MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK’TAN KAYISI HAMLESİ

Gündem, 27 Aralık 2024 07:12

MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK’TAN KAYISI HAMLESİ

ESKİ ŞİRE PAZARI ESNAFI İLE BULUŞTU, RECEP TAYYİP ERDOĞAN DÜNYA KAYISI TİCARET MERKEZİ’Nİ İNCELEDİ

“MALATYA’MIZDA ORTAK AKILLA HAREKET EDİLMESİ KANAATİNDEYİZ”

 

Malatya’da kayısı ile ilgili, ziyaret, inceleme ve istişareler gerçekleştiren AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak Dünyaca ünlü Malatya kayısısının kentin en önemli gelir kaynaklarının başında geldiğine dikkat çekerek, esnafın ve üreticinin yanında olduklarını vurguladı. Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi’nde doluluk oranının yüzde 60’a ulaştığını belirten Milletvekili Ölmeztoprak, Asrın Afeti 6 Şubat depremlerinden sonra Malatya’da ortak akılla hareket edilmesinin önemli ve kıymetli olduğunu söyledi. 

 

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak Malatya’nın dünyaca ünlü altın kayısısının ticaretinin yapıldığı, şehrin ekonomik kalbinin attığı Eski Şire Pazarı’nda esnaflarla bir araya gelerek esnafın mevcut çalışma koşulları ve yeni Şire Pazarı’na taşınma sürecine ilişkin istişarelerde bulundu. Milletvekili Ölmeztoprak, esnafın ekonomik refahını artıracak, ticaretlerini sürdürülebilir kılacak ve geleneksel bağlarını koruyacak bir çözüm süreci için her türlü gayreti göstereceğini ifade ederek, ortak akılla hareket edilmesi vurgusu yaptı.

 

Milletvekili Ölmeztoprak, ziyareti esnasında Eski Şire Pazarı Meydanı’nda yöresel ürünlerin satışını yaparak ekonomiye katkı sunan kadın esnaflarla da bir araya gelerek, ihtiyaçlarını ve taleplerini dinledi, kendisine iletilen talepleri not alan Ölmeztoprak, bu taleplerin takipçisi olacağını kaydetti.

 

Eski Şire Pazarı ziyaretinin ardından Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi’ne geçen Milletvekili Ölmeztoprak burada da incelemelerde bulundu. Kuru Kayısı Lisanslı Deposu’nu da inceleyen Ölmeztoprak Lisanslı Deponun faaliyetleri ve kayısının buradaki muhafaza süreci, devlet desteğine dair bilgiler de aldı.

 

Eski Şire Pazarı’ndaki esnafın taleplerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Milletvekili Ölmeztoprak, “Eski Şire Pazarımızda hem Büyükşehir Belediyemiz hem de Battalgazi Belediyemiz herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için aldığı tedbirler var. Bizlerde hemşehrilerimiz ve esnaflarımız ile bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinliyoruz. Ortak akıl ile bir yol haritası belirleyerek, buna göre kararlı adımlar atmaya çalışıyoruz. Asrın Afeti 6 Şubat depremlerinden sonra Malatya’mızda izlenmesi gereken en önemli rotanın başında ortak akıl olması kanaatindeyiz” diye konuştu.

 

