İKİZCE HALKININ TAPULARINA YAPILAN MÜDAHALEYE SESSİZ KALMAYACAĞIZ
Gündem, 29 Ocak 2025 13:13
YILDIZ; “KAMULAŞTIRMASIZ EL KOYMA UYGULAMALARINI DERHAL DURDURUN”
İkizce Mahallesi’nde devam eden ‘Kamulaştırmasız el koyma’ uygulamasına tepkiler devam ediyor. Yöre halkına CHP İl Başkanı Barış Yıldız ve parti örgütü destek verdi. Yıldız, “İkizce halkının tapularına yapılan müdahaleye sessiz kalmayacağız” dedi.
CHP İl Başkanı Barış Yıldız beraberinde İl, Yeşilyurt ve Battalgazi meclis üyeleri, parti yöneticileri, kadın ve gençlik kolları yöneticileri ile birlikte topraklarına sahip çıkan İkizce Halkına destek verdi.
Yıldız burada yaptığı basın açıklamasında; “ İkizce köylülerinin direnişine, yapılan haksızlığa karşı köylülerin sesine ses olmak için onlara destek olmaya geldik. Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce Mahallesi'nde, deprem sonrası başlatılan konut projelerinde köylülerimizin tapulu arazilerine kamulaştırma yapılmaksızın el konulması, açıkça gasp edilmesi kabul edilemez bir uygulamadır. Depremzedelerin mağduriyetlerini gidermek adına yapılması gereken çalışmaların, vatandaşlarımızın daha fazla mağdur edilmesine yol açması vicdanları yaralamaktadır. E-devlet üzerinden arazilerinin tapularının ellerinden alındığını öğrenen İkizce halkı, büyük bir hak kaybıyla karşı karşıyadır. Bu durum kamulaştırma sürecinin temel ilkeleri olan şeffaflık, rıza ve adaleti hiçe saymaktadır.” ifadelerini kullandı.
REZERV ALANLAR VE YERİNDE DÖNÜŞÜM ÖNCELİKLİ OLMALIDIR
Yıldız; “Bu süreçte TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası'nın da vurguladığı gibi, rezerv alanlar ve yerinde dönüşüm dışında kaynak ayırmak, bölgede geri dönülemez sorunlara yol açabilir. İkizce ve benzeri yerlerdeki kalıcı konut inşaatları, kamulaştırma ve mülkiyet sorunları çözülene kadar durdurulmalıdır. Aksi takdirde bu bölgeler, plansız yapılaşma ile yeni sorunların odağı haline gelecektir” şeklinde konuştu.
YETKİLİLERE ÇAĞRIMIZ: KAMULAŞTIRMASIZ EL KOYMA UYGULAMALARINI DERHAL DURDURUN.
“Kamulaştırmasız el koyma uygulamalarını derhal durdurun” diyen CHP İl Başkanı Barış Yıldız; “ Hukuka, adalete uyun. Vatandaşlarımızın tapulu mülklerini gasp edemezsiniz. Yapılan müdahaleleri iptal edin. Mağduriyet yaşayan köylülerimizin hak kayıpları giderin ve bu süreçte şeffaf bir iletişim sağlayın. Deprem sonrası oluşturulan rezerv alanlar, ihtiyaçların karşılanmasına öncelik verilerek kullanılmalı ve tarım arazileri gibi alanlar korunmalıdır.” dedi.
YILDIZ; “İKİZCE HALIKININ YANINDA OLACAĞIZ”
Yıldız konuşmasının devamında; “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, İkizce halkının bu haklı mücadelesinde yanlarında olmaya devam edeceğiz. Toplumun haklarının korunması ve adaletin sağlanması için İkizce halkının sürdürdüğü mücadelenin yanındayız. İkizce halkının tüm eylem kararlarında CHP olarak onlarla beraber olacağımızı tüm kamuoyuna duyuruyoruz. İkizce halkı yalnız değildir. Burada İkizce halkı hukuksuz, adaletsiz bir şekilde hiçbir uygulama bildirim olmadan şeffaflık olmadan ülkemizin her alanındaki hukuksuzluk buraya da intikal etmiş durumda. Bu hukuksuzluğu da vatandaş e-devlete girerek kendileri öğrenmiştir. Bu ayıptır, adaletsiz ve hukuksuz bir düzendir. Tüm yetkililere sesleniyoruz İkize halkının sesini duyun.” İfadelerini kullandı.
KİRAZ; “AĞBABA GÜNLERDİR BU KONUDA ÖNCÜLÜK EDİYOR”
CHP Önceki dönem İl Başkanı ve Milletvekili adayı Enver Kiraz ise, “Barış başkan ve partimiz bugün yanımıza geldi, sesimize ses oldu. Bu mücadelede bir çağrı yapmıştık. Haçova’da arazilerimizin gasp edilmesine karşı bütün STK’lara, siyasi partilere bir çağrımız vardı. CHP bugün yanımızda olarak bu çağrımıza kulak verdikleri için teşekkür ediyorum. Ayrıca Malatya Milletvekilimiz Veli Ağbaba günlerdir bu konuya adeta öncülük ediyor. Tüm süreci takip ettiği gibi köylülerimizin sorunun çözümüne yönelik katkı sunuyor. Kendisine yürekten teşekkür ediyor. Direnişimizi sürdüreceğiz. Bu bir gasptır, talandır buna asla geçit vermeyeceğiz.”
TANRIVERDİ: “HAKKIMIZI ARIYORUZ”
İkizce Köyü Muhtarı Mehmet Tanrıverdi yaptığı konuşmada, “Burada bir eylemden ziyade hakkımızı arıyoruz. Deprem oldu. Faturayı İkizce’ye kestiler. İlk önce meramızı aldılar. Sonra hazinemizi aldılar. Yollar gitti, toz, perişanlık bize kaldı. Bir gece kalktık dediler ki ‘İkizce Mahallesi’nde çalışma var’ Burası bir yaşam alanı. Kimsenin haberi olmadan işe başladılar. CHP İl başkanı ve yönetimine sesimize ses oldukları için teşekkür ediyorum” dedi.
DOĞAN; “KIŞIN ORTASINDA BU İNSANLAR NEREYE GİDECEK?
Haçovalılar Derneği Başkanı Şengül Doğan ise yaptığı konuşmada, “İkizce toprakları resmen gasp ediliyor. Kimseye haber ve bilgi vermeden topraklara el konulması bizleri rahatsız ediyor. Kışın ortasında bu insanlar nereye gidecek? Hayvanları olanlar ne yapacak? Yaklaşık 500 yıldır İkizcelilere ait olan atalarımıza ait olan bu topraklara TOKİ’nin kanunsuzca el koyması herkesi rahatsız etti. Bu topraklarda ayak izlerimiz var. Geleneklerimiz-göreneklerimiz var. Bunu bize yapmayın” ifadelerini kullandı.
Gündem, 29 Ocak 2025 13:13
Yorumlar (0)

