Battalgazi’de Çarşılar Koruma Altında: Dört Mevsim Konfor Sağlayan Çözüm
Gündem, 09 Ocak 2025 04:30
Battalgazi Belediyesi, Kanalboyu ve Öğretmenevi Konteyner Çarşılarının üzerini kapatma çalışmalarını tamamladı. Ayrıca, Öğretmenevi Konteyner Çarşısı’nda kilit taş döşeme çalışmaları gerçekleştirildi. Başkan Bayram Taşkın’ın esnaf ve vatandaşlara verdiği söz hayata geçirilirken, çarşılar dört mevsim korunaklı hale getirildi.
Battalgazi Belediyesi, Kanalboyu ve Öğretmenevi Konteyner Çarşılarında başlattığı çatı çalışmalarını tamamladı. Artık çarşılar, kış aylarında yağmur ve karın olumsuz etkilerinden, yaz aylarında ise güneşin kavurucu sıcağından korunuyor. Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ın daha önce verdiği bu sözün gerçekleşmesi, hem esnaf hem de vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.
Daha Konforlu ve Dayanıklı Kullanım
Proje kapsamında, çarşıların üzeri dayanıklı ve uzun ömürlü malzemelerle kaplanarak alışveriş yapan vatandaşlar ve çarşı esnafı için daha konforlu bir ortam oluşturuldu. Üst kaplama çalışmaları, çarşıları kış aylarında yağmur ve kar gibi olumsuz hava koşullarından korurken yaz aylarında da güneşin kavurucu sıcağını engelleyecek şekilde tasarlandı. Aynı zamanda, Öğretmenevi Konteyner Çarşısı’nda yapılan kilit taş döşeme çalışmaları, alanın estetik görünümünü iyileştirerek hem esnaf hem de vatandaşlar için daha kullanışlı bir çarşı ortamı sundu.
Bu çalışmalar sayesinde hem esnafın işlerini daha verimli bir şekilde yürütebilmeleri hem de vatandaşların yılın her döneminde rahat bir alışveriş yapmaları hedeflendi. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, çarşı ziyaretleri sırasında özellikle kış aylarında yaşanan olumsuzluklara dikkat çekerek, esnaf ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda bu çalışmayı öncelikli projeler arasına almıştı. Yeni düzenleme ile çarşıların hem estetik hem de işlevsellik açısından iyileştirilmesi sağlanarak bölgenin ticaretine de katkı sunulması amaçlandı.
Geçici Çarşılara Kalıcı Çözümler
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, çalışmalara ilişkin yaptığı değerlendirmede, şu ifadeleri kullandı:
“Geçici olarak hizmet veren bu konteynerlara kalıcı bir çözüm getirdik. Kışın yağışlardan, yazın güneşten koruyan bu düzenlemeyle, çarşılarımız artık dört mevsim boyunca daha işlevsel hale geldi. Çarşı inşaatları tamamlandığında esnafımız inşallah kendi dükkânlarına geçecek. Bu süreçte esnafımıza ve vatandaşlarımıza en iyi şartları sağlamak için çalışıyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak verdiğimiz sözleri tutmaya devam edeceğiz.”
Esnaf ve Vatandaşlardan Tam Not
Esnaf ve vatandaşlardan olumlu dönüşler alan bu proje, Battalgazi Belediyesi’nin vatandaş odaklı çalışmalarının bir örneği olarak öne çıkıyor. Kanalboyu ve Öğretmenevi Konteyner Çarşıları, yeni görünümleriyle Battalgazi’ye modern ve işlevsel bir çarşı anlayışı kazandırırken, Battalgazi Belediyesi, vatandaşların yaşam kalitesini artıran projelerine hız kesmeden devam edeceğini vurguladı.
Gündem, 09 Ocak 2025 04:30
Yorumlar (0)

Keskin’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Randevu Çağrısı: Malatya’ya Pozitif Ayrımcılık Yapılmalı

