AK Partili Çalık: Esnaflarımızın her zaman yanındayız
Siyaset, 25 Aralık 2020 20:48AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti olarak her zaman esnaf ve sanatkarların yanında olduklarını belirterek, “Esnaf ve sanatkarlarımız bir kentin can damarıdır. Bu zor günleri de hep birlikte dayanışmayla atlatacağız” dedi.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti olarak her zaman esnaf ve sanatkarların yanında olduklarını belirterek, “Esnaf ve sanatkarlarımız bir kentin can damarıdır. Bu zor günleri de hep birlikte dayanışmayla atlatacağız” dedi.
Milletvekili Çalık, Malatya Battalgazi ilçesinde esnafları ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi. Burada açıklamalarda bulunan Çalık, esnafla bir araya gelmeye özel önem verdiğini belirterek, esnaf ve sanatkarları ülkenin kilit taşı, birlik ve beraberliğin çimentosu olarak gördüğünü söyledi. Çalık, “Esnafımız burada olduğu gibi alışveriş ettiğimiz bakkaldır, manavdır, pazarcıdır, kasaptır, kırtasiyecidir, züccaciyedir, hırdavatçıdır, tuhafiyecidir, büfecidir, lokantacıdır, pastanecidir, bindiğimiz taksicidir, minibüsçüdür, otobüsçüdür. Terzilerimiz, çay ocaklarımız, berber ve kuaförlerimiz velhasıl tüm esnaflarımız bu şehrin can damarıdır” dedi.
Esnafımıza bir çok alanda destek verildi
Esnaf ve sanatkarlara yönelik yapılanları anlatan Çalık, “2020 yıl içinde geçen yıllardan devirler hariç ülke genelinde 962 bin 302 esnaf ve sanatkara toplam 40,3 milyar lira tutarında faiz indirimli kredi kullandırılmıştır. Ekonomik İstikrar Kalkanı Tedbir Paketi kapsamında da çeşitli destekler verilmiştir. Doğrudan hibe desteği 3 ay boyunca aylık 1000 lira olarak belirlenmiştir. Buna ilave olarak destekten yararlanan kişilerden işyeri kira olanlara 3 ay boyunca büyükşehirlerde 750 lira, diğer illerde ise aylık 500 liralık kira desteği verilecek. Bu süreçte salgından etkilenen sektörlerde mücbir sebep kapsamında muhtasar ve KDV, SGK primleri 6’şar ay ertelendi ve pek çok faaliyet alanında KDV yüzde 18’den yüzde 8’e ve yine bazı alanlarda yüzde 8’den yüzde 1’e indirildi. İşyeri kiralamalarında stopaj yüzde 20’den yüzde 10’a düşürülmüştür. Kredi ve kefalet kooperatiflerine olan gecikmiş borçlar için de yapılandırma imkanı sağlanmış olup bu kapsamda yaklaşık 30 bin esnafımızın toplam 650 milyon lira tutarındaki gecikmiş borcu yapılandırılmıştır” diye konuştu.
Kooperatifler aracılığıyla 3 bin 175 esnafa destek
Malatya’da bu yıl esnaf ve sanatkarlara verilen desteklerle ilgili de konuşan Milletvekili Çalık, “24 Ocak depremi sonrasında Malatya’mızda 7 bin 320 esnafımız Halkbank, 3 bin 175 esnafımızda kooperatifler aracılığıyla 50 bin TL’ye kadar faizsiz krediden yararlandı. 345 işletmeye KOSGEB desteği, 2 bin 700 işletmeye ise KOBİ destek kredisi verildi. Kovid-19 salgınının ekonomik etkileriyle mücadele edilmesine yönelik 3 bin 450 esnafa Halk Bankası tarafından toplamda 85 milyon lira esnaf destek kredisi verildi ve yine 28 bin çalışana kısa çalışma ödeneği verildi. AK Parti olarak her zaman KOBİ’lerimizin, esnaf ve sanatkarlarımızın yanında olduk, olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Kutuplaştırıcı nefret diliyle siyaset olmaz
Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Çalık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti’ye oy veren çiftçilere yönelik, “Hala AK Parti’ye oy verirseniz iki elim yakanızda olacak.” sözlerine ilişkin, “Kendisi gibi düşünmeyen kesimleri ötekileştiren Kemal Kılıçdaroğlu, kimi zaman sanatçıları kimi zaman yargı mensuplarını kimi zaman da medya kuruluşlarına ağır sözler sarf etmişti. Geçtiğimiz ay partimize oy veren öğretmenler için, ‘Hala iktidarı destekleyen öğretmene ben öğretmen demem. Böyle öğretmen olmaz’ ifadelerini kullanmıştı. Şimdi de çiftçilerimizi hedef alarak, “AK Parti’ye oy verirseniz iki elim yakanızda olacak” diyor. Böyle toplumu bölen, kutuplaştırıcı nefret diliyle siyaset olmaz. Bu aynı zamanda CHP’nin özgürlükçü politikalarının da birer söylemden ibaret olduğunun göstergesidir” diye konuştu.
Bağımsızlığın ne demek olduğunu birileri Kemal Kılıçdaroğlu’na öğretsin
Kemal Kılıçdaroğlu’nun Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) Selahattin Demirtaş kararının ardından yaptığı değerlendirmeye ilişkin de konuşan Çalık, “O değerlendirme aslında Kemal Kılıçdaroğlu’nun ne kadar tutarsız biri olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bir insan kendisiyle daha ne kadar çelişebilir? Hem “Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti” diyecek hem de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin teröristlerin serbest bırakılması talebine uymuyor diye bağımsız devletin başkanına laf söyleyecek, çıkışacak. Bağımsızlığın ne demek olduğunu birileri Kemal Kılıçdaroğlu’na öğretsin” dedi.
Bunların asıl dertleri yenemedikleri bu milletin kendisidir
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik 'diktatör' sözlerine ilişkin de konuşan Çalık, “Özgür Özel diktatör arıyorsa 10 seçim kaybeden ve koltuğundan kalkmayan liderine baksın. Milletimizin destekleriyle 18 yılda 6 genel seçim, 4 yerel seçim, 2 cumhurbaşkanlığı ve 3 halk oylamasını kazanan partimizin lideri, milletin adamı Cumhurbaşkanımıza ‘diktatör’ yakıştırması yapmak en hafif tabirle ahlaksızlıktır. Bunların asıl dertleri yenemedikleri bu milletin kendisidir. Bunların ki siyaset değil milletin iradesine düşmanlıktır. Çünkü bu millete azıcık saygıları varsa, bu milletin yüzde 52 oyla cumhurbaşkanı seçtiği bir lidere saygı duymak zorundalar” diye konuştu. Çalık’a ziyaretlerinde Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile AK Parti Battalgazi ilçe Başkanı Basri Kahveci de eşlik etti.
Siyaset, 25 Aralık 2020 20:48
Yorumlar (0)