RECEP TAYYİP ERDOĞAN DÜNYA KAYISI TİCARET MERKEZİ’NDE DOLULUK ORANI %60’I BULDU 

Malatya’nın dünyaca ünlü kayısısının hijyenik ve modern koşullarda dünya pazarına sunulması vizyonuyla hayata geçirilen Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi’nde iş yerlerinin yaklaşık %60’ının teslim edildiğini, 370 esnafın faaliyetlerine başladığını, Buğday Pazarı’nda ise 57 dükkânda hizmete başlandığını kaydeden Milletvekili Ölmeztoprak, “Malatya’mızın kayısı ticaretinde yeni bir dönemi başlatan, ihracat potansiyelini artırmayı hedefleyen Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi’ni ziyaret ettik. Toplam 857 dükkândan oluşan bu modern tesiste, 145 dükkân Buğday Pazarı’na, kalan 712 dükkân ise Şire Pazarı’na tahsis edilmiştir. Şire Pazarı’ndaki iş yerlerinin yaklaşık %60’ı teslim edilmiş, toplamda 370 esnafımız dükkanlarını satın alarak faaliyetlerine başlamıştır. Buğday Pazarı’nda ise 57 dükkân dolu, 34 dükkân ise boş durumdadır. Şehrimizin dünyaca ünlü kayısısını daha hijyenik ve modern koşullarda dünya pazarına sunma vizyonuyla hayata geçirilen bu merkez, Malatya’mızın ekonomik kalkınmasında ve ticari gücünün artmasında önemli bir yere sahiptir. Faaliyete geçen bu tesisimiz, şehrimizin yaralarını sarmak adına atılan kıymetli adımlardan biridir. Ziyaretimiz sırasında esnafımızın taleplerini ve beklentilerini dinledik. Kayısı ticaretimizin hak ettiği değeri bulması ve şehrimizin gelir kaynaklarının güçlenmesi adına bu merkezin sağladığı katkıları daha da ileriye taşımak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a kesintisiz destekleri için şükranlarımızı sunuyoruz. Bu merkezi hayata geçirirken hedeflenen vizyonu tam anlamıyla gerçekleştirebilmek için, doluluk oranlarını artırarak bölge ticaretine daha güçlü bir katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu hedef doğrultusunda, esnafımızın ve kurumlarımızın ortak çabasıyla, merkezin işleyişini ve bölgeye kazandıracağı ekonomik hareketliliği en üst seviyeye taşımaya kararlıyız” ifadelerine yer verdi.

 

Toplu bir yerde ticaretin yapılmasının hem daha güvenli hem de daha konforlu olduğunun altını çizen Milletvekili Ölmeztoprak, “Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezimizde ticaret yapılırken alınan ürünlerin güvenli bir şekilde muhafaza edilmesi, ticaretin de belli bir kalitede devam edebilmesi için belli başlı bazı adımlar atılmış, tedbirler de alınmış durumda. Bizlerde Malatya Büyükşehir Belediyemizle istişarelerimize devam ederek, orak akılla ilerleyerek, zaman kaybetmeden çözüm odaklı adımlar atılmasını sağlamayı hedefliyoruz. Büyüyerek gelişen Malatya’mızda kayısı en önemli gelir kaynaklarımızın başında gelmektedir. Liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın adını taşıyan Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezimizde ve devamında oluşacak yapılarla Malatya’mızda güzel neticelere ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi. 

 

“KURU KAYISI LİSANSLI DEPOLARIMIZ MALATYA’MIZ İÇİN ÖNEMLİ BİR KAZANIMDIR”

Malatya Kuru Kayısı Lisanslı Deposu’nun hem Malatya hem de üretici açısından önemine de dikkat çeken Ölmeztoprak şu ifadelere yer verdi; “Malatya’mızın dünyaca ünlü altın kayısısının değerini daha da artırmayı hedefleyen Türkiye’nin ve Malatya’mızın ikinci lisanslı kuru kayısı deposunu ziyaret ettik. Avrupa Birliği Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile Malatya Büyükşehir Belediyemiz İşbirliği ile inşa edilen bu önemli tesis, üreticilerimiz ve ihracatçılarımız için büyük bir kazanım. Lisanslı depoculuk sistemi sayesinde üreticilerimizin ürünlerini sağlıklı ve modern koşullarda saklama imkânı sağlanırken, aynı zamanda devlet desteklerinden faydalanmaları için önemli bir adım atılmıştır. Bu sistem, sadece kayısımızın ticari değerini artırmakla kalmıyor, aynı zamanda ihracatta sürdürülebilirlik ve kalite standartlarının korunmasında da önemli bir rol oynuyor. Ziyaretimiz sırasında, üreticilerimizin ürünlerini saklama koşulları ve bu sistemin onlara sunduğu avantajlar hakkında Lisanslı Depoculuk Genel Müdürümüz Sayın Dursun Kayış’tan bilgi alarak, hemşehrilerimizin beklentileri ve talepleri doğrultusunda sistemin daha etkin ve verimli hale gelmesi için öneri ve değerlendirmelerimizi paylaştık. Bölgemizin ihtiyaçlarını yakından takip ederek, bu tür projelerin üreticilerimize sunduğu imkânların artırılması konusunda aktif bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Malatya’mızın her köşesinde hemşehrilerimizin taleplerini ve ihtiyaçlarını dinleyerek, esnafımız ve üreticilerimizle birebir temas kurmaya, ortak akılla çözümler üretmeye devam ediyoruz. Sahada bulunarak, doğrudan ve samimi bir şekilde onlarla bir araya gelmek bizim önceliğimiz. Bu önemli projede emeği geçen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza, Fırat Kalkınma Ajansı’na, Malatya Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimize, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz.”

