KAHTALI: ESNAFA DESTEK SÜRECEK
Malatya, 07 Şubat 2021 01:30AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, salgının en çok etkilediği kesim olan esnafın her zaman yanlarında olduklarını belirterek, “Toplumun omurgası olan esnaf ve sanatkârlarımıza yönelik sağlanan destekler etkinlikle sürecek” dedi.
Dünya Sağlık Örgütü’nün 11 Mart tarihinde dünya çapında koronavirüs pandemisini ilan ettiğini hatırlatan AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, salgınla mücadele kapsamında ülkelerin çeşitli tedbirler aldığını söyledi. Türkiye’nin ise hastalığın ortaya çıktığı ilk günden itibaren önlemleri vakitlice aldığını ve virüsle mücadelede örnek bir sınav verdiği vurgulayan Kahtalı, “Türkiye, hem mevcut imkânlarını en iyi şekilde kullanarak hem de yeni imkânlar üreterek farklı bir konuma geldi” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomide alınan tedbirlere yönelik açıklamasına ilişkin de bir değerlendirme yapan Hakan Kahtalı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Virüs salgınının ortaya çıktığı günlerden itibaren AK Parti hükümeti olarak esnafımızın bu krizden en az şekilde etkilenmesi için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız bir açıklama yaptı. Esnafa verilen destekleri açıkladı. Peki, nedir bu destekler? Salgın sebebiyle faaliyetleri tamamen durdurulan kıraathane, kahvehane, internet kafe ve sinema solunu gibi işletmelerin mücbir sebep hükümleri kapsamında vergi yükümlülükleri ertelendi. Küçük esnafımızın tamamına ve kısıtlamalar nedeniyle gelir kaybına uğrayan esnaflarımıza da hibe şeklinde destekler verilmeye başlandı. Salgının en çok etkilediği kesim olan taksi, dolmuş, servis işletmecileri, pazarcılar, terziler, oto tamircileri gibi basit usule tabi tüm esnaf ve sanatkârlar doğrudan destek ödemesi kapsamına alındı. Aynı şekilde lokantacılık, pastanecilik, kadın ve erkek kuaförlüğü, pansiyon, yurt, kreş işletmeciliği gibi faaliyetleri kısıtlanan sektörlerdeki esnaf ve sanatkarlar da aynı kapsama dahil edildi. Böylece 1 milyon 240 bin esnaf, 3 ay süreyle ayda bin lira almaya devam edecek.”
ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ
Ayrıca esnafa büyük şehirlerde 750, diğer şehirlerde 500 lira kira desteği ödemesi yapıldığına işaret eden AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, lokanta, restoran ve kafe sahibi esnaflara da yeni bir hibe desteğinin müjdesinin geçtiğimiz günlerde açıklandığını hatırlattı.
“Buna göre, 2019 yılı cirosu 3 milyon liranın altında olan işletmeler eğer 2020 yılında yüzde 50 ve üzerinde bir ciro kaybı yaşadılarsa, azalan cirosunun yüzde 3’ü kadar hibe alabilecekler” diyen Kahtalı, bu hibenin tutarının da en az 2 bin lira, en fazla 40 bin lira olacağını dile getirdi.
MALATYA’YA 354 MİLYON LİRALIK DESTEK
Sözlerinin devamında Sosyal Koruma Kalkanı programı kapsamında Malatya’ya 354 milyon tutarında destek verildiğini de anımsatan Kahtalı, “Sosyal Destek Programı kapsamında 76 bin 136 haneye ve kişiye 76 milyon 136 bin lira destek sağlandı. 28 bin 22 çalışana 167 milyon 405 bin lira kısa çalışma ödeneği sağlanırken, 18 bin 473 çalışana ise 50 milyon 45 bin lira nakdi ücret desteği verildi. İşsizlik ödeneği kapsamında 5 bin 746 kişiye 24 milyon 974 bin lira yardım yapılırken, 14 bin 559 çalışana 12 milyon 339 bin lira normalleşme desteği sağlandı. Verilen desteklerin toplamı ise 354 milyon 64 bin lira oldu. Allah emeği geçenlerden razı olsun” dedi.
