Keskin, “Cumhurbaşkanımız Kürsüden İnmeden Konut Fiyatları 300-400 Bin TL Arttırıldı”
Gündem, 12 Mayıs 2022 23:33Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, ekonomik sıkıntıların atlatılması için tüm destek ve uygulamaların tabana, köylüye, çiftçiye ve esnafa verilmesi gerektiğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız ev kredisi müjdesini verdiğinde daha kürsüden inmeden ev fiyatları büyük oranda arttırıldı” dedi.
MESOB Başkanı Şevket Keskin’in olağan genel kurulda yeniden MESOB Başkanlığına seçilmesinden dolayı Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül ve Yönetim Kurulu Üyelerinin hayırlı olsun ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk defa konut sahibi olacaklara kredi faiz oranının 0.99 olarak uygulanacağını açıklamasından sonra piyasada oluşan son durumu istişare ettiler.
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İlk defa konut sahibi olacaklara 2 milyon liraya kadar birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi uygulamasını açıklamasından sonra konut fiyatlarının büyük oranda arttırıldığını belirterek piyasada kontrol ve denetim olmadığını kaydetti.
Keskin, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması ile yeni bir kredi imkanı doğdu. Evi olmayan ve ilk defa ev alacaklar için 2 milyon TL’ye kadar bir kredi imkanı veriliyor. Bunun ülke ekonomisi için bir fayda getireceğini inanmıyorum, Bilindiği gibi KDV indirimi yapıldı ve devlet KDV indiriminden dolayı zarar etti, ama marketler fiyatları arttırdılar ve vatandaşa KDV indirimi yansıtılmadı ve bundan bir fayda görmedi. Bu durumu sayın Cumhurbaşkanımıza da arz ettim. Hükümetimiz tarafından piyasaya bir para sürülecekse, piyasanın canlanması için bir çalışma yapılacaksa, bu destekler çiftçiye, köylüye verilmesi lazım ve arkasında da dönüp esnafa destek verilmesi lazım. Aksi takdirde konut alımları ile ekonominin düzeleceğine ben şahsen inanmıyorum. Para mümkün olduğu kadar, üretime, alt tabana ve alana yayılmalı. Destek ve kredi imkanları öncelikle üretime yönlendirilmeli. Çiftçiye, köylüye, esnafa imkan verilmeli.” Şeklinde konuştu.
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin şöyle konuştu; “Sayın Cumhurbaşkanımız açıklama yaptıktan sonra daha kürsüden inmeden konut fiyatlarına 300 bin TL zam yaptılar. Bu konut satanlarında adı karaborsacı ve stokçu olması lazım. Mutlaka hükümetin bu konunun üzerine eğilmesi lazım. Ekonomi alanında önümüzü göremiyoruz. Bugün 1 milyon TL’ye satılan evin hemen 1.5 milyon TL’ye çıkartılması insanları şaşırttı, insanları bunalttı, ‘ne oldu, nasıl bir iş oldu?’ 24 saat içerisinde değil, Sayın Cumhurbaşkanı kürsüden iner inmez konut fiyatlarına 300-400 bin TL artırım yapıldı. Bu ne adalettir ne bir ahlaktır, bu tamamen bir gasptır, insanları gasp etmek, insanları sömürmekten başka bir şey değildir. Böyle bir başı boşluk olmaz. Ülkede kontrol yok. Devletin sorması lazım; ‘Sen bu konutu düne kadar 1 milyon TL’ye veriyordun, 24 saat geçmeden neden 1.5 milyon TL’ye yükselttin?, nerde zam geldi, ne yaptın? Sen binayı bitirmişsin, her şeyini yapmışsın, 1 milyon TL’ye binayı satamazken, bugün kalkmış 1.5 milyon TL’ye satmaya kalkıyorsun.’ Hükümetin bu durumun üzerine gitmesi lazım. Böyle bir durumda ekonominin düzelmesi mümkün değil. Bunu herkes biliyor, köydeki Ahmet Ağa’da biliyor, çarşıdaki Mehmet Efendi’de biliyor. Hepimiz de bunun bilinci içerisindeyiz. İlk defa ev alacaklar için uygulanacak olan konut desteğinin ekonomiye destek sağlayacağına inanmıyorum, bu biraz daha stokçuların iştahını kabartacak, onlara heyecan verecek bir uygulama. Bu yine zenginin işine gelecek, fakir-fukaraya pek bir şey olmayacak.”