Gündem, 27 Aralık 2024 07:12

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Ayrılığın Değil, Kardeşliğin Zamanı: Birlik ve Beraberlik Vurgusu.

Ayrılığın Değil, Kardeşliğin Zamanı: Birlik ve Beraberlik Vurgusu.

Yeşilyurt’ta Nefes Kesen Yakalama: Firari Şahıs Kıskıvrak Yakalandı.

Yeşilyurt’ta Nefes Kesen Yakalama: Firari Şahıs Kıskıvrak Yakalandı.

Ali Kazgan: “Bayramlar Kardeşliğin En Güzel Vesilesidir.

Ali Kazgan: “Bayramlar Kardeşliğin En Güzel Vesilesidir.

Erdal Üstün’den Bayram Mesajı: “Sevgi ve Hoşgörü Kazansın.

Erdal Üstün’den Bayram Mesajı: “Sevgi ve Hoşgörü Kazansın.

Yarım Kalan Hayatlar, Tükenen Umutlar: Başkavak 3,5 Yıldır Bekliyor.

Yarım Kalan Hayatlar, Tükenen Umutlar: Başkavak 3,5 Yıldır Bekliyor.

AK Parti Malatya İl Başkanlığı’nda Bayramlaşma Coşkusu

AK Parti Malatya İl Başkanlığı’nda Bayramlaşma Coşkusu

Halkla İç İçe Siyasetin Temsilcisi Murat Gümüş, Malatya’da Gönüllerde Yer Ediniyor.

Halkla İç İçe Siyasetin Temsilcisi Murat Gümüş, Malatya’da Gönüllerde Yer Ediniyor.

Kurban Bayramı Bayramlaşmasında Yoğun Katılım.

Kurban Bayramı Bayramlaşmasında Yoğun Katılım.

Vali Seddar Yavuz’dan Bayramda Gönül Köprüsü.

Vali Seddar Yavuz’dan Bayramda Gönül Köprüsü.

USKD’den Su, Tarım ve Çevre İçin Ortak Gelecek Vurgusu.

USKD’den Su, Tarım ve Çevre İçin Ortak Gelecek Vurgusu.

Vali Seddar Yavuz, İstanbul’un Fethi’nin 573. Yılını Kutladı.

Vali Seddar Yavuz, İstanbul’un Fethi’nin 573. Yılını Kutladı.

Malatya’da Geleneksel Kent Bayramlaşmasına Yoğun İlgi.

Malatya’da Geleneksel Kent Bayramlaşmasına Yoğun İlgi.

Başkan Er, Cumhur İttifakı’nın Bayramlaşma Programına Katıldı.

Başkan Er, Cumhur İttifakı’nın Bayramlaşma Programına Katıldı.

Hakan Çetin: Bayramlar Birlik ve Beraberliğin En Güçlü Simgesidir.

Hakan Çetin: Bayramlar Birlik ve Beraberliğin En Güçlü Simgesidir.

Attarlar Odası Başkanı Orhan: “Bayramlar Dayanışmayı Güçlendirir.

Attarlar Odası Başkanı Orhan: “Bayramlar Dayanışmayı Güçlendirir.

Mustafa Kılınç’tan Kurban Bayramı Mesajı: “Birlik ve Beraberliğimizi Güçlendirelim.

Mustafa Kılınç’tan Kurban Bayramı Mesajı: “Birlik ve Beraberliğimizi Güçlendirelim.

MAHMUT KARADENİZ’DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI.

MAHMUT KARADENİZ’DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI.

Battalgazi’den Gönüllere Dokunan Sosyal Destek Hizmetleri.

Battalgazi’den Gönüllere Dokunan Sosyal Destek Hizmetleri.

Büyükşehir, Pütürge’nin Ulaşım Ağını Güçlendiriyor.

Büyükşehir, Pütürge’nin Ulaşım Ağını Güçlendiriyor.

Büyükşehir Ekipleri Kurban Bayramı’nda 7/24 Sahada Olacak.

