Malatya TSO üyelerine 20 milyon TL hibe
Gündem, 05 Ağustos 2023 17:52
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) arasında “Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Desteklenmesi Hibe Programı” protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, MTSO üyelerine toplam 20 milyon TL hibe desteği sunulacak.
Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı UNDP’nin Türkiye Temsilcisi Louisa Vinton, beraberinde UNDP Bölge Koordinatörü Hamit Doğan ve UNDP Portföy Yöneticisi Mustafa Ali Yurdupak ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti.
Ziyarette UNDP ile MTSO arasında “Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Desteklenmesi Hibe Programı” protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, MTSO üyesi firmalara yaklaşık 20 milyon TL hibe desteği sunulacak. Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Desteklenmesi Hibe Programına başvurular 31 Ağustos 2023 tarihine kadar devam edecek.
“HİBE DESTEĞİ ÖNEMLİ BİR CAN SUYU OLACAKTIR”
Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı UNDP ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlanmasının memnuniyet verici olduğunu söyleyen Malatya TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Basri İlhan, “UNDP Türkiye Temsilci Yardımcısı Miodrag Dragisic, geçtiğimiz Haziran ayında heyetiyle odamızı ziyaret etmişti. O ziyarette kendilerine şehrimizin ve üyelerimizin depremden gördüğü zararı detaylı bir şekilde sunarak, hibe destekleri talebinde bulunmuştuk. Yönetim Kurulu Başkanımız Oğuzhan Ata Sadıkoğlu da bu konuyla ilgili başta BM Kalkınma Programı UNDP Türkiye Temsilcisi Louisa Vinton hanımefendiyle olmak üzere birçok yetkili ile önemli temaslarda bulundu, süreci takip etti. Girişimlerimizin olumlu sonuçlanması üyelerimiz adına bizleri memnun etmiştir. 10 bin üyemizin yaklaşık yüzde 80’i depremden zarar gördü. Üyelerimizin toparlanması sürecinde 20 milyon TL hibe desteği önemli bir can suyu olacaktır. Ben gerek bugünkü ziyaretiniz, gerekse hibe desteğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.
“MALATYA TSO BİZİMLE YOĞUN TEMAS KURDU”
Hibe desteği hakkında bilgiler veren Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı UNDP’nin Türkiye Temsilcisi Louisa Vinton, “6 Şubat depreminin ilk gününden bu güne UNDP olarak 11 ilimizin yanındayız. Depremden etkilenen küçük işletmelerin desteklenmesi için bir program başlatmayı planladık. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Bey ve diğer yetkililer programın hibe şeklinde olması için bizlerle yoğun bir temas kurdu. Malatya’ya 700 bin dolar, yaklaşık 20 milyon TL bütçe ayırdık. Malatya TSO üyelerine başvurmaları halinde hibe şeklinde bu bütçeyi sunacağız. Yapılan başvuruları değerlendireceğiz. Kadınlara pozitif ayrımcılık yapacağız. 1-10 arası personel çalıştıran tüm işletmeler başvurabilirler. Bu programın devamında yine başka hibe destekleri sunmaya devam edeceğiz. Tekrar geçmiş olsun” diye konuştu.
Gündem, 05 Ağustos 2023 17:52
Yorumlar (0)

Mahmut Aslantaş Vefat Etti

Kadir Özkan Keskin’e Erşah Demirci Operasyonunda Büyük Darbe

Antalya’da Çete Operasyonu: Erşah Demirci Yapılanmasına Büyük Darbe

Başkan Geçit, “57 Km. Yol Yatırımıyla Kırsalın Çehresi Değişiyor”

Battalgazi Belediyesi’nden Aile Bağını Güçlendirecek Puzzle Yarışması

HASANBEY-TEMELLİ KAVŞAĞI GEÇİCİ OLARAK TRAFİĞE KATAPILACAKTIR!

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ AĞUSTOS AYI TOPLANTILARI SONA ERDİ

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÜRETİCİLERE CAN SUYU

TRAC, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ni Anıyor: “Deprem Öldürmez, Hazırlıksızlık Öldürür”

MELEKBABA SAKİNLERİ, YEŞİLYURT AİLE ŞENLİKLERİNDE DOYASIYA EĞLENDİ

Battalgazi Belediyesi’nden Ailelerin Yükünü Alacak Kırtasiye Desteği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINA ÖZEL AYAK TENİSİ TURNUVASI

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Ordu Şehir Hastanesi’ni de Mimsan Isıtacak

Spor Yaparken Sağlığınızdan Olmayın!

Malatya İl Yaşlı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Dünyanın İlk Hastanesi Geleceğin Hekimlerini Ağırlıyor

Okullar Açılmadan Çocukların Göz Muayenelerini Yaptırın!

Ekonomist Hikmet Baydar: Halka Arz Süreçlerinde Nelere Dikkat Edilmeli?

THBB Başkanı Yavuz Işık, 17 Ağustos depreminin 26. yıl dönümünde açıklamalarda bulundu!

Başoğlu Kablo IDEF 2025’e Türkiye’nin Savunma Sanayisine Milli Çözümleriyle Güç Kattı!

Kalıcı Makyajda Türkiye’nin Yükselen Standardı: Doğal Görünüm, Güvenlik ve Şeffaflık

Turgut Özal Bulvarı Üzerinde Trafik Kazası

Malatya’da Eğitime 593 Bin Avro Katkı

MAHARETLİ ELLER, EN GÜZEL ANALI-KIZLI YEMEĞİNİ YAPMAK İÇİN YARIŞTI

Çavuşoğlu Mahallesin'de Zincirleme Kaza

Battalgazi’de Parklar Yenilendi, Yeşil Alanlar Genişletildi

AK Parti Milletvekili Babacan’dan İletişim Başkanlığına Ziyaret

AK PARTİ’MİZ 24 YAŞINDA: MİLLETİN İRADESİYLE YÜKSELEN, TÜRKİYE YÜZYILI’NA YÜRÜYEN KADRO

Battalgazi İlçsi Solmaz Caddesin'de Trafik Kazası

Turgut Özal Bulvarın'da Trafik Kazası

KADINLARIN EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİ ‘KURS MERKEZLERİ-YILSONU’ SERGİSİNDE BEĞENİYE SUNULDU

Battalgazi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Hayvanlarla Rehabilitasyon Başladı

İl Başkanı Bakan’dan AK Parti’nin kuruluş yıl dönümü mesajı

Çavuşoğlu Mahallesinde Kavga

Akçadağ İlçesin'de Ölümlü Trafik Kazası

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLAR İÇİN EĞLENCE DOLU YAZ ATÖLYELERİ

Orman Yangınlarında Bir Depo, Binlerce Hektarı Kurtarabilir

BAŞKAN GEÇİT, “BANAZI, KONAK VE HORATA’NIN GELİŞİMİ YEŞİLYURT İÇİN ÖNEMLİ”
