44 MAHALLE MEZARLIĞINA TEL ÖRGÜ ÇALIŞMASI
Gündem, 30 Temmuz 2023 18:33
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya genelindeki mezarlıların korunması noktasında tel örgü çalışması başlatıldı. Özellikle kırsal mahallelerde bulunan mezarlıkların korunma altına alınması konusunda başlatılan tel örgü çalışması ilk etapta 44 mahalle mezarlığında gerçekleştirildi.
Tel örgü çalışmalarının diğer ihtiyaç duyulan ve korunması gereken mezarlıklara da yapılacağını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanı Osman Gönültaş, "Mezarlıkların etrafının tel ile çevrilmesi konusunda 44 mahallemiz dilekçe vermişti. Bizler de dilekçeleri inceledik. Hangi mahallenin ne kadar ihtiyacı var ise ilk etapta birer tane mezarlığın kapatılması noktasında alımını yaptık. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan'ın talimatlarıyla da bugün teslimatlarını gerçekleştiriyoruz. Geçmişine sahip çıkmayan geleceğine sahip çıkmaz mantığıyla hareket ederek, öncelikle mezarlıklarımıza sahip çıkmamız lazım. Bizim maneviyatımız, atalarımız, dedelerimiz bu mezarlıklarda yatıyor. Onlara sahip çıkmalıyız. Biz onlara sahip çıkalım ki bizlerin torunları da bu memlekete ve bizlere sahip çıksın. Muhtarlarımıza da teşriflerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı, "Burada 44 mahalle muhtarımız ve mezarlıklar daire başkanlığımızla beraber mahallelerimizde bulunan mezarlıkların etrafının çevrilmesi ve koruma altına alınması amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a 44 köyün mezarlıklarını koruma amaçlı vermiş oldu destekten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Yaşlarına ve ölülerine sahip çıkmayanların huzur bulmaları çok zordur. Mezarlıkları dış etkilerden korumak amacıyla böyle bir çalışma başlattık. Öncelikle muhtarlarımıza hayırlı olsun diyorum daire başkanlığımıza ve desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz, hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
Gündeğer Mahallesi Muhtarı Selahattin Yıldırım ise, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan beyefendiye çok teşekkür ediyorum. Böyle güzel hizmetleri de Allah herkese nasip etsin" dedi.
Arapgir İlçesi Muhtarlar Derneği Başkanı ve Köseoğlu Mahallesi Muhtarı Özgür Çataltaş da, "Biz Arapgir ilçemizde 36 mahallemizin mezarlıklarının tel örgü ihtiyacının büyük bir kısmını Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan'ın sayesinde gerçekleştirdik. Bizleri kırmayıp yardımcı olduğu için kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Gündem, 30 Temmuz 2023 18:33
Yorumlar (0)
Malatya’da Faciadan Dönüldü: Beton Pompası Yola Devrildi, Araçla Santimlik Tehlike Yaşandı.
Battalgazi’de Hizmet Atağı: Projeler Vatandaşla Buluşuyor.
Genç Zihinlerden Büyük Başarı: Malatya Türkiye Finalinde.
Malatya’da ‘Torbacı’ Operasyonu: 11 Kişi Yakalandı.
Malatya, UEFA Standartlarında Kaleci Antrenör Eğitimiyle Tanıştı.
Vali Seddar Yavuz’dan Emekçilere Destek Mesajı.
Ekonomik Zorluklara Karşı TSO’dan Üyelerine Kolaylık.
Anahtar Parti Sahaya İndi, Vatandaş Sordu: Bunca Zamandır Neredeydiniz?.
Müzik artık ‘evrensel’ değil.
İletişim Sorunlarına Çözüm Aranan Konferans Yoğun Katılımla Gerçekleşti.
Yeşilyurt Belediyesi Çiftçinin Yanında: 300 Bin Sebze Fidesi Desteği.
Malatya’nın İçmesuyu Altyapısına Dev Yatırım
Başkan Er Muhtarlarla Bir Araya Geldi: Sorunlar Masaya Yatırıldı.
Akçadağ Esnafı Soruyor: Oda Başkanlığı Koltuk İçin mi, Esnaf İçin mi?.
MAGİNDER’den İnekpınarı İçin Çağrı: “Bu Doğal Değer Turizme Kazandırılsın”
Malatya’yı Dolu Vurdu, Ziraat Odaları Derin Uykuda!.
İMKON ve TOBB Toplantısında İnşaat Sektörünün Yol Haritası Çizildi.
Battalgazi’de Sahada Siyasetin Adı: Alper Gürsoy Vatandaşın Nabzını Tutuyor.
Baş Ağrılarına Karşı Etkili Önlem: Yaşam Tarzınızı Gözden Geçirin.
Yeşilyurt’ta Nefes Kesen Mücadele: Ayak Tenisi Turnuvası Başladı
Baharda Gözlerinizi Ovuşturmak Kalıcı Hasara Yol Açabilir!.
İZDO Türk Sanat Müziği Korosu Ayakta Alkışlandı.
Su Deposu Seçiminde Kritik Uyarı: WRAS ve TSE Yoksa Tehlike Var.
Malatya’da Örnek Dayanışma: Büyükşehir Belediyesi ile Başsavcılık Güçlerini Birleştirdi.
Battalgazi’de Fikirler Yarıştı, Kazanan Gençlik Oldu.
Akçadağ’ın Değerli İsmi Mustafa Evin Hayatını Kaybetti.
Yeşilyurtspor’dan Gurur Veren Başarı: Play-Off’ta Bir Üst Tur Bileti Malatya’nın!.
Akçadağ’da Teşkilat Tartışması: Unvan Çok, Sahada Görünürlük Az İddiası.
Battalgazi’de Göztepe Mahallesi’ne Yeni Taziye Evi Kazandırıldı
Başkan Er, Dolu Felaketinin Vurduğu İlçelerde İncelemelerde Bulundu.
Yeşilyurt’ta Silahlı Yaralama Olayının Şüphelisi Kısa Sürede Yakalandı.
MONİLYA HASTALIĞI SONRASI ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER.
Battalgazi’de Aileler Kıyasıya Yarıştı, Renkli Görüntüler Oluştu.
Yeşilyurt’ta Futbol Şöleni: Mini Dünya Kupası Başladı
Malatya’da Korkutan Deprem: Battalgazi Merkezli Sarsıntı Kentte Hissedildi.
Başkan Taşkın, Taziye Merkezinde Hizmet Kalitesini Değerlendirdi.
Narkotik Operasyonunda Yakalanan 5 Şüpheli Tutuklandı.
Malatya’da Dolu Yağışı Sonrası Yetkililerden Basın Açıklaması.
MALATYA SATRANÇ EMEKTARLAR İL BİRİNCİLİĞİ TAMAMLANDI.