Vali Seddar Yavuz Adnan Başdemir Ortaokulu Açılış Törenine Katıldı

Uyuşturucu ve Kaçakçılıkla Mücadeleye Yönelik Operasyon

TURİSTİK DİYARBAKIR EKSPRESİ’NİN İLK DURAĞI MALATYA OLDU

TURGUT ÖZAL VE HAMİT FENDOĞLU’NU ANMA- ANLAMA PANELİ’ DUYGUSAL ANLARA SAHNE OLDU

Malatya TSO, zirai donun ekonomiye vereceği zararı raporlaştırıp bakanlıklara sunacak

Malatya’da İpekyolu Kariyer Fuarı’nda Battalgazi Belediyesi Standına Yoğun İlgi

MAGİNDER’den Şehitler Haftasında Anlamlı Ziyaret

Vali Yavuz, “Türkiye'nin Siyasi ve İktisadi Dönüşümünde Özal” Konferansına Katıldı

Vali Yavuz, İpekyolu Kariyer Fuarı Açılış Programına Katıldı

Malatya'ya Karate'de Türkiye Derecesi

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ZİRAİ DONDAN ETKİLENEN ÇİFTÇİLERE ÜCRETSİZ 250 BİN ADET SEBZE FİDESİ DAĞITACAK

Hayati İnanç Battalgazi’de Gönüllere Dokundu

İpekyolu Kariyer Fuarı'na katılan Başkan Er,

Malatya Belediye Başkanı Şehit Hamit Fendoğlu (HAMİDO ) İçin Anma Töreni Yapıldı

HAMİT FENDOĞLU MEZARI BAŞINDA ANILDI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İl Başkanı Ali Bakan’ı Ziyaret Etti

Asayiş Şube Müdürlüğü

Vali Seddar Yavuz Malatya’nın Evladı ve Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nu Rahmetle Andı

Başkan Bülbüloğlu’ndan Özal ve Fendoğlu İçin Anma Mesajı;

Bakan Yumaklı Sahada İncelemelerde Bulundu

Özal ve Fendoğlu’nun ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Er,

DOĞUDAN BATIYA, KUZEYDEN GÜNEYE ÜLKENİN NEREDEYSE TAMAMI DONDU

AĞBABA’DAN ÖZAL VE HAMİDO İÇİN ANMA MESAJI

HEMŞEHRİLERİMİZİN SÖZCÜSÜ OLDUK”

MİLLETVEKİLİ TÜFENKCİ'DEN DON FELAKETİ AÇIKLAMASI: "KAYISININ TAMAMI ZARAR GÖRDÜ, 600 MİLYON DOLARLIK KAYIP!"

İl Başkanı Bakan, zirai don olayı ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi

Zirai Don Etkileri Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı...

BAŞKAN ER, ZİRAİ DON FELAKETİ SONRASI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ

MAGİNDER Başkanı Salih Karademir: “Bölge İdare Mahkemesi Malatya’da Olmalı”

Fendoğlu; MHP Araştırma Önergesi Üzerine TBMM Genel Kurulu’nda kayısıyı ve don zararını konuştu

ŞAMPİYON KİM?” BİLGİ YARIŞMASINDA İLK TURLAR BAŞLADI

Vali Seddar Yavuz’un 15-22 Nisan Turizm Haftası Mesajı

Sadıkoğlu: Afet bölgesi ilan edilmesi talebimizi resmi olarak ilettik

Malatya’da Kaçakçılıkla Mücadele Kapsamında Operasyonlar Devam Ediyor

İl Jandarma Komutanlığınca Narkotik Suçlarla Mücadele Operasyonu

YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ’NDE NİSAN AYI TOPLANTILARI TAMAMLANDI

YEŞİLYURT’TA ‘TURGUT ÖZAL VE HAMİT FENDOĞLU’NU ANMA VE ANLAMA PANELİ’ DÜZENLENECEK

Başkan Er, Suluköy Mahallesi’nde zirai dondan etkilenen çiftçileri ziyaret etti
