Vali Seddar Yavuz 24 Kasım Öğretmenler Günü Programına Katıldı
Eğitim, 22 Kasım 2024 23:12
Vali Seddar Yavuz 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Yeni Nikah Sarayı’nda düzenlenen programa katıldı.
Programda Vali Yavuz’a, B. Şehir Bel. Bşk. Sami Er, Vali Yrd. Reşit Özer Özdemir, İl Milli Eğitim Md. Behçet Bakır ve çok sayıda öğretmen eşlik etti.
Burada yaptığı konuşmada Vali Seddar Yavuz; “İrfan ordumuzun değerli mensupları kıymetli öğretmenlerimiz 24 Kasım öğretmenler gününüzü içtenlikte kutluyorum. Baş öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; Şehit öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, Gazi olan öğretmenlerimize sağlık ve afiyet dileklerimi iletmek istiyorum.
Daha önce de çeşitli vesilelerle sizlerle paylaştığım gibi eğitim dünyada en çok tartışılan bir husustur. Nedendir derseniz çünkü ulusların bağımsızlığı, refahı, eğitim ve eğitim sistemlerine bağlı bulunuyor.
Dikkat ederseniz gelişmiş batı ülkeleri birbirlerinin eğitim modellerini inceliyor ve bu modellerin hangisinin daha iyi olduğu konusunda tartışmalara devam ediyor. Ancak şunu göz ardı etmemek gerekir ki her toplumun kendi değerleri, kendine özgü gelenekleri ve kültürü mevcuttur. Hangi konuyu ele alırsanız alın eğer konu insan ve sosyal bilimlerse; toplumdan, kültürden ve medeniyetten kopuk eğitim sistemlerinin arızalı bir sonuç verebileceğini hatırlatmak istiyorum.
Eğitim sanıldığı gibi sadece bir bilgi aktarımından ibaret değildir. Öyle olsa bugünün teknolojisiyle artık daha dijital bir ortamda belki daha farklı bir şekilde eğitim vermek mümkün olur. Dolayısıyla biz eğitimi insan davranışlarındaki olumlu değişiklik olarak tanımlıyorsak, sadece insanlara bilgi yüklemenin insanı kâmil hale getiremeyeceğini sizinle paylaşmak istiyorum.
Bu nedenle de bütün toplumlar bu alanda çalışma ve gayretin içindeler. Kültür ve medeniyet aslında bizim alameti farikamızdır yani markamızdır. Bizi diğer toplumlardan ayıran en önemli özelliğimizdir. Sevgili irfan ordumuzun neferleri öğretmenlerimiz; mesleklerinizi icra ederken, bir memuriyet değil, bir adanmışlıkla hayatlarınızı sürdürebilmeniz ve bunu alışkanlık haline getirebilmeniz o toplumun varlığını devam ettirmesinin temel şartıdır.
Aksi takdirde hele hele günümüzde dijitalleşmenin ve dijital çağın getirmiş olduğu tehditler karşında evlatlarımızı yani geleceğimizi garanti altına alabilmek neredeyse imkânsız hale gelecektir.
Eğitim bir değerler bütünüdür. Nitekim toplumların medeniyet, ahlak ve refah seviyesini yükselten önemli bir husustur. Dolayısıyla siz değerli öğretmenlerimize çok büyük işler düşmektedir. 35 yıllık meslek hayatımda en çok değer verdiğim, en çok sevdiğim ve en çok ayağa kalktığım meslek grubunun siz olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum.
Türkiye Cumhuriyeti devletinin bugün geldiği seviyede siz değerli öğretmenlerimizin katkısını her daim takdirle karşıladığımı belirtmek isterim. 24 Kasım öğretmenler gününüzü bir kez daha kutlar, emekleriniz için hepinize teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. Özellikle şehit öğretmenlerimize ve depremde hayatını kaybeden öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. İnşallah daha güzel günlerde sizlerle buluşmak dileğiyle hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.” dedi.
Ardından Şehit öğretmenlerimizin ve depremde hayatını kaybeden öğretmenlerin yakınlarına çiçek takdim edilmesiyle program sona erdi.
