YEŞİLYURT BELEDİYESİNİN SANATSAL VE KÜLTÜREL KURSLARI HAYATIN NORMALE DÖNMESİNE KATKI SUNUYOR
Gündem, 14 Aralık 2023 02:17
Yeşilyurt Belediyesinin ilçenin farklı mahallelerinde hizmete sunduğu Yeşilkonaklar, Kültür, Sanat ve Gençlik Merkezlerindeki Kuranı- Kerim, biçki, dikiş, nakış, giyim, el sanatları ve takı tasarım kurslarının yanı sıra Erdem Okulları yoğun talep görüyor. Farklı alanlarda açılan kurslar ve eğitim çalışmalarına katılan kursiyerler, depremin getirdiği psikolojik ortamdan uzaklaşıp hem sosyalleşiyor hem de yeteneklerini geliştirme fırsatı yakalıyor.
6 Şubat 2023 tarihindeki büyük depremlerin ardından Malatya’nın bir yandan inşa, ihya ve imar sürecine tüm imkanlarıyla katkı sunarken diğer taraftan hayatın normalleşmesi amacıyla kültürel ve sanatsal faaliyetlerine hız veren Yeşilyurt Belediyesine ait kültür, sanat ve gençlik merkezlerinde verilen eğitimler deprem travmasının atlatılmasında önemli bir rol oynamaya başladı.
Yeşilyurt Belediyesine ait Yeşilkonakların yanı sıra Kültür, Sanat ve Gençlik Merkezlerinde açılan el sanatları ve meslek edindirme kurslarının yanı sıra ahlaklı, donanımlı ve bilgili bir nesil inşa etmek amacıyla faaliyete sunulan Erdem Okulundaki doluluk oranı her geçen gün artıyor.
Yaşanan deprem felaketleri nedeniyle evlerini ve mahalle ortamlarını kaybeden kadınlar biçki, dikiş, nakış, giyim, el sanatları ve takı tasarım kurslarında hem psikolojik olarak rahatlıyor hem de meslek sahibi olup ev bütçelerine katkı sunuyorlar. Alanında deneyimli usta öğreticilerin gözetiminde aldıkları eğitimler sayesinde el becerilerini geliştiren kadınlar, sosyal hayata daha hızlı adapte oluyorlar. El sanatları atölyelerinde gerçekleşen biçki, dikiş, nakış, ev tekstili ve giyim kurslarına yoğun ilgi gösteren kadınlar hayal güçlerini kullanarak eşsiz el yapımı ürünler ortaya çıkartıyorlar.
Kursiyerlerin manevi hayatını zenginleştiren Kuran-ı Kerim kursları da yoğun ilgi görürken, 4 ile 6 yaş aralığındaki çocuklara yönelik açılan Erdem Okullarında ise temel dini ve ahlaki eğitimlerinin yanı sıra farklı alanlarda eğitimler veriliyor.
Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezini ziyaret ederek kursiyerlerin çalışmalarını inceleyip, yetkililerden bilgiler alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 7’den 70’e tüm vatandaşları depremin olumsuz etkilerinden uzaklaştırmak için her alanda hizmet ürettiklerini söyledi.
Yeşilyurt Belediyesine ait eğitim merkezlerinde açılan kurslara gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün bünyesindeki Yeşilkonaklarımız, Kültür ve Sanat Merkezlerimiz, Kitap Kafelerimiz ve Bilgi Evlerimize yoğun bir talep var. Meslek edindirme kurslarımız, Erdem Okullarımız ve kitap okuma alanlarımızda 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın hayat kalitelerini artıracak faaliyetlerde bulunuyoruz.6 Şubat’ta yaşadığımız depremin bıraktığı izleri bu tür kültürel, sanatsal ve eğitim hizmetleriyle silmeye çalışıyoruz. Eğitim merkezlerimizi daha verimli hale getirip katılımcı sayısını artırmak içinde elimizden geleni yapıyoruz. Yoğun talep gören merkezlerimiz arasında yer alıp, 10 farklı alanda açtığımız kursa ev sahipliği yapan Esma Biltaci Kültür Merkezimizi ziyaret ederek kursiyerlerimizin yaptığı ürünleri ve çalışmalarını yerinde inceledik, çocuklarımızın eğitimlerini takip edip onlara hediyeler dağıttık. Çocuklarımız bizim her şeyimiz, gözümüzün nurları, onların hayata en güzel şekilde hazırlanmaları için, temel dini ve ahlaki ders müfredatına sahip Erdem Okullarımızda her açıdan faydalı ve güzel eğitim hizmetleri sunuyoruz. Kuranı Kerim kursumuza katılan kadınlarımızın çaba ve gayretlerini takdirle karşılıyoruz. El sanatları kursumuza katılan kadınlarımızın hünerli ellerinden çıkan farklı tasarımlı ürünlerin hepsi ayrı bir değerdir. İlçemizin farklı noktalarında hizmete sunduğumuz eğitim ve kültür merkezlerimizdeki doluluk oranının her geçen yükselmesi, şehrimizin kültürel ve sosyal yönden ihya ve inşasına da ayrı bir güç katmaktadır. Halk Eğitim Merkezimiz ve Diyanetle ortaklaşa yaptığımız kurslarımız, ders takviyelerimiz ve kültürel faaliyetlerimizle hemşehrilerimizin sosyal hayatlarını zenginleştirip, deprem travmasının atlatılması noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Kültürel ve sanatsal kurslarımızla şehrimizin normalleşme sürecine de katkı sunmuş oluyoruz. 7’den 70’e çok sayıda vatandaşımız eğitim faaliyetlerine katılarak bir araya geliyorlar, sosyalleşiyorlar ve depremin getirdiği psikolojik ortamlardan uzaklaşmaya çalışıyorlar. Kurslarımızdan faydalanan tüm vatandaşlarımıza başarılar diliyorum. Tüm hemşehrilerimizi açtığımız kurslara davet ediyorum.” diye konuştu.
