“23 Kentten Daha Kalabalık Olmak, Yeni Yatırımların Önünü Açacaktır”
Malatya, 05 Şubat 2021 21:47
YEŞİLYURT’UN NÜFUSU 12 BİN 293 KİŞİ ARTARAK 331 BİN 911’E ULAŞTI
Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ) tarafından açıklanan adrese dayalı nüfus sayım sonuçlarına göre 12 bin 293 kişi artarak 331 bin 911’e ulaşan Malatya’nın en büyük ilçesi Yeşilyurt, 23 kentten daha kalabalık bir nüfusa ulaştı. Belediye Başkanı Mehmet Çınar, nüfus artışını olumlu gördüklerini, genel bütçeden alacakları payın yükselmesiyle birlikte yeni yatırımların önünün açılacağını söyledi.
2020 yılında nüfusu 319 bin 618 iken, 31.12.2020 tarihi itibariyle Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ) tarafından açıklanan adrese dayalı nüfus sayımı sonuçları itibariyle nüfusu 331 bin 911’e yükselen Yeşilyurt’ta nüfusun 164 bin 827’i erkek, 167 bin 84’ünde bayan olduğu açıklandı.
Yeşilyurt’un nüfus bakımından 23 kentten daha kalabalık olmasının sorumluluklarını bir kat daha artırdığını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, nüfus artışıyla beraber genel bütçeden daha fazla pay alacak olmalarının Yeşilyurt’un geleceğine daha fazla yatırım yapmalarını sağlayacağını söyledi.
Nüfusun 331 bin 911’e yükselmesinden memnun olduklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 12 bin 293’lük artışı olumlu bir gelişme olarak gördüklerini ifade etti.
Yeşilyurt’un son yıllardaki büyük dönüşümünü nüfus artışıyla birlikte daha farklı bir boyuta taşıyacaklarını dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan adrese dayalı nüfus sayımı sonuçları itibariyle nüfusumuzun 319 bin 618’den 331 bin 911’e yükselmesinden memnuniyet duymaktayız. Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz yatırımlar neticesinde oluşan nüfus artışı Yeşilyurt’umuzun her geçen daha fazla tercih edildiğinin açık bir göstergesidir. Nüfus artışıyla birlikte genel bütçeden alacağımız kaynakta doğal olarak artmış olacaktır. 23 kentten daha kalabalık bir nüfusa sahip olmak, bizleri daha fazla çalışmaya, daha fazla üretmeye, daha fazla yatırım yapmaya teşvik edecektir. Fiziksel yatırımlardan tarihi eserlerin korunmasına, kentsel dönüşümden sosyal sorumluluk projelerine, sağlıktan çevreye, kültürden sanata, eğitimden spora, çevreden tarımsal yatırımlara kadar her alanda ortaya koyduğumuz vizyonel bakış açımızı açıklanan nüfusla birlikte daha ileriye götürmenin planlarını yapacağız. Son dönemlerdeki yatırımlarla bölgesinde ve ülke çapında artık yakından tanınan İlçelerin başında gelen Yeşilyurt’un hem mevcut yapısını güzelleştirmek hem de bugünden geleceğe güzel eserler emanet etmek hedeflerimizi, yeni yatırımlarla taçlandıracağız.” diye konuştu.
Malatya, 05 Şubat 2021 21:47
Yorumlar (0)

Keskin’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Randevu Çağrısı: Malatya’ya Pozitif Ayrımcılık Yapılmalı

Vali Seddar Yavuz Adnan Başdemir Ortaokulu Açılış Törenine Katıldı

Uyuşturucu ve Kaçakçılıkla Mücadeleye Yönelik Operasyon

TURİSTİK DİYARBAKIR EKSPRESİ’NİN İLK DURAĞI MALATYA OLDU

TURGUT ÖZAL VE HAMİT FENDOĞLU’NU ANMA- ANLAMA PANELİ’ DUYGUSAL ANLARA SAHNE OLDU

Malatya TSO, zirai donun ekonomiye vereceği zararı raporlaştırıp bakanlıklara sunacak

Malatya’da İpekyolu Kariyer Fuarı’nda Battalgazi Belediyesi Standına Yoğun İlgi

MAGİNDER’den Şehitler Haftasında Anlamlı Ziyaret

Vali Yavuz, “Türkiye'nin Siyasi ve İktisadi Dönüşümünde Özal” Konferansına Katıldı

Vali Yavuz, İpekyolu Kariyer Fuarı Açılış Programına Katıldı

Malatya'ya Karate'de Türkiye Derecesi

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ZİRAİ DONDAN ETKİLENEN ÇİFTÇİLERE ÜCRETSİZ 250 BİN ADET SEBZE FİDESİ DAĞITACAK

Hayati İnanç Battalgazi’de Gönüllere Dokundu

İpekyolu Kariyer Fuarı'na katılan Başkan Er,

Malatya Belediye Başkanı Şehit Hamit Fendoğlu (HAMİDO ) İçin Anma Töreni Yapıldı

HAMİT FENDOĞLU MEZARI BAŞINDA ANILDI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İl Başkanı Ali Bakan’ı Ziyaret Etti

Asayiş Şube Müdürlüğü

Vali Seddar Yavuz Malatya’nın Evladı ve Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nu Rahmetle Andı

Başkan Bülbüloğlu’ndan Özal ve Fendoğlu İçin Anma Mesajı;

Bakan Yumaklı Sahada İncelemelerde Bulundu

Özal ve Fendoğlu’nun ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Er,

DOĞUDAN BATIYA, KUZEYDEN GÜNEYE ÜLKENİN NEREDEYSE TAMAMI DONDU

AĞBABA’DAN ÖZAL VE HAMİDO İÇİN ANMA MESAJI

HEMŞEHRİLERİMİZİN SÖZCÜSÜ OLDUK”

MİLLETVEKİLİ TÜFENKCİ'DEN DON FELAKETİ AÇIKLAMASI: "KAYISININ TAMAMI ZARAR GÖRDÜ, 600 MİLYON DOLARLIK KAYIP!"

İl Başkanı Bakan, zirai don olayı ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi

Zirai Don Etkileri Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı...

BAŞKAN ER, ZİRAİ DON FELAKETİ SONRASI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ

MAGİNDER Başkanı Salih Karademir: “Bölge İdare Mahkemesi Malatya’da Olmalı”

Fendoğlu; MHP Araştırma Önergesi Üzerine TBMM Genel Kurulu’nda kayısıyı ve don zararını konuştu

ŞAMPİYON KİM?” BİLGİ YARIŞMASINDA İLK TURLAR BAŞLADI

Vali Seddar Yavuz’un 15-22 Nisan Turizm Haftası Mesajı

Sadıkoğlu: Afet bölgesi ilan edilmesi talebimizi resmi olarak ilettik

Malatya’da Kaçakçılıkla Mücadele Kapsamında Operasyonlar Devam Ediyor

İl Jandarma Komutanlığınca Narkotik Suçlarla Mücadele Operasyonu

YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ’NDE NİSAN AYI TOPLANTILARI TAMAMLANDI

YEŞİLYURT’TA ‘TURGUT ÖZAL VE HAMİT FENDOĞLU’NU ANMA VE ANLAMA PANELİ’ DÜZENLENECEK

Başkan Er, Suluköy Mahallesi’nde zirai dondan etkilenen çiftçileri ziyaret etti
