Malatya TSO ile İŞKUR, nitelikli işgücü yetiştirme protokolü imzaladı
Ekonomi, 02 Ocak 2025 13:05
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile İŞKUR Malatya İl Müdürlüğü arasında “Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı” iş birliği protokolü imzalandı.
Protokol imza programına Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, İŞKUR Malatya İl Müdürü Çetin Akköse, İŞKUR Malatya Şube Müdürleri Mehmet Çayır ve Tarık Karaca, MTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Çetin, Özcan Dündar ve Mikail İkiz ile MTSO Meclis Üyesi İsmail Özbakır katıldı.
“NİTELİKLİ PERSONEL İHTİYACIMIZ ÇOK FAZLA”
İmzalanan protokolün Malatya’nın acil ihtiyacı olan nitelikli iş gücü için büyük önem arz ettiğini belirten Başkan Sadıkoğlu, “Malumunuz 6 Şubat’ta asrın felaketini yaşadık. Depremle birlikte nitelikli göç verdik, vermeye de devam ediyoruz. TÜİK’in açıkladığı resmi rakamlara göre; deprem sonrası Malatya’dan 102 bin 621 kişi nüfusunu başka şehirlere aldı. Nüfusunu almadan gidenlerle bu sayısının 200 bini bulduğunu ön görüyoruz. Organize Sanayi Bölgemiz çok şükür depremde ayakta kalmayı başardı. Ancak, fabrikalarımızı etkileyen en önemli etken personel sorunu oldu. OSB’mizde deprem öncesi 42 bin olan personel sayısı şuanda 30 bine düşmüş durumda. OSB’miz başta olmak üzere şehrimiz genelinde nitelikli personel ihtiyacı hat safhada. Protokolünü imzalayacağımız Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı ile şehrimizde ihtiyaç duyulan sektörlerde nitelikli iş gücünü yetiştirmekle beraber, istihdamı artırmayı ve yerel ekonominin gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Oda olarak, personel talebi olan üyelerimizin ilgili mesleklerde ön talep başvurularını alacağız. Talepleri, değerlendirilmek üzere İŞKUR İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan il çalışma kuruluna ileteceğiz. Açılacak kurslarda önce teorik, ardından uygulamalı olarak verilecek eğitimlerin artından istihdamları sağlanacaktır. Eğitimler sürecinde kursiyerlere İŞKUR tarafından ücret ödemesi ve genel sağlık sigortası yapılacaktır. Özellikle deprem sonrası daha fazla ihtiyaç duyduğumuz nitelikli personel yetiştirilmesi ve istihdamı açısında büyük önem taşıyan Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı’nın Odamıza, İŞKUR Malatya İl Müdürlüğü’ne ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Personel ihtiyacı olan üyelerimizin de bu programdan en üst seviyede faydalanmasını arzu ediyorum” dedi.
“VATANDAŞLARIMIZIN İŞ BULMALARINI KOLAYLAŞTIRACAK”
İŞKUR Malatya İl Müdürü Çetin Akköse de, “Bu projemiz hem iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli personel temini için bizlere faydası olacak hem de vatandaşlarımızın iş bulmalarını kolaylaştıracak. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Sadıkoğlu ve Akköse, Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı iş birliği protokolünü karşılıklı olarak imzaladılar.
Ekonomi, 02 Ocak 2025 13:05
Yorumlar (0)

Mahmut Aslantaş Vefat Etti

Kadir Özkan Keskin’e Erşah Demirci Operasyonunda Büyük Darbe

Antalya’da Çete Operasyonu: Erşah Demirci Yapılanmasına Büyük Darbe

Başkan Geçit, “57 Km. Yol Yatırımıyla Kırsalın Çehresi Değişiyor”

Battalgazi Belediyesi’nden Aile Bağını Güçlendirecek Puzzle Yarışması

HASANBEY-TEMELLİ KAVŞAĞI GEÇİCİ OLARAK TRAFİĞE KATAPILACAKTIR!

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ AĞUSTOS AYI TOPLANTILARI SONA ERDİ

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÜRETİCİLERE CAN SUYU

TRAC, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ni Anıyor: “Deprem Öldürmez, Hazırlıksızlık Öldürür”

MELEKBABA SAKİNLERİ, YEŞİLYURT AİLE ŞENLİKLERİNDE DOYASIYA EĞLENDİ

Battalgazi Belediyesi’nden Ailelerin Yükünü Alacak Kırtasiye Desteği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINA ÖZEL AYAK TENİSİ TURNUVASI

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Ordu Şehir Hastanesi’ni de Mimsan Isıtacak

Spor Yaparken Sağlığınızdan Olmayın!

Malatya İl Yaşlı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Dünyanın İlk Hastanesi Geleceğin Hekimlerini Ağırlıyor

Okullar Açılmadan Çocukların Göz Muayenelerini Yaptırın!

Ekonomist Hikmet Baydar: Halka Arz Süreçlerinde Nelere Dikkat Edilmeli?

THBB Başkanı Yavuz Işık, 17 Ağustos depreminin 26. yıl dönümünde açıklamalarda bulundu!

Başoğlu Kablo IDEF 2025’e Türkiye’nin Savunma Sanayisine Milli Çözümleriyle Güç Kattı!

Kalıcı Makyajda Türkiye’nin Yükselen Standardı: Doğal Görünüm, Güvenlik ve Şeffaflık

Turgut Özal Bulvarı Üzerinde Trafik Kazası

Malatya’da Eğitime 593 Bin Avro Katkı

MAHARETLİ ELLER, EN GÜZEL ANALI-KIZLI YEMEĞİNİ YAPMAK İÇİN YARIŞTI

Çavuşoğlu Mahallesin'de Zincirleme Kaza

Battalgazi’de Parklar Yenilendi, Yeşil Alanlar Genişletildi

AK Parti Milletvekili Babacan’dan İletişim Başkanlığına Ziyaret

AK PARTİ’MİZ 24 YAŞINDA: MİLLETİN İRADESİYLE YÜKSELEN, TÜRKİYE YÜZYILI’NA YÜRÜYEN KADRO

Battalgazi İlçsi Solmaz Caddesin'de Trafik Kazası

Turgut Özal Bulvarın'da Trafik Kazası

KADINLARIN EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİ ‘KURS MERKEZLERİ-YILSONU’ SERGİSİNDE BEĞENİYE SUNULDU

Battalgazi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Hayvanlarla Rehabilitasyon Başladı

İl Başkanı Bakan’dan AK Parti’nin kuruluş yıl dönümü mesajı

Çavuşoğlu Mahallesinde Kavga

Akçadağ İlçesin'de Ölümlü Trafik Kazası

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLAR İÇİN EĞLENCE DOLU YAZ ATÖLYELERİ

Orman Yangınlarında Bir Depo, Binlerce Hektarı Kurtarabilir

BAŞKAN GEÇİT, “BANAZI, KONAK VE HORATA’NIN GELİŞİMİ YEŞİLYURT İÇİN ÖNEMLİ”
