Keskin’den Esnaf Ziyareti
Gündem, 05 Aralık 2022 20:41Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnaf ziyaretinde bulundu.
TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, esnafların hal ve hatırlarını sorarak sohbet etti.
-“Bağ-Kur primine zam yapılmamalı”
Keskin, “Hepimizin ortak kanaati bir an önce herkesin önünü görebileceği bir ortamın sağlanmasıdır. Esnaf ve sanatkarımız son 3 yılda çok büyük sıkıntılar ve sorunlar yaşadı. Önce pandemi nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadık, ardından ekonomik kriz nedeniyle yine en büyük sorunu yaşayan kesim olduk. Halen sorunlarla baş etmeye çalışıyoruz. Özellikle 2023 yılında Bağ-kur Primlerine zam yapılmamalı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a esnafımız için verilen kredi destekleri için teşekkür ediyoruz. Bağ-Kur emeklisi maaşlarına da asgari ücret oranında zam yapılmalı.” dedi.
-Market Yasası bir an önce çıkmalı”
Market Yasasının mutlaka çıkması gerektiğini ifade eden Keskin, “Herkes market sorununun sadece esnaf ve sanatkarın sorunu olduğunu sanıyordu. Oysa market sorununun gelinen noktada da milli güvenlik sorunu olduğu ortaya çıkmıştır. Market sorunu bugün herkesin sorunudur. 3 harfli marketler kontrolsüz ve denetimsiz bir şekilde her biri 10 bini aşkın şube açtı. Önce halkımızı ekonomik anlamda yıldırmak istediler, şimdi halkın iradesini yönlendirmek istiyorlar, ardından ise ülkeyi yönetmek isteyecekler. Bu mantık tamda FETÖ politikasıdır. Belediye marketleri ve resmi tanzim satış mağazalarındaki fiyat düzenlemesi de yapılmalı.” dedi.
-“Trafik sigortası ve kasko piyasası denetlenmeli” çağrısı
TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, Kasko ve trafik sigortası poliçelerinin altından çıkılamaz bur duruma gelindiğini de belirterek, “Zincir marketlerde yaşanan sıkıntının bir benzerini de sigorta ve kasko fiyatlarında görüyoruz. Araç kaskosunda poliçe bedelleri 5-6 kat artarken, zorunlu trafik sigortası ise dörde, hatta beşe katlanmış durumda. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nu göreve davet ediyorum. Sadece şoför esnafı değil, aracı olan herkes dertli. Kasko yaptıranların sayısı yarı yarıya düşmüş durumda. Türkiye’de zorunlu olmasına rağmen trafik sigortası yapanların oranı yaklaşık yüzde 75 civarında olduğu ifade ediliyor. Ulaşımda güven ortamı yok oluyor. Trafik sigortası ve kasko fiyatları bir an önce gözden geçirilmeli.” ifadelerini kaydetti.
Gündem, 05 Aralık 2022 20:41
Yorumlar (0)
36 Farklı Ülkeden Öğrenciler Başkan Geçit’in İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Başkan Er’den Gelecek Vurgusu: Malatya’yı Yeniden İnşa Ediyoruz
Başkan Er’den MAŞTİ’de Taksici Esnafına Ziyaret
Battalgazi’de Kırsal Mahallelere Ulaşım Hamlesi
Eleştiriler İşe Yarıyor: TSO Yönetimi Nihayet Göründü.
Malatya’da Birlik ve Kardeşliğin Adı: Salih Karademir.
“NEBAHAT” ROMANI İÇİN ANLAMLI BULUŞMA
Miniklerden Ramazan Şenliği: Erdem Okulu’ndan Anlamlı Etkinlik
Bir Öğretmeni Kaybetmek: Eğitime Adanmış Bir Ömür Sona Erdi
Başkan Er: “Kadınlar Toplumun En Güçlü Temelidir
İftar Sofrasında Birlik Mesajı: Başkan Er Meclis Üyeleriyle Buluştu
Okul Çevrelerinde Sıkı Denetim: “Güvenli Okul, Güvenli Gelecek” Uygulaması Sürüyor
Çukurdere’de Şüpheli Ölüm: Hurda Toplayan Yaşlı Adam Şantiye Alanında Hayatını Kaybetti
Sadıkoğlu ve Hilal Acı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Güçlü Mesaj.
Fazilet Erdemir’den Kadın Vurgusu: “Malatya Kadını Güçlendikçe Türkiye Güçlenir”
Fedakârlık Hiçe Sayıldı: Akçadağ Odası’nda Skandal Yönetim
TSO’da Tek Kişilik Yönetim: Sadıkoğlu Çalışıyor, Diğerleri Nerede?
İş İnsanı Mustafa Kılınç’tan 8 Mart Mesajı: Deprem Bölgesindeki Kadınların Mücadelesi Takdire Şayan
Kernek Mahallesi’nde Şüpheli Ölüm: Yaşlı Adam Evinde Hayatını Kaybetmiş Halde Bulundu
HİMYAÇ Başkanı Budan’dan 8 Mart Çağrısı: “Kadınlar Güvende Yaşamak İstiyor
Başkan Hasan Ulutaş Sahurda Gençlerle Buluştu: Akçadağ’ın Geleceği Konuşuldu
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 5 Şüpheli Gözaltında
Afetlere Hazırlık Güçleniyor: YAKUT Ekibine AFAD Eğitimi
Kadınlar Günü’nde Duygulandıran Ziyaret: Şehit Yarbay Songül Yakut’un Annesi Yalnız Bırakılmadı
Büyükşehir’in Düzenlediği Voleybol Ligi’nde Kupayı Millî Eğitim Müdürlüğü Kaldırdı
Malatyalılar İlahi Sanatçısı Fadıl Aydın ile Manevi Bir Gece Yaşadı
Başkan Er’den Kadınların Gücüne Vurgu
Kadınlar Günü mü, Vicdan Günü mü?
Kadınlar Günü’nde Mesaj: “Kadınların Gücü Toplumun Gücüdür
Gökhan Gök’ten Yeni Seçilen Oda Başkanlarına Tebrik Ziyareti
Vali Seddar Yavuz: “Kadınlarımız Toplumun En Güçlü Teminatıdır”
Malatya’da Narkotik ve Asayiş Operasyonu: Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi
Vali Yavuz: “Kadınlarımız Toplumun En Değerli Gücüdür
Malatya’da Ayrıştırma Tesisi İçin Önemli Adım: Başkan Er Fransız Heyetle Sahada
Başkan Er’den Malatya’nın Geleceğine Yönelik Büyük Yatırım Girişimi
Yavuz Selim Mahallesi’nde Sorunlar Masada: Başkan Geçit’ten Kalıcı Çözüm Sözü
Yeşilyurt’ta Bıçaklı Kavga: 6 Kişi Gözaltında
Ramazan Yardımlarında Fotoğraf Tartışması: Ağbaba Sahada, Diğer Vekiller Nerede?
Kuluncak’ta Ramazan Kültürü Okullarda Anlatılıyor