TSO heyeti Vali Seddar Yavuz ile bir araya geldi

Yeşilyurt İlçemiz Çavuşoğlu Mahallesi'nde İş Kazası

Kernek Mahallesi'nde Şüpheli Ölüm

Astigmat tedavisinde lazer dönemi

Galatasaray Divan Kurulu’nda Kadın Futbolu Vurgusu: “Görünmez Değil, Merkezde Olmalı”

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN GENÇLERE YÖNELİK FARKINDALIK PANELİ!

Battalgazi Belediyesi’nden 29 Ekim’e Özel Futsal Turnuvası

BAŞKAN GEÇİT, “ANA ARI YETİŞTİRME” KURSUNU TAMAMLAYAN KURSİYERLERİ AĞIRLADI

BAŞKAN GEÇİT, MAHALLELERİ GEZEREK TALEPLERİ DİNLİYOR, ÇÖZÜM ÜRETİYOR

Sadıkoğlu: “Artan maliyetler istihdamı ve ihracatı olumsuz etkiliyor”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAKAN ERSOY, ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ AÇILIŞINDA BATTALGAZİ BELEDİYESİ SERAMİK STANDINI ZİYARET ETTİ

16 SAATLİK PLANLI SU KESİNTİSİ

Başkan Sami Er himayesinde Gazze’ye yardım kampanyası başlatıldı.

KLASİK MERCEDES TUTKUNLARI SANAT SOKAĞI’NDA BULUŞTU

ÖZAL MAHALLESİ’NE 25 KİLOMETRE İÇME SUYU HATTI

ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ VE “ARSLANTEPE’NİN IŞIĞINDA” SERGİSİ AÇILDI

MALATYA MENEKŞE SPOR KULÜBÜ

BAYAN VOLEYBOL NİCER HOTEL DEPLASMANDA HAKKARİ MAEMTAL TAKIMINI 3-0 KAZANDI...

MALATYA U18 FUTBOL LİGİ 3. HAFTA KARŞILAŞMALARI OYNANDI..

Paşaköşkü Mahallesi Üzerinde Zincirleme Trafik Kazası

Battalgazi İlçesiz Dabakhane Mahallesi'nde İş Kazası

MİSK'in Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Yeni Başkanı Belli Oldu

YILMAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

NEREDEN BULDUN VOHOP!!?

Okullarda Trafik Tedbirleri ve Okul Servis Araçlarının Denetimi

"Sonbahar, Leke Tedavisi İçin En Doğru Zaman”

Enocta Günü’nde Kurumsal Gelişimin Geleceği: Enocta Yetenek Zekası Platformu Tanıtıldı

Marble Systems Tureks, İtalya Cersaie ve Marmomac Fuarlarında İlgi Odağı Oldu

Battalgazi ilçesi Paşaköşkü Mahalesi’nde Zincirleme Trafik Kazası

BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI İLK OTURUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sadıkoğlu: “İsrail insanlık düşmanı yüzünü bir kez daha göstermiştir”

Büyükşehir Belediyesi Aile ve Okul İş Birliğiyle Eğitim Seminerleri Başlattı.

4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ’NDE

HACIYUSUFLAR’A 1.780 METRE KANALİZASYON HATTI

MABESEM’DE YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI

YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTILARINA BAŞLADI
