de teknoloji bağımlılığıdır. Teknolojiden faydalanacağız ve gerekliliğini yerine getireceğiz ve bağımlı olmayacağız. Bugün ki tiyatro gösterimizin de konusu teknoloji bağımlılığı olacak. Bizlere bu çalışmayı hazırlayıp sunan TheaTron Sahne Tiyatro Topluluğu ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
TheaTron Sahne Tiyatro Topluluğu Koordinatörü Ömer Faruk Acun, Malatya Kent Konseyi Sanatsal Faaliyetler Çalışma Grubu ve TheaTron Sahne olarak pandemi döneminde sosyal medya üzerinden tiyatro gösterisi sunduklarını söyleyerek, yine pandemi döneminde tiyatro severlerin seyircili olarak katıldığı ilk tiyatro oyununu sahneleyeceklerini belirtti. Acun, “Pandemi sosyal medya açısından hayatımıza pek çok şey kattı. Fakat sosyal medya hakkında doğru bildiğimiz yanlışlarımız olmakla beraber sosyal medya bağımlılığı ortaya çıkmakta. Bugün oynayacağımız oyunda sosyal medyaya bağımlılığı işledik. Çalışmalarımızda bizlere destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a ve Kent Konseyi Genel Sekreterliğine teşekkür ediyorum”
dedi. Tiyatro gösterimi esnasında oyuncular, gençlerin sosyal medya bağımlılıklarından ortaya çıkan sosyalleşememe sorunlarına, ebeveynlerin de iletişim kuramama problemlerine dikkat çektiler. Tiyatro gösterimi sonunda katılımcılar, sahnelenen oyunun konusunun çok önemli ve yararlı olduğunu ifade ederek, gösterimden dolayı Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliğine ve TheaTron Sahne Tiyatro Topluluğu’na teşekkür ettiler.
Kültür Sanat, 21 Ekim 2020 04:53
Yorumlar (0)
Hayırlı Günler Komşum” Ziyaretlerinde Dikkat Çeken Eksiklik
NARKOTİKTEN ‘TORBACI’ OPERASYONU: 2 İKAMET, 2 ARAÇ VE 6 ŞAHSA ŞAFAK BASKINI
Anahtar Parti Malatya İl Başkanlığı Stk ve Medya Temsilcilerini Ağırladı
Kadın Kolları’nda Çalışma Disiplini ve “Bankamatik Personeli” Tartışmaları Gündemde
Boğaziçi Üniversitesi Küresel Bir Projeye İmza Atıyor
Aranan Şahıslara Şafak Operasyonu: Çok Sayıda Gözaltı
Radyasyon Onkolojisinde Farkındalık Seferberliği: Üç Büyük İlde Etkinlikler Düzenlendi
Yeşilyurt’ta Söz Verilen Yatırımlar Teker Teker Hayata Geçiyor
Büyükşehir Belediyesinden Malatya’ya 2,5 milyarlık spor tesisi
Şehir İçinde Seyreden Beton Mikserleri Vatandaşın Kâbusu Oldu
Büyükşehir Meclisi Kasım Ayı 5. Birleşiminde Gündem Maddeleri Görüşüldü
MOTAŞ’a Yeni Şoför Alımı: Başvurular İstihdam Merkezi Üzerinden Başladı
Palladium Ataşehir'den Şehir Stresine Çözüm: AVM'de Wellness Dönemi
Musluktan Akan Su, Göründüğü Kadar Temiz Olmayabilir!
Estetikte Yeni Trend; Yapay Yüzler Dönemi Bitiyor
Erkunt Traktör’den Çiftçiye Destek: EURO5 eCapra Motora 5 Yıl Garanti
Başkan Geçit’in Vaadi Gerçekleşti: Meslek Edindirme Akademisi Tamamlandı
Vatandaşın Yanında: Battalgazi Belediyesi 30 Milyon TL’lik Yardımda Bulundu.
AĞBABA ADALET BAKANLIĞI BÜTÇESİNDE KONUŞTU
BAŞKAN ER: “HAFRİYAT ALANI MALATYA’NIN YENİ CAZİBE MERKEZİNE DÖNÜŞECEK”
Ölmeztoprak’tan Saha, Şifa ve Vefa Mesaisi: Muhtarlarla İstişare, Hastanede Umut, Öğretmenler Günü’nde Anlamlı Buluşma”
Akşam Saatlerinde Trafik Kazası: Yaralanmalı ve Maddi Hasarlı Çarpışma
AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Babacan’dan “Terörsüz Türkiye” Vizyonu: Önemli Açıklamalar
Malatya’da Suç Çetelerine Darbe: Eş Zamanlı Operasyonda Çok Sayıda Gözaltı
GOLDEN GLOBAL MÜŞTERİLERİNE ÇOKLU HESAP YÖNETİMİ İMKANI SUNUYOR
BAŞKAN GEÇİT, “7 BİN 300 ÖĞRENCİYE SIFIR ATIK EĞİTİMİ VERDİK”
BATTALGAZİ’DE 3 BANT BİLARDO TURNUVASI SONA ERDİ
AĞBABA, “MİLLET PERİŞAN SAYIN BAKAN”
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden ağaçlandırma seferberliği
BAŞKAN ER, “ÖĞRETMENLERİMİZ TOPLUMUN YENİDEN İNŞASINDA EN BÜYÜK PAYA SAHİPTİR”
MAGİNDER Dost Meclisi’nin Bu Ayki Konuğu Prof. Dr. Hasan Pekdemir Oldu
KADINA ŞİDDET: TOPLUMUN YÜZÜNE ÇALINAN EN BÜYÜK LEKE
Kalıcı Makyajın Ciltte Etkisi: Farklı Etnik Kökenlerde Nelere Dikkat Etmeli?
Vali Seddar Yavuz’un 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Mesajı
ARGUVAN DOĞALGAZA KAVUŞUYOR
Başkan Sadıkoğlu: “Mücbir Sebep hali devam etmeli”
BAŞKAN GEÇİT, EĞİTİMİN KAHRAMANLARINI UNUTMADI!
BAŞKAN GEÇİT, “ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖZVERİ VE GAYRETİ HER TÜRLÜ TAKDİRİN ÜZERİNDEDİR”
ATATÜRK (KIŞLA) VE İNÖNÜ CADDESİ GEÇİCİ OLARAK TRAFİĞE KAPATILACAKTIR
