Prof. Dr. KINACI; “Malatya, İstanbul’dan Daha Güvenli”
Malatya, 30 Nisan 2023 11:13Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Mehmet Mert’i ziyareti sırasında önemli açıklamalarda bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi KKTC Üniversitesi Rektörü ve İTÜ İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, Malatyalı Bilim Adamı Prof. Dr. Cumali Kınacı, Malatya’da kendisinin orta hasarlı bir binada bile kalabileceğini söyleyerek,“Malatya’nın bundan sonra riskli olacak acil bir fay hattı yok” dedi.
PROF. DR. KINACI; “MALATYA, İSTANBUL’DAN DAHA GÜVENLİ”
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ)Genel Müdürü Mehmet Mert’i ziyareti sırasında önemli açıklamalarda bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi KKTC Üniversitesi Rektörü ve İTÜ İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, Malatyalı Bilim Adamı Prof. Dr. Cumali Kınacı, Malatya’da kendisinin orta hasarlı bir binada bile kalabileceğini söyleyerek, “Malatya’nın bundan sonra riskli olacak acil bir fay hattı yok” dedi.Memleketi Malatya’ya inceleme ve geçmiş olsun ziyaretlerinde bulunmak üzere gelen ve çeşitli incelemelerde bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi KKTC Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cumali Kınacı, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ)Genel Müdürü Mehmet Mert’i ziyaret etti.
“GÖREVİM OLMAZSA BEN MALATYA’YA DÖNERİM. MALATYA, İSTANBUL'DAN DAHA GÜVENLİ”
Ziyarette geçmiş olsun dileklerinde bulunarak genel bir değerlendirme yapan İstanbul Teknik Üniversitesi KKTC Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumali Kınacı, “Görevim olmazsa ben Malatya’ya dönerim. Malatya, İstanbul'dan daha güvenli. İstanbul’dan veya Kıbrıs’tan daha güvenli. Çünkü Malatya depremi yaşadı. Malatya’nın bundan sonra riskli olacak acil bir fay hattı yok. Ama olabilir mi 2700 yıl önce oynamış bir fay hattı var. Akçadağ’ın doğusundan başlayıp Tunceli-Ovacık’a kadar giden. Ama bu ölü bir fay olduğu için burada önemli bir şey beklenmiyor. Tarihte 2700 Milattan Önce olan bir kayma. Bir de Pütürge-Çelikhan diyorlar,zaten kırıldı. Bunu söyleyen kim? Amerika’da uzaktan yapılan bir inceleme sonucu söylemişler. Hâlbuki orası Çelikhan’a kadar 2020 yılında kırıldı. Bunu zaten bizim İstanbul Teknik Üniversitesi’nin jeologları söylüyorlar, küçük sarsıntılar olabilir. Ama bundan sonra böyle büyük bir risk yok.” dedi.
“MALATYA’NIN DIŞINDA OLAN HERKESİN MEMLEKETİNE DÖNMESİNDE FAYDA VAR”
Prof. Dr. Cumali Kınacı şunları söyledi, “Ben şahsen orta hasarlı bir bina da bile kalabilirim. 2 gündür Malatya’da bulunuyorum. Yine ilk fırsatta gelip kalacağım. Bence Malatya’nın dışında olan herkesin bir an önce memleketine dönmesinde fayda var. Burayı canlandırmak lazım.Hatta Malatya’yı terk etmeyi düşünenler, çok büyük hata yaparlar. Gelecekte bunun acısını da çekerler, onu da söyleyeyim. Çünkü burada meydana gelecek bir boşluk başkaları tarafından doldurulur.”
Malatya, 30 Nisan 2023 11:13
Yorumlar (0)
TEYFİK TEMELLİ CADDESİ: PİLOT BÖLGE DEĞİL, UNUTULMUŞ BÖLGE
ESNAFIN İSYANI MEĞER BOŞUNAYMIŞ: MALATYA HALİNDEN MEMNUN, DEĞİŞİM GEREKSİZMİŞ!