Toplumun omurgası olan esnaf ve sanatkârlara yönelik sağlanan desteklerin etkinlikle sürdürüleceğinin altını çizen Kahtalı, “Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği üzere bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da inşallah esnaf ve sanatkarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.
Malatya, 07 Şubat 2021 01:30
Yorumlar (0)
Malatya Yeşilyurt’ta 3.6 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
Meşher’in Hikâye İstanbul’da Geçiyor sergisini ziyaret etmek için son günler
Kale’de Altyapıya Güçlü Dokunuş: MASKİ’den 81,9 Milyon TL
Depremin Ardından Güçlü Adımlar: Su Altyapısı Yenileniyor
Battalgazi’de Miraç Kandili Programı Düzenlenecek
Soğuk Günlerde Sıcak Buluşma: Yeşilyurt’ta El Sanatları Kursları
Vali Seddar Yavuz Başkanlığında Afet Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Eğitim Kurumlarında 1 Gün Ara
Mesut İnce, Minibüsçüler Odası Başkanlığı Seçimini Açık Farkla Kazandı
Akçadağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fatih Şahin, 1 Oy Farkla Güven Tazeledi
10 Ocak’ta Basına Vefa: Ali Karakuş’tan Ziyaret
Ev Alırken, Zemine de Dikkat Edilmeli...
Uyuşturucu Tacirlerine Geçit Yok: Sokak Satıcısına Darbe
Gelecek Partisi İl Başkanı Bedri Aslan’dan Basına Anlamlı Ziyaret
Gazeteciler Günü’nde Sadece Kutlama Değil, Çözüm Odaklı Ziyaret
ŞEVKET KESKİN GÜVEN TAZELEDİ
Yeşilyurtspor’da Yeni Dönem: Güçlü Yapılanma, Büyük Hedefler
Karla Mücadele Seferberliği: 107 Mahallede 2 Bin 475 Kilometre Yol Ulaşıma Açıldı
Vali Seddar Yavuz’un 10 Ocak İdareciler Günü Mesajı
Narkotik Ekiplerinden Sokak Satıcılarına Darbe: Çok Sayıda Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi
Göçmen: Basın Özgürlüğü Olmadan Demokrasi Olmaz
İŞ İNSANI MUSTAFA KILIÇ’TAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
Ali Aslan: “Basın Özgürlüğü Demokrasinin Vazgeçilmezidir.
İZDO, 3'üncü Yaş Üniversitesi Öğrencilerini Bilgilendirdi
Kış Depresyonuna Dikkat: Uzmanlardan Mevsimsel Duygu Durumu Bozukluğu Uyarısı
Vali Seddar Yavuz Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 1. Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
MAGİNDER Başkanı Karademir’den Yangın Bölgesine Ziyaret
Milletvekili Ölmeztoprak’tan Malatya’da Güvenlik Vurgusu: “Huzurun Teminatı Sizlersiniz”
Fuzuli Caddesi’nde Sahada İnceleme: Başkan Er’den “Dirençli Malatya” Vurgusu
Merkez ve İlçelerde Muhtarlık Tartışması: Hizmet mi, Gösteri mi?
Malatya’da Zehir Tacirlerine Büyük Darbe: 14 Şüpheli Yakalandı, 13’ü Tutuklandı
Elektronik Sigaralar Akciğer Kanserine Neden Oluyor!
Kronik Ağrıya Dikkat: Uzun Vadede Yüksek Tansiyon Riski Doğurabilir
Yerinde Dönüşüm Alarm Veriyor: Sadıkoğlu’ndan Hakediş Tepkisi
Ölmeztoprak Açık Konuştu: Kira Yardımı Anahtar Teslimine Kadar Devam Edecek
Battalgazi Belediyesi, Bir Yılda Hayata Geçirilen Hizmetlerle Dikkat Çekti
Yeşilyurt’ta Yeni Yıl Mesaisi Başladı: Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı
Bakan Yusuf Tekin’den Eğitime Destek: Yeni Eğitim Yatırımları Hizmete Açıldı
Malatya ASMYD’de Bayrak Değil, İstikrar: Aziz Yiğit Yeniden Seçildi
