Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum İlimizi Ziyaret Etti
Gündem, 02 Kasım 2024 09:31
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, çeşitli incelemeler ve değerlendirmelerde bulunmak üzere ilimizi ziyaret etti.
Bakan Kurum'u, havalimanında Vali Seddar Yavuz ve beraberindeki heyet karşıladı.
Bakan Kurum’un başkanlığında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Fırat Toplantı Salonu’nda geniş katılımlı AFAD Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya; Vali Seddar Yavuz, Malatya AK Parti Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, İhsan Koca, İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Abdurrahman Babacan, Malatya MHP Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, Siyasi Parti İl Temsilcileri, STK temsilcileri ve ilgili kurum amirleri katıldı.
Toplantıda, bugüne kadar yapılan çalışmalar, ihale aşamasındaki projeler ve planlamalar detaylı bir şekilde değerlendirildi.
Toplantının ardından Vali Yavuz ve beraberindeki heyetle birlikte 10. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nı ziyaret eden Bakan Kurum, gençlerle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.
10. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programla Bakan Kurum’a, Fahri Hemşehrilik Beratı takdim edildi.
Vali Seddar Yavuz “Sayın Bakanımız ne zaman şehrimize gelse bizleri heyecan sarıyor; çünkü Sayın Bakanımız İlimize her gelişinde yeni projeler başlamakta, devam eden projeler hız kazanmaktadır ve vatandaşlarımız ile hemşerilerimizin umudu her geçen gün daha da güçlenmektedir. Ben de yaklaşık 3,5 aydır sizlerle beraberim ve görüyorum ki inşaatlarımız hızla yükseliyor. Biraz sonra Yeşil Evler projesi ve diğer projelerde göreceksiniz ki Sayın Bakanımızın şehrimizde büyük bir emeği var.
Ben de uzun yıllar devlete hizmet etmem vesilesiyle, Sayın Bakanımızla Kocaeli'de de ender ve gurur duyulacak projeleri gerçekleştirme imkanımız olmuştur. Şimdi de Malatya'da birlikte çalışmak nasip oldu.
Malatya Valisi olarak, 3,5 ay içinde ilimizdeki gelişmeler ve birlikte yürüttüğümüz çalışmalar konusunda Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda bizde gece gündüz demeden çalışmalarımızla Sayın bakanımızın hızına erişmeye çalışıyoruz.
Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Malatya’mıza ve deprem bölgelerine verilen sözlerin bir an önce yerine getirilmesi, vatandaşlarımızın huzur içerisinde barınabilecekleri yuvalarına ve işlerine kavuşmaları en çok bizleri ve Sayın Bakanımızı mutlu edecektir. Sayın Bakanımızla birlikte çalışmaktan, kendisinin emir ve talimatları doğrultusunda bu şehirde imar ve inşa faaliyetleri içerisinde bulunmaktan büyük bir memnuniyet ve gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum.
Sayın Bakanımıza olan minnet ve şükran duygularımızı ifade ediyoruz; Büyükşehir Belediye Meclisimizin ittifakla kendisine fahri hemşehrilik unvanı vermesi, aramızdaki güçlü birlikteliğin en güzel göstergesidir
Bu vesileyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve meclis üyelerimize de şükranlarımı sunuyorum. Sayın Bakanımıza sağlık ve afiyet içinde nice hizmet yılları diliyorum. Allah yolunu ve bahtını açık etsin. Milletimize ve devletimize hizmet yolunda kendisine bir kez daha saygı ve sevgilerimi arz ediyorum.” dedi.
Kitap fuarı ardından, Yeşilyurt ilçesine geçen Bakan Kurum, Merkez-31 Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Yeşilevler İnşaat Alanı’nda da incelemelerde bulunup, 750 konutluk projenin son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Vali Yavuz’un, Bakan Kurum’a Malatya’ya teşrifleri ve verdiği desteklerinden ötürü teşekkür etmesinin ardından, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ilimizden ayrılmak üzere havalimanına hareket etti.