Eğitim, 22 Kasım 2024 23:12
Yorumlar (0)
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’tan Başkan Er’e Destek Mesajı
Başkan Kılıç’tan 28 Şubat Mesajı: “Millet İradesine Vurulmuş Bir Darbedir
Malatyalı Kadınlar Ankara’da Tek Yürek Oldu
Gençlik ve Spor Bakanlığı Desteğiyle İlçelere Spor Hamlesi: Pütürge’ye Ekipman Teslimi
Hazır Beton Endeksi Ocak Ayı Raporu Açıklandı!
Başkan Geçit: “Vatandaşımız İçin Sahadayız
Hareketsiz Yaşam Alarm Veriyor: Uzmanlardan Ofis ve Ev Çalışanlarına Kritik Uyarılar
BAŞKAN TAŞKIN’DAN KAR MESAİSİNE GECE DENETİMİ
MALATYA’DA OKUL SPORLARI SATRANÇ İL BİRİNCİLERİ BELLİ OLDU
YEŞİLYURT’TA PARK HALİNDEKİ 3 ARACA ÇARPAN ŞÜPHELİ YAKALANDI
Kahramanmaraş’ta 4.9 Büyüklüğünde Deprem: Nurhak Sallandı
Gururlu Anlar: Başkan Taşkın Şampiyon Folklor Ekibiyle Buluştu
Yoğun Kar Yağışıyla Mücadelede Büyükşehir 7/24 Görev Başında
EGELİ DİŞ HEKİMLERİ DENİZLİ'DE BULUŞACAK
Geçit: “Vatandaşlarımızın Sofrasına Güvenli Ürünler Ulaşmalı
Keskin: “Zor Şartlarda Mücadele Eden Esnafımıza Destek Şart”
Kar Sonrası Battalgazi’de Hummalı Çalışma
Zelyurt: “Hocalı Katliamı Unutulmayacak Bir İnsanlık Dramıdır”
Karademir’den Esnaf İçin Acil Çağrı: KOSGEB Borçlarına 2 Yıl Erteleme Şart
Malatya TSO’dan Vahap Munyar’a Vefa ve Onur Plaketi
KAR ENGELİNE GEÇİT YOK! BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ GECE GÜNDÜZ SAHADA
Attarlar Odası’nda Birlik Rüzgârı: Başkan Basri Orhan’a Yoğun Destek
Okul Servisleri ve Çevreleri Kontrol Altında: Geleceğe Güvenle Bakıyoruz
Şevket Keskin’den Net Mesaj: “Yasa Dışı Taşımacılığa Asla İzin Vermeyeceğiz
Vali Seddar Yavuz’un 26 Şubat Hocalı Katliamı’nı Anma Mesajı
Akıllı telefonlar boyun fıtığı sebebi
Mücevherlerinizin Ömrünü Uzatmanın 6 Altın Kuralı
Türkiye Obezitede Avrupa Birincisi...
Boğaziçi Üniversitesi’nde Tarihi Dönüşüm: 8 Milyar TL’yi Aşan Yatırım Hamlesi
Geleceğin Temeli Aile: Yeşilyurt’ta Anlamlı Proje Hayata Geçti
Battalgazi Belediyesi’nden Yenice Mahallesi’nde Yol Atağı
Battalgazi’de Silahlı Soygun Aydınlatıldı: 3 Şüpheli Tutuklandı
Başkan Er: “Birlikte Çalışacağız, Malatya’yı Daha Güzel Günlere Kavuşturacağız
Başkan Er, Geceyi Gençlerle Paylaştı: Sahur Sofrasında Birlik Mesajı
İş Dünyasından Eğitime Güçlü Dokunuş: Mahmut Boyraz Gençlerle Buluştu
Akçadağ’da Birlik ve Beraberliğin En Güzel Tablosu: Ev İftarları
Ramazan Neşesi Büyükşehir’le Çocukların Yüzünü Güldürüyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’den Hafız Öğrencilere Moral Ziyareti
Başkan Er: “Gençlerimizin Her Zaman Yanındayız”
