MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması” Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi
Kültür Sanat, 25 Şubat 2025 10:07
Öğrencilerin Türk mutfağının mirasını koruması ve gelecek nesillere aktarması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması” Doğu Anadolu Bölgesi Malatya Etabı Elemeleri Battalgazi Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.
Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışmaya; MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Mecit Moral. İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Valilik Basın ve Halkla İlişikler Müdürü Halil İbrahim Kılıç, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kaçmaz, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Güler, İl Milli Müdür yardımcıları Ekrem Demir ve Süryal Sarıbaş, İl ve İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, Okul/Kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldı.
Malatya, Elazığ ve Tunceli illerinin katıldığı “MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması” Doğu Anadolu Bölgesi Malatya Etabı Elemelerinde; Tunceli Merkez Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Birinci, Malatya Battalgazi Ziraat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İkinci ve Elazığ Merkez Şehit Mehmet Öter Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Üçüncü oldu.
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, “Öğrencilerin Türk mutfağının mirasını koruması ve gelecek nesillere aktarması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması” Doğu Anadolu Bölgesi Malatya Etabı Elemelerine ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bu iller, kendilerine özgü yemek çeşitliliği, kullanılan malzemeler ve pişirme teknikleriyle Anadolu’nun mutfak zenginliğine büyük katkılar sağlamaktadır. İlimizde yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi tebrik eder, emeği geçen jüri üyelerine, danışman öğretmenlerimize teşekkür ederiz.” dedi.
Daire Başkanı Mecit Moral, “MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması ile öğrencilerimize meslekî eğitim yoluyla kazandıkları becerileri sergileme fırsatı sunmak ve zengin mutfağımızın lezzetlerini ortaya koymak hedeflenmektedir. Bu etkinlik, öğrencilerin mutfak sanatlarındaki ustalıklarını göstererek kendilerini ifade etmelerine olanak tanıyacak ve meslek öğrenimlerinin ne kadar değerli olduğunu ortaya koyacaktır. Aynı zamanda, Türk mutfağının geleneksel tatlarını koruma ve tanıtma misyonuna da hizmet etmektedir. Yarışmada dereceye giren okullarımızı tebrik eder başarılarının devamını dilerim.” dedi.
Protokol üyelerinin, yarışmaya katılan ve dereceye giren öğrencilere Başarı Belgesi, Madalya ve Kupa verilmesinin ardından tören sona erdi.
Kültür Sanat, 25 Şubat 2025 10:07
Yorumlar (0)
Malatya’da Akraba Kavgası Kanlı Bitti.
AKÇADAĞ’DA TOPLANTI VAR, İCRAAT YOK MU? SORULAR BÜYÜYOR.
Şantiyede Korkutan Kaza: İşçi Ağır Yaralandı.
Beylerderesi Viyadüğü–Çöşnük Kavşağı Hattında İkinci Etap Başlıyor
Gençlerle Geleceğe Yatırım: Başkan Er’den Kütüphane Ziyareti.
AKÇADAĞ’DA NİSAN ŞOKU: KAR YAĞIŞI KAYISIYI TEHDİT EDİYOR, ÇİFTÇİ ENDİŞELİ
Seyran Mahallesi’nde Trafik Kazası: 2 Kişi Yaralandı.
Kayısı Tartışmasında Sessizlik Krizi: Açıklama Var, Yanıt Yok.
Seyran Mahallesi’nde Trafik Kazası: 1 Yaralı
Üniversite Mahallesi’nde Trafik Kazası: 2 Yaralı.
Miniklerden Büyük Keşif: Yeşilyurt’ta Kültür ve Sanat Etkinliği.
Gençlere Yol Gösteren Tavsiyeler: Bonus Hoca Konuştu.
Büyükşehir’den Öğrencilere Sanat Desteği: Resim Yarışması Düzenlendi.
Başkan Er: “Şehrimiz Gastronomi ve Turizmde Yükselişe Hazır.
Başkan Er’den İmam Hatipli Öğrencilere İlham Veren Buluşma.
Türk Polis Teşkilatı 181. Yılında Aziz Şehitlerini Andı
Başkan Ulutaş’tan Polis Teşkilatına 181. Yıl Ziyareti: “Güvenliğimizin Teminatı Sizlersiniz.
Akçadağ Belediyesi Personellerini Taşıyan Araç Şarampole Savruldu
Uyuşturucuyla Mücadelede En Büyük Güç: Anneler.
GÜZELLİK SEKTÖRÜNDE YENİ DÖNEM: CANSU DURKUN DEĞERLENDİRDİ
AKPINAR ÇARŞISI’NDA YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
MALATYA GALATA SPOR KULÜBÜ’NDEN POLİS HAFTASI TURNUVASINA DAMGA.
Yeşilyurt’ta Silahlı Kavga: 1 Kişi Ağır Yaralandı, 1 Şüpheli Gözaltında.
Battalgazi’de Kritik Buluşma: Alper Gürsoy Muhtarları Aynı Masada Topladı.
Yöneticilere Özel Eğitim Programı Başarıyla Gerçekleştirildi.
Başkan Geçit: “Polisimizle Her Zaman Gurur Duyduk, Duyacağız.
Yeşilyurt Belediyesi’nden Spora Büyük Destek: İkizce’ye Yeni Salon
AK Parti Malatya, Asrın İnşasında Genel Merkez’in Takdirini Kazandı
Battalgazi’de Kadın Kolları Projeleri Yerinde Dinledi
Yazıhan’da Büyük Adım: Tesis ve Taziye Evi İçin Anlaşma Sağlandı
İhracatta Gerileme: Malatya 2026’ya Kötü Başladı.
Yavuz: “Polisimiz, Huzur ve Güvenliğin Teminatıdır.
MALATYA MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU: 23 ŞÜPHELİ YAKALANDI, 10’U TUTUKLANDI
Büyükşehir’de Kritik Toplantı: Encümen ve Komisyon Üyeleri Açıklandı.
Battalgazi’de Aileler Yarışıyor: Sofralar Şölene Dönüştü.
Yeşilyurt Belediyesi’nden Dilek’e Dev Hizmet: Yol Kalitesi Yükseliyor.
Başkan Sami Er: “Malatya İçin Şantiye Şefi Gibi Mücadele Verdik.
ODUNLUK YANGINI KORKUTTU: İTFAİYE EKİPLERİNDEN HIZLI MÜDAHALE
Ulaşımda Rahat Nefes: Yan Yollarda Asfalt Çalışması Start Aldı