Battalgazi’de Silahlı Yaralama Olayı: Şüpheli Gözaltında
Minik Futbolcular Yarıyıl Şenliğinde Buluştu
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ocak Mesaisi Tamamlandı
Yeşilyurt Kent Konseyi Yabancı Öğrencileri Kültür ve Tarihle Buluşturdu
Bayrağa Uzanan Ellere MHP’den Sert Uyarı: “Bu Millet Bayrağını Çiğnetmez”
Yeşilyurt’ta Şantiye Alanında Yangın Paniği: Yaralanan Yok
MATİM İŞ MERKEZİ KİME EMANET? DEPREMZEDE ESNAF MI, “ADAMI OLAN” MI KAZANDI?
Zorlu Kış Şartlarında Pütürge ve Kuluncak’ta Kurumlar Tek Yürek Oldu
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Sağlıklı Yaşama Güçlü Katkı
İzmirli iş insanı Nazım Torbaoğlu’na Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Plaket...
Avrupa’da Yapay Zeka Veri Merkezlerine Yeni Hamle: Vertiv ve GreenScale Ortaklığı
Battalgazi’de Zor Koşullarda Örnek Dayanışma: Sağlık Ekipleri İş Makinesiyle Hastaya Ulaştı
MALATYA’DA YILDIRIM VE HIZLI SATRANÇ İL BİRİNCİLİKLERİ TAMAMLANDI
Yeşilyurt’ta Eğitime Tam Destek: Ara Tatilde Ücretsiz LGS ve DYK Kursları
Vali Seddar Yavuz: “Darülaceze Merhametin ve Sosyal Devletin Simgesidir”
Kar Yağışı Ulaşımı Durdurdu: Gürün–Pınarbaşı Yolu Kapandı
Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Trafikte Ek Tedbirler Alındı
Malatya’da Artçı Depremler Sürüyor: Akçadağ’da 3.1 Büyüklüğünde Deprem
Akçadağ’da Kadın Kooperatifi Var mı, Yoksa Sadece Tabelası mı Var?
Türk Kızılay Yeşilyurt Şube Başkanı Tevfik Gören’den 10 Ocak’ta Anlamlı Ziyaret
Malatya’da Sahte Altın Dolandırıcılığı Çökertildi: 5 Şüpheli Yakalandı, 3’ü Tutuklandı
Yeni İmar Yönetmeliği ile Binalarda Yağmur Suyu ve Gri Su Depolama Dönemi Başladı
Erkunt Traktör, 23 Yıldır Çiftçilerin Yol Arkadaşı
Erişkinlerde Aşılama Hayat Kurtarıyor
Evde Hasta Bakımında Küçük Hatalar Büyük Riskler Doğurabilir
Keskin’den Öğrencilere Tebrik, Servisçilere Teşekkür
Doğallık Ön Planda: 2026 PMU Anlayışı Değişiyor
Yılların Ustaları Yeşilyurt’ta Unutulmadı
Battalgazi’de Miraç Kandili Programı Gönüllere Dokundu
Malatya’da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Hakkında Yasal İşlem Başlatıldı
AKÇADAĞ’DA KAPSAMLI KALKINMA HAMLESİ: SAĞLIK, EĞİTİM VE SPORDA YENİ DÖNEM
Malatya’da Zam Kıskacı Derinleşiyor: Hayatın Her Alanında Rekor Artış, Her Kesim Aynı Çıkmazda
Yeşilyurt’ta Feci Kaza: Sürücü Direksiyon Başında Hayatını Kaybetti
Miraç Kandili: Manevi Yükselişin, Umudun ve Rahmetin Gecesi
Olumsuz Hava Şartlarında Vatandaşlarımızın Yanındayız
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 3 Şüpheli Gözaltında
Günlük Alışkanlıkları Düzenleyerek Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek Mümkün
