Baskil ve çevresinin Mezopotamya ile Anadolu’yu birbirine bağlayan yollar üzerinde bulunduğunu söyleyen Mehmet Zafer “ Baskil’de Kalkolitik ve Neolitik döneme ait Şemsiyetepe , İmikuşağı ve Habibuşağı Höyükleri bulunmaktadır. Baskil,orta ve son tunç çağına ve Hitit dönemine ait bulgular İmikuşağı ve Şemsiyetepe Höyüklerinde rastlanmaktadır.Bu yerleşim yerleri Hitit ve Hurri mücadelesinin yaşandığı bir bölge olmuştur.Demir çağa ait bulgular Asurlara ait olup Kaleköy,İmikuşağı,Şemsiyetepe ve Habipuşağı Höyüklerinde ele geçirilmiştir.
Urartular,Baskil ve çevresini M.Ö.805 yılında ele geçirmişlerdir.Habibuşağı, İzollu Kitabesi’nde Urartu kralı 2.Sardun’un kazandığı zafer anlatılır.
LİYAKATSİZ YÖNETİCİLER YÜZÜNDEN ZENGİNLİĞİMİZ TANITILAMAMIŞTIR.
Baskil’in 1071 Malazgirt Zaferiyle Türk hakimiyetine geçtiğini, sırasıyla Artuklar,Selçuklar,Moğollar,Dulkadiroğulları,Akkoyunlar ve Osmanlı İmparatorluğu’nun hakimiyet sahası olduğunu söyleyen Mehmet Zafer ,
1085 yılında Selçukluların komutanı Çubuk Bey tarafından Bingöl ve Harput çevresi Türkler tarafından ilk kez ele geçirildi. Baskil, 1514 yılında Yavuz Sultan Selim döneminde Osmanlıların eline geçmiştir. Kömürhan, 4.Murat döneminde 1623-1640 yılları arasında yapılmıştır. Bu kadar zengin ve eski bir tarihe sahip ilçemiz tam bir kültür hjazinesidir ancak liyakatsiz ve vizyonsuz yöneticiler yüzünden bu zenginliğimiz maalesef tanıtılamamıştır “ dedi.
Manastır,kalyon,tarihi mezarlar,kaleler ve köprülerimiz, sahilimiz ,kırsalımız ve dağlık alanlarımızı bütün dünyaya tanıtacağız,buralara yapılacak tesislerle gelen konuklarımızı gönül rahatlığıyla ağırlayacağız. Şu an ilçede gelen konuğu misafir edecek bir tek otel, bir tek tesis yok.
“Baskil, doğal güzelliklerinin yanı sıra tarih, kültür, gastronomi ve tarım ilçesidir. Anadolu medeniyetinin tüm güzelliklerini ilçemizde görebilir ve yaşayabilirsiniz. Tarihi yerlerimizle, doğal güzelliklerimizle, tabiat zenginliklerimizle, hoşgörülü ve misafirperver insanlarımızla Anadolu’nun zengin yaşam kültürüne ait ne varsa burada bulabilirsiniz. Biz Milli Görüş’ün üçüncü nesil belediyecilik anlayışıyla bu zenginliğimizi dünyaya tanıtacağız,ilçemize turistik geziler organize edip özellikle civar ilçelerdeki üniversite öğrencilerini ilçemizde ağırlayacağız ve ilçemizin güzelliklerini yaşamalarını sağlayacağız.
GENÇLERİMİZ İŞ KAYGISI ASLA YAŞAMAYACAK
“Tarım,meyvecilik ve hayvancılık alanında büyük bir hamle yapıp ürünlerimizi tüm yurda pazarlayarak ilçemizi kalkındıracağız. Bizim belediyecilik anlayışlımızda istihdam sorunu olmamalı ve olmayacaktır da “ diyen Mehmet Zafer, belediyelerin kendi bölgelerinde istihdam sağlamakla yükümlü olduğunu ,ilçede bir tek işsiz gencin olması yerel yönetimin acziyeti olduğunu söyledi.