Başkan Çınar, yoğun talep gören Bostanbaşı Kültür ve Sanat Merkezi, Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezi ile Şehit Ömer Halisdemir Gençlik Merkezinin makina, bilgisayar ve laboratuvar ortamını baştan aşağıya modernize ederek, hizmet kalitesini artırdıklarını sözlerine ekledi.
Gündem, 14 Aralık 2023 02:17
Yorumlar (0)
Malatya’da İftar Sofraları Gösteri Alanına mı Döndü?
Yeniden Refah Partisi Malatya’da Ramazan Sofrasında Kritik Mesajlar Verdi
Malatya’da “Üst Düzey” Tartışması: Alkışı Kendi Çalanlar Sahneye Çıkmış!
Spor Köyü Atletizm Pisti İnşaatına Başlandı “MALATYA’NIN KALBİ BURADA ATACAK”
Uyuşturucuya Karşı Sıfır Tolerans: Gençlerimiz Güvende
Battalgazi’de Derme Deresi Parkı Temizlenip Yıkandı
Zorlaşan Hayatlar: Etiket Büyüyor, Sofra Küçülüyor
Vali Seddar Yavuz’un Dünya Yetimler Günü Mesajı
Malatya Attarlar Odası Başkanı Orhan: "KOSGEB Kredileri 2 Yıl Ertelenmeli"
Malatya 4,3’lük Depremle Sarsıldı: Kentte Kısa Süreli Panik
Vali Yavuz, Yeşilay Haftası’nda Toplumsal Dayanışmaya Dikkat Çekti
Yeşilyurt’ta Ramazan Bereketi Etkinliklerine Yoğun İlgi
Battalgazi’de Ulaşım Seferberliği: Mahalle Yolları Yenileniyor
Malatya’da Sokak Satıcılarına Darbe: 8 Tutuklama
Akçadağ’da Siyasetin Nabzı: Gönültaş’ın Belediye ile Yakınlığı Ne Anlama Geliyor?
Malatya’da Huzur 44 Uygulaması: 13 İlçede Eş Zamanlı Denetim
Engel Tanımayan Zafer: Ampute Takımı Çeyrek Finalde
TEKNOKENT KONTEYNER KENTTE YANGIN PANİĞİ
Hobi Olarak Başlayan Serüven 48 Yıllık Çınara Dönüştü.
Yeşilyurtspor Alt Yapısı Meyve Vermeye Başladı: U14’ten Elazığ’da Kritik Zafer
BAL Ligi’nde Hedef Büyüyor, Yolculuk Sürüyor
Başhekim Gönültaş ile Malatya’da Sağlıkta Güven ve Kalite Yükseliyor
Şehit Behçet Oktay Dualarla Yâd Edildi
Başkan Sadıkoğlu, Ekonomik Beklentileri Cumhurbaşkanı Yardımcısı’na Aktardı
Battalgazi’de 28 Şubat’a Tanıklık Eden Kareler Vatandaşlarla Buluştu
PROF. DR. AHMET KARACALAR UYARDI: GÖZDEN KAÇAN TEHLİKELİ YAĞ! - ENSE HÖRGÜCÜ
İftar Sofrasında Birlik ve Dayanışma Mesajı Başkan Geçit’ten
İl Başkanı Bakan: “28 Şubat’ı Unutmadık, Unutturmayacağız
Malatya Kayısının Geleceği Masada: Stratejik Rapor Risk ve Fırsatları
Sarıcıoğlu Mahallesi’nde TOKİ Şantiyesinde Yangın: İşçi Konteynerleri Alevlere Teslim Oldu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’tan Başkan Er’e Destek Mesajı
Başkan Kılıç’tan 28 Şubat Mesajı: “Millet İradesine Vurulmuş Bir Darbedir
Malatyalı Kadınlar Ankara’da Tek Yürek Oldu
Gençlik ve Spor Bakanlığı Desteğiyle İlçelere Spor Hamlesi: Pütürge’ye Ekipman Teslimi
Hazır Beton Endeksi Ocak Ayı Raporu Açıklandı!
Başkan Geçit: “Vatandaşımız İçin Sahadayız
Hareketsiz Yaşam Alarm Veriyor: Uzmanlardan Ofis ve Ev Çalışanlarına Kritik Uyarılar
BAŞKAN TAŞKIN’DAN KAR MESAİSİNE GECE DENETİMİ
MALATYA’DA OKUL SPORLARI SATRANÇ İL BİRİNCİLERİ BELLİ OLDU