Büyükşehir Ekipleri Kurban Bayramı’nda 7/24 Sahada Olacak.

Canlı Hayvan Pazarında Dolandırıcılığa Karşı Bilgilendirme Seferberliği.

Canlı Hayvan Pazarında Dolandırıcılığa Karşı Bilgilendirme Seferberliği.

Bayram Trafiğinde Hayat Kurtaran Hatırlatma: Kemerini Tak.

Bayram Trafiğinde Hayat Kurtaran Hatırlatma: Kemerini Tak.

Pütürge’de 4.0 Büyüklüğünde Deprem Paniği.

Pütürge’de 4.0 Büyüklüğünde Deprem Paniği.

Bayram Öncesi Yeşilyurt’ta Yoğun Temizlik ve Denetim Çalışmaları.

Bayram Öncesi Yeşilyurt’ta Yoğun Temizlik ve Denetim Çalışmaları.

Battalgazi Belediyesi Bayram Öncesi Vezne Hizmetlerini Yeniden Planladı.

Battalgazi Belediyesi Bayram Öncesi Vezne Hizmetlerini Yeniden Planladı.

Büyükşehir’den Bayram Hediyesi: Toplu Taşıma Ücretsiz.

Büyükşehir’den Bayram Hediyesi: Toplu Taşıma Ücretsiz.

Malatya’da Kritik Ulaşım Hamlesi: Fuzuli Caddesi Yeniden Araç Trafiğinde.

Malatya’da Kritik Ulaşım Hamlesi: Fuzuli Caddesi Yeniden Araç Trafiğinde.

Kurultay Dosyasında Yeni Aşama: Malatya’da Gözaltına Alınan İsim Tutuklandı.

Kurultay Dosyasında Yeni Aşama: Malatya’da Gözaltına Alınan İsim Tutuklandı.

İskender Mahallesi’nde Acı Olay 43 Yaşında'ki  Şahıs Hayatını Kaybetti.

İskender Mahallesi’nde Acı Olay 43 Yaşında'ki Şahıs Hayatını Kaybetti.

Develi Mevkiinde Korkutan Çarpışma: 9 Kişi Hastaneye Kaldırıldı.

Develi Mevkiinde Korkutan Çarpışma: 9 Kişi Hastaneye Kaldırıldı.

Cumhur İttifakı’nda Nezaket Buluşması: Bakan’dan Şengönül’e Ziyaret.

Cumhur İttifakı’nda Nezaket Buluşması: Bakan’dan Şengönül’e Ziyaret.

Valilikten Yıkım Süreçleriyle İlgili Kamuoyuna Açıklama.

Valilikten Yıkım Süreçleriyle İlgili Kamuoyuna Açıklama.

Büyükşehir Zabıtası Bayram Öncesi Sahada Denetimler Aralıksız Sürüyor.

Büyükşehir Zabıtası Bayram Öncesi Sahada Denetimler Aralıksız Sürüyor.

Bayram Sevinci Battalgazi’de Çocukların Yüzünü Güldürdü.

Bayram Sevinci Battalgazi’de Çocukların Yüzünü Güldürdü.

USKD Toplantısında Geleceğin Tarımı Konuşuldu.

USKD Toplantısında Geleceğin Tarımı Konuşuldu.

Yeşilyurt Belediyesi Sahada: Bayram Öncesi Kapsamlı Kontroller.

Yeşilyurt Belediyesi Sahada: Bayram Öncesi Kapsamlı Kontroller.

Bayram Hazırlıkları Tamam: Battalgazi’de Kurban Kesim Yerleri Netleşti.

Bayram Hazırlıkları Tamam: Battalgazi’de Kurban Kesim Yerleri Netleşti.

Sabaha Karşı Operasyon: Ağbaba’nın Makam Şoförü Gaffar Çiçek Gözaltında.

Sabaha Karşı Operasyon: Ağbaba’nın Makam Şoförü Gaffar Çiçek Gözaltında.

Gazeteci Berkman Dulcan’ın Acı Günü.

Gazeteci Berkman Dulcan’ın Acı Günü.

Şantiyede Elektrik Akımına Kapılan İşçi Hayatını Kaybetti.

Şantiyede Elektrik Akımına Kapılan İşçi Hayatını Kaybetti.