KAYISI FESTİVALİNDE OĞUZHAN KOÇ RÜZGÂRI ESTİ
Gündem, 20 Temmuz 2024 10:52
Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 26’ıncı Malatya Kültür, Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali bütün hızıyla devam ediyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi arkası otopark alanında 20 Temmuz Cumartesi günü (bugün) düzenlenen konser programında Malatyalılar gönüllerince eğlendiler. Oğuzhan Koç’un sahne almasıyla eğlence ve coşku doruk noktaya ulaştı. Telefon ışıklarını ve kameralarını açarak ünlü sanatçıya eşlik eden Malatyalı müzikseverler unutulmaz bir gece yaşadılar.
“Malatya’mız Ayağa Kalkacaktır Hiç Tereddüttünüz Olmasın”
Konser öncesinde Malatyalılara hitap eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Aziz Malatyalılar, en kalbi duygularımla sizleri, sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Bugün konser alanında muhteşem bir kalabalık var. Sevgili Malatyalılar Malatya’mız 6 Şubat depremlerinden dolayı sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bunun bilincindeyiz ve farkındayız ama hiçbir zaman yese kapılmayın. Devletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimiz her daim arkamızda. Şunu ifade etmek istiyorum devletimiz her türlü sıkıntıya rağmen hiçbir kısıtlama yapmadan kaynaklarını aktarıyor. Cumhurbaşkanımız ve siz bu kardeşinize, abinize güvendiniz bizlerde bu güvene layık olacağız. Hiç tereddüttünüz olmasın. Sizler sabırla bizler de aşırı gayretle bu durumun üstesinden geleceğiz. Malatya’mız ayağa kalkacaktır hiç tereddüttünüz olmasın. Depremden dolayı bir fiziki enkaz var ama Malatya’mızın da normalleşmeye ihtiyacı var. Elbette ki bunu her alanda yapacağız. Gençlerimizin ve bizlerin normalleşmeye ihtiyaçları olduklarını gördük. Biz de 26’ıncı Kayısı Festivali’ni fırsat bilerek, ‘bu işe kapı aralayalım’ dedik” şeklinde konuştu.
“Filistinli Kardeşlerimizi Her Zaman Gönlümüzün En İyi Yerinde Tutacağız”
Filistin’de yaşanan savaşlara da değinen Başkan Sami Er, “Gönül coğrafyamızda sıkıntılar var, bunu da söylemeden geçemeyeceğim. Maalesef Filistinli kardeşlerimiz zulüm altında onları unutmayacağız. Elbette ki normalleşme adına birtakım etkinlikler yapacağız ama Filistinli kardeşlerimizin sıkıntılarına da ortak olacağız. Onları her zaman gönlümüzün en iyi yerinde tutacağız” dedi.
“Sağ Olsun Bakanlığımız Bizlere Katkı Sundular”
Son olarak Kültür ve Turizm Bakanlığına teşekkürlerini ileten Başkan Sami Er, “Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile görüştük, ‘Malatya’mızın normalleşmeye ihtiyacı var, bir festival düzenlemek istiyoruz’ dedik. Sağ olsun bakanlığımız bizlere katkı sundular. Bundan dolayı da Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a ve bakanlığımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Hepinize iyi eğlenceler coşkulu dakikalar diliyorum” ifadelerine yer verdi.
“Eğitim Alanında Gençlerimize Katkı Sunacağız”
Başkan Sami Er, konuşmalarının ardından Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) Alan Yeterlilik Testleri (AYT) oturumunda sayısal Türkiye birincisi olan Arda Taşdemir’e ödülünü takdim etti. Başkan Er “Malatya’mızın gururu Arda kardeşimi ve ailesini tebrik ediyorum. Belediye olarak eğitim hususunda Arda kardeşimize ve birçok gencimize katkıda bulunacağız” diye konuştu.
‘Kernek Onur Ödülleri’
26’ıncı Malatya Kültür, Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali kapsamında ‘Kernek Onur Ödülleri’ Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, Malatyalı İş İnsanı ve Doğanşehir Eski Belediye Başkanı merhum Vahap Küçük’e, Araştırmacı-Tarihçi –Yazar merhum Celal Yalvaç’a, Ahbap Genel Başkanı Haluk Levent’e ve Yazar Hasan Hüseyin Karatay’a verildi.
Gündem, 20 Temmuz 2024 10:52
Yorumlar (0)
Hayırlı Günler Komşum” Ziyaretlerinde Dikkat Çeken Eksiklik
NARKOTİKTEN ‘TORBACI’ OPERASYONU: 2 İKAMET, 2 ARAÇ VE 6 ŞAHSA ŞAFAK BASKINI
Anahtar Parti Malatya İl Başkanlığı Stk ve Medya Temsilcilerini Ağırladı
Kadın Kolları’nda Çalışma Disiplini ve “Bankamatik Personeli” Tartışmaları Gündemde
Boğaziçi Üniversitesi Küresel Bir Projeye İmza Atıyor
Aranan Şahıslara Şafak Operasyonu: Çok Sayıda Gözaltı
Radyasyon Onkolojisinde Farkındalık Seferberliği: Üç Büyük İlde Etkinlikler Düzenlendi
Yeşilyurt’ta Söz Verilen Yatırımlar Teker Teker Hayata Geçiyor
Büyükşehir Belediyesinden Malatya’ya 2,5 milyarlık spor tesisi
Şehir İçinde Seyreden Beton Mikserleri Vatandaşın Kâbusu Oldu
Büyükşehir Meclisi Kasım Ayı 5. Birleşiminde Gündem Maddeleri Görüşüldü
MOTAŞ’a Yeni Şoför Alımı: Başvurular İstihdam Merkezi Üzerinden Başladı
Palladium Ataşehir'den Şehir Stresine Çözüm: AVM'de Wellness Dönemi
Musluktan Akan Su, Göründüğü Kadar Temiz Olmayabilir!
Estetikte Yeni Trend; Yapay Yüzler Dönemi Bitiyor
Erkunt Traktör’den Çiftçiye Destek: EURO5 eCapra Motora 5 Yıl Garanti
Başkan Geçit’in Vaadi Gerçekleşti: Meslek Edindirme Akademisi Tamamlandı
Vatandaşın Yanında: Battalgazi Belediyesi 30 Milyon TL’lik Yardımda Bulundu.
AĞBABA ADALET BAKANLIĞI BÜTÇESİNDE KONUŞTU
BAŞKAN ER: “HAFRİYAT ALANI MALATYA’NIN YENİ CAZİBE MERKEZİNE DÖNÜŞECEK”
Ölmeztoprak’tan Saha, Şifa ve Vefa Mesaisi: Muhtarlarla İstişare, Hastanede Umut, Öğretmenler Günü’nde Anlamlı Buluşma”
Akşam Saatlerinde Trafik Kazası: Yaralanmalı ve Maddi Hasarlı Çarpışma
AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Babacan’dan “Terörsüz Türkiye” Vizyonu: Önemli Açıklamalar
Malatya’da Suç Çetelerine Darbe: Eş Zamanlı Operasyonda Çok Sayıda Gözaltı
GOLDEN GLOBAL MÜŞTERİLERİNE ÇOKLU HESAP YÖNETİMİ İMKANI SUNUYOR
BAŞKAN GEÇİT, “7 BİN 300 ÖĞRENCİYE SIFIR ATIK EĞİTİMİ VERDİK”
BATTALGAZİ’DE 3 BANT BİLARDO TURNUVASI SONA ERDİ
AĞBABA, “MİLLET PERİŞAN SAYIN BAKAN”
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden ağaçlandırma seferberliği
BAŞKAN ER, “ÖĞRETMENLERİMİZ TOPLUMUN YENİDEN İNŞASINDA EN BÜYÜK PAYA SAHİPTİR”
MAGİNDER Dost Meclisi’nin Bu Ayki Konuğu Prof. Dr. Hasan Pekdemir Oldu
KADINA ŞİDDET: TOPLUMUN YÜZÜNE ÇALINAN EN BÜYÜK LEKE
Kalıcı Makyajın Ciltte Etkisi: Farklı Etnik Kökenlerde Nelere Dikkat Etmeli?
Vali Seddar Yavuz’un 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Mesajı
ARGUVAN DOĞALGAZA KAVUŞUYOR
Başkan Sadıkoğlu: “Mücbir Sebep hali devam etmeli”
BAŞKAN GEÇİT, EĞİTİMİN KAHRAMANLARINI UNUTMADI!
BAŞKAN GEÇİT, “ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖZVERİ VE GAYRETİ HER TÜRLÜ TAKDİRİN ÜZERİNDEDİR”
ATATÜRK (KIŞLA) VE İNÖNÜ CADDESİ GEÇİCİ OLARAK TRAFİĞE KAPATILACAKTIR