Mahmut Aslantaş Vefat Etti

Kadir Özkan Keskin’e Erşah Demirci Operasyonunda Büyük Darbe

Antalya’da Çete Operasyonu: Erşah Demirci Yapılanmasına Büyük Darbe

Başkan Geçit, “57 Km. Yol Yatırımıyla Kırsalın Çehresi Değişiyor”

Battalgazi Belediyesi’nden Aile Bağını Güçlendirecek Puzzle Yarışması

HASANBEY-TEMELLİ KAVŞAĞI GEÇİCİ OLARAK TRAFİĞE KATAPILACAKTIR!

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ AĞUSTOS AYI TOPLANTILARI SONA ERDİ

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÜRETİCİLERE CAN SUYU

TRAC, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ni Anıyor: “Deprem Öldürmez, Hazırlıksızlık Öldürür”

MELEKBABA SAKİNLERİ, YEŞİLYURT AİLE ŞENLİKLERİNDE DOYASIYA EĞLENDİ

Battalgazi Belediyesi’nden Ailelerin Yükünü Alacak Kırtasiye Desteği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINA ÖZEL AYAK TENİSİ TURNUVASI

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Ordu Şehir Hastanesi’ni de Mimsan Isıtacak

Spor Yaparken Sağlığınızdan Olmayın!

Malatya İl Yaşlı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Dünyanın İlk Hastanesi Geleceğin Hekimlerini Ağırlıyor

Okullar Açılmadan Çocukların Göz Muayenelerini Yaptırın!

Ekonomist Hikmet Baydar: Halka Arz Süreçlerinde Nelere Dikkat Edilmeli?

THBB Başkanı Yavuz Işık, 17 Ağustos depreminin 26. yıl dönümünde açıklamalarda bulundu!

Başoğlu Kablo IDEF 2025’e Türkiye’nin Savunma Sanayisine Milli Çözümleriyle Güç Kattı!

Kalıcı Makyajda Türkiye’nin Yükselen Standardı: Doğal Görünüm, Güvenlik ve Şeffaflık

Turgut Özal Bulvarı Üzerinde Trafik Kazası

Malatya’da Eğitime 593 Bin Avro Katkı

MAHARETLİ ELLER, EN GÜZEL ANALI-KIZLI YEMEĞİNİ YAPMAK İÇİN YARIŞTI

Çavuşoğlu Mahallesin'de Zincirleme Kaza

Battalgazi’de Parklar Yenilendi, Yeşil Alanlar Genişletildi

AK Parti Milletvekili Babacan’dan İletişim Başkanlığına Ziyaret

AK PARTİ’MİZ 24 YAŞINDA: MİLLETİN İRADESİYLE YÜKSELEN, TÜRKİYE YÜZYILI’NA YÜRÜYEN KADRO

Battalgazi İlçsi Solmaz Caddesin'de Trafik Kazası

Turgut Özal Bulvarın'da Trafik Kazası

KADINLARIN EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİ ‘KURS MERKEZLERİ-YILSONU’ SERGİSİNDE BEĞENİYE SUNULDU

Battalgazi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Hayvanlarla Rehabilitasyon Başladı

İl Başkanı Bakan’dan AK Parti’nin kuruluş yıl dönümü mesajı

Çavuşoğlu Mahallesinde Kavga

Akçadağ İlçesin'de Ölümlü Trafik Kazası

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLAR İÇİN EĞLENCE DOLU YAZ ATÖLYELERİ

Orman Yangınlarında Bir Depo, Binlerce Hektarı Kurtarabilir

BAŞKAN GEÇİT, “BANAZI, KONAK VE HORATA’NIN GELİŞİMİ YEŞİLYURT İÇİN ÖNEMLİ”