Keskin, “Siz eğer mazotun fiyatını 24 TL yaparsanız, siz Antalya’da domatesi, biberi, salatalığı 1 TL’den de verseniz bile biz bunu burada 7-8 TL’ye yemek zorundayız. Akaryakıt fiyatlarında ÖTV ve KDV’de oranlar düşürülmeli. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında oranlar düşürülmeli. Tabanı rahatlatacak uygulamalar yapılmalı. Çitçiyi, köylüyü, esnafı kalkındırmadan, müteahhitlerle ekonominin düze çıkacağına ben inanmıyorum.” diye konuştu.
Gündem, 12 Mayıs 2022 23:33
Yorumlar (0)
Yaşlanan Nüfus ve Obezite Hastalığı Bel Ağrısını Tetikliyor...
KANSERDE ‘SIRA DIŞI’ YOLAKLAR KEŞFEDİLDİ.
Battalgazi’de Ekipler Sahada: Asfalt Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor
Büyükşehir Belediyesi’nde Nisan Meclis Maratonu Sona Erdi
Geleceğin Yıldızları Yeşilyurt’ta Sahne Alıyor.
Malatya’nın Kalbi Yeniden Atıyor: Ulu Camii Sonbaharda Açılıyor
Arif Hikmet Kılıç: “Daha Yapacak Çok İşimiz Var.
Seddar Yavuz: Turizm, Kültürümüzün Dünyaya Açılan Kapısıdır.
Basın Birliği’nden İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Yer’e Anlamlı Buluşma.
Selağzı: “Vatandaşlarımızın Yoğun Katılımı Bizleri Mutlu Etti.
Yeşilyurt Belediyesi 8 Taşınmazı Ekonomiye Kazandırıyor.
Kale Uygulama Noktası’nda Zehir Tacirlerine Darbe: 3 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi.
Zaviye Mahallesi’nde Beton Mikseri Dehşeti: Yaya Ağır Yaralandı.
Yarım Asırlık Sevgi Taçlandı: Yeşilyurt Belediyesi Programında Unutulmaz Anlar.
.Seddar Yavuz: “Şehitlerimizin Emaneti Baş Tacımızdır.
Erkenek’te Değişimin Adı: Bülent Tüfenkci Sahada Farkını Ortaya Koydu
Sağlık Camiasında Mutlu Gün: Şerif Atalan ile Hümeyra Alan Hayatlarını Birleştirdi.
Malatya’da Akraba Kavgası Kanlı Bitti.
AKÇADAĞ’DA TOPLANTI VAR, İCRAAT YOK MU? SORULAR BÜYÜYOR.
Şantiyede Korkutan Kaza: İşçi Ağır Yaralandı.
Beylerderesi Viyadüğü–Çöşnük Kavşağı Hattında İkinci Etap Başlıyor
Gençlerle Geleceğe Yatırım: Başkan Er’den Kütüphane Ziyareti.
AKÇADAĞ’DA NİSAN ŞOKU: KAR YAĞIŞI KAYISIYI TEHDİT EDİYOR, ÇİFTÇİ ENDİŞELİ
Seyran Mahallesi’nde Trafik Kazası: 2 Kişi Yaralandı.
Kayısı Tartışmasında Sessizlik Krizi: Açıklama Var, Yanıt Yok.
Seyran Mahallesi’nde Trafik Kazası: 1 Yaralı
Üniversite Mahallesi’nde Trafik Kazası: 2 Yaralı.
Miniklerden Büyük Keşif: Yeşilyurt’ta Kültür ve Sanat Etkinliği.
Gençlere Yol Gösteren Tavsiyeler: Bonus Hoca Konuştu.
Büyükşehir’den Öğrencilere Sanat Desteği: Resim Yarışması Düzenlendi.
Başkan Er: “Şehrimiz Gastronomi ve Turizmde Yükselişe Hazır.
Başkan Er’den İmam Hatipli Öğrencilere İlham Veren Buluşma.
Türk Polis Teşkilatı 181. Yılında Aziz Şehitlerini Andı
Başkan Ulutaş’tan Polis Teşkilatına 181. Yıl Ziyareti: “Güvenliğimizin Teminatı Sizlersiniz.
Akçadağ Belediyesi Personellerini Taşıyan Araç Şarampole Savruldu
Uyuşturucuyla Mücadelede En Büyük Güç: Anneler.
GÜZELLİK SEKTÖRÜNDE YENİ DÖNEM: CANSU DURKUN DEĞERLENDİRDİ
AKPINAR ÇARŞISI’NDA YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
MALATYA GALATA SPOR KULÜBÜ’NDEN POLİS HAFTASI TURNUVASINA DAMGA.