Gündem, 02 Kasım 2024 09:31
Yorumlar (0)
Ali Kazgan: “Bayramlar Kardeşliğin En Güzel Vesilesidir.
Erdal Üstün’den Bayram Mesajı: “Sevgi ve Hoşgörü Kazansın.
Yarım Kalan Hayatlar, Tükenen Umutlar: Başkavak 3,5 Yıldır Bekliyor.
AK Parti Malatya İl Başkanlığı’nda Bayramlaşma Coşkusu
Halkla İç İçe Siyasetin Temsilcisi Murat Gümüş, Malatya’da Gönüllerde Yer Ediniyor.
Kurban Bayramı Bayramlaşmasında Yoğun Katılım.
Vali Seddar Yavuz’dan Bayramda Gönül Köprüsü.
USKD’den Su, Tarım ve Çevre İçin Ortak Gelecek Vurgusu.
Vali Seddar Yavuz, İstanbul’un Fethi’nin 573. Yılını Kutladı.
Malatya’da Geleneksel Kent Bayramlaşmasına Yoğun İlgi.
Başkan Er, Cumhur İttifakı’nın Bayramlaşma Programına Katıldı.
Hakan Çetin: Bayramlar Birlik ve Beraberliğin En Güçlü Simgesidir.
Attarlar Odası Başkanı Orhan: “Bayramlar Dayanışmayı Güçlendirir.
Mustafa Kılınç’tan Kurban Bayramı Mesajı: “Birlik ve Beraberliğimizi Güçlendirelim.
MAHMUT KARADENİZ’DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI.
Battalgazi’den Gönüllere Dokunan Sosyal Destek Hizmetleri.
Büyükşehir, Pütürge’nin Ulaşım Ağını Güçlendiriyor.
Büyükşehir Ekipleri Kurban Bayramı’nda 7/24 Sahada Olacak.
Canlı Hayvan Pazarında Dolandırıcılığa Karşı Bilgilendirme Seferberliği.
Bayram Trafiğinde Hayat Kurtaran Hatırlatma: Kemerini Tak.
Pütürge’de 4.0 Büyüklüğünde Deprem Paniği.
Bayram Öncesi Yeşilyurt’ta Yoğun Temizlik ve Denetim Çalışmaları.
Battalgazi Belediyesi Bayram Öncesi Vezne Hizmetlerini Yeniden Planladı.
Büyükşehir’den Bayram Hediyesi: Toplu Taşıma Ücretsiz.
Malatya’da Kritik Ulaşım Hamlesi: Fuzuli Caddesi Yeniden Araç Trafiğinde.
Kurultay Dosyasında Yeni Aşama: Malatya’da Gözaltına Alınan İsim Tutuklandı.
İskender Mahallesi’nde Acı Olay 43 Yaşında'ki Şahıs Hayatını Kaybetti.
Develi Mevkiinde Korkutan Çarpışma: 9 Kişi Hastaneye Kaldırıldı.
Cumhur İttifakı’nda Nezaket Buluşması: Bakan’dan Şengönül’e Ziyaret.
Valilikten Yıkım Süreçleriyle İlgili Kamuoyuna Açıklama.
Büyükşehir Zabıtası Bayram Öncesi Sahada Denetimler Aralıksız Sürüyor.
Bayram Sevinci Battalgazi’de Çocukların Yüzünü Güldürdü.
USKD Toplantısında Geleceğin Tarımı Konuşuldu.
Yeşilyurt Belediyesi Sahada: Bayram Öncesi Kapsamlı Kontroller.
Bayram Hazırlıkları Tamam: Battalgazi’de Kurban Kesim Yerleri Netleşti.
Sabaha Karşı Operasyon: Ağbaba’nın Makam Şoförü Gaffar Çiçek Gözaltında.
Gazeteci Berkman Dulcan’ın Acı Günü.
Şantiyede Elektrik Akımına Kapılan İşçi Hayatını Kaybetti.
Uluslararası Öğrenciler Sanat Merkezi’nde Kültür ve Sanatla Buluştu.